Ümit SOY
umitsoy@hurdogan.com
Sivasspor’a destek vermeliyiz
Bugün biraz gündem dışı bir konuya değinmek istiyorum.Yereli ilgilendiren, Yiğidoları da ilgilendiren bir konu. Konu Sivas sporumuz. Geçen yıl tüm spor camiasını şaşırtan ve bizlerinde gurur duyduğu bir takım olarak lige başladı ve ilk yılında süper liğde güzel bir konumda bitirdi.
Bu yıl başlangıcımız biraz beklediğimiz gibi olmasa da transferler falan derken yiğidolar biraz buruk başladı süper lige. Ancak süper lig de bir takımı idare etmek,yönetmek,kısıtlı imkanlar ile başı dik durabilmekte maharet isteyen bir iştir.
İşte bu mahareti başta Sayın Başkan Mecnun OTYAKMAZ ve ekibi gayet güzel gösterdi. Halen de gösteriyorlar. Gerçi ufak tefek parazitler olsa da başkanın dik duruşu ve fedakarlığı bu güzide kulübümüzü Türksel(özellikle Türkcel demedim) süper lige devam ederken yol kazası olmadan hedefine götürecektir. Lakin bu faaliyetler kesinlikle kolektif bir şuurla ve topluca yapılacak,bütün Sivaslıların sahiplenmesiyle amacına ulaşacak bir aktivitedir. Yiğidolar işte burada sahneye çıkacak. Sahte kabadayılık değil,yürekli bir dayanışma ile fedakarca Sivassporumuzun yanında yer alması gerekir.
Dün gazetemiz spor servisinin manşeti beni bu konuya motive etti. Evet . Başkan takıma gerekli takviyeyi yaptıklarını,transferlerde inşallah iyi sonuçlar alacaklarını ve şimdi sıranın taraftarda olduğunu söylüyordu. Çok doğru söylüyor.herhangi bir işten mutluluk duyacaksan ona sahip çıkacaksın ve sende o mutluluğun içerisinde katkıda bulunacaksın. Unutmayın ki atalar damlaya damlaya göl olur demişler. Herkes,hepimiz,üzerimize düşen sorumlulukla destek olmalıyız.
Yılların hasretine son veren insanlara minnet duyup,sivassporumuzun süper ligde Türk futbolu adına kaliteli,centilmen ve başarıyla ilimizi temsil etmesini sağlamalıyız. Onun içinde destek ve destek, olmazsa olmaz tek kuraldır.Taşıma suyu ile değirmen dönmez,elden gelen öğün olmaz o da zamanın da bulunmaz demiş atalar.
Nede güzel ve anlamlı demişler. O halde taraftarlar olarak herkes üzerine düşeni yapacak,maddi ve manevi anlamda hepimiz sorumluluk duygusuyla takımımıza sahip çıkacağız.
Bu takım yine fırtınalar koparır,yine spor otoritelerini şaşırtıp, başarılarından bahsetmek zorunda bırakacaktır. Kırmızı beyaz üç yıldız bu yıl da başarılı olacaktır. Herkes güvenmeli ve başkanıyla,yönetimiyle,ilin bürokrasisi ve halkıyla bir bütün olarak mücadele etmelidir diye düşünüyorum. Başarılar diliyor yolunuz açık olsun diyorum. İnanıyorum ki SİVASSPOR Türk futboluna kalite getirecektir.