Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Haberler > Haberler

Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil

--->: SİVAS-TRABZON DOSTLUĞU
Alt 29.05.2008, 04:47   #81
Agcalli
Tecrübeli Yiğido

Agcalli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

152 Mesajına 344 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 725 Agcalli Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.
Standart --->: SİVAS-TRABZON DOSTLUĞU

Alıntı:
atabey07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
bence nasılki yunandan dost ayıdan post olmaz bir lafı varya bizede bu trabzondan dost felan olmaz ne dostu be bunların dostluğuna güven mi olur görüyoruz dostluğu her yerde sivas a atıyor tutuyorlar
10 numara bir yorum İmzamı attım
Agcalli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 29.05.2008, 04:49   #82
Agcalli
Tecrübeli Yiğido

Agcalli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

152 Mesajına 344 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 725 Agcalli Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.

Abi bir haber sayfasında ne zaman Sivassporla ilgili bir haber görsem hemen altında Trabzonlulardan yok ilk yarı felan filan Yav el insaf kural diye birşey var. Biz size karanfil veriyoruz siz sahaya dalıyorsunuz ondan sonra yok haksız puandan dolayı sivas anca intertotoya gidebildi felan filan. Bu sene de yeneceğiz sizi. Bakalım ona ne kulp bulacaksiniz.
Agcalli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 29.05.2008, 11:17   #83
selimatal
YASAKLI ÜYE

4 Mesajına 8 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 selimatal FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Arkadaşlar,
Bazı garipliklerden dolayı biraz uzun ama okumanızı tavsiye edeceğim bir yazı kaleme aldım. Aşağıdaki bilgiler bazıları bizzat yaşadığım, bir kısmı da çok yakın Trabzonlu dostlarımdan edindiğim ve tamamı belgeli bilgilerden derlenmiştir.

Sivas'ta herhangi bir taraftarımız sahaya girip bir TS lu futbolcuyu tokatlasa ne duruma düşerdik bir düşünün. Olmayacak bir şey de değil yani. Deli her şehirde var, olmayacağına nasıl garanti verebiliriz. 15 saniye kala valimiz güvence vermesine rağmen hakem maça çıkmasaydı bizler nasıl bir ruh haline girerdik?
TS lu taraftarların tepkisi Sivasspor'a değil, Futbol federasyonuna ve Haluk Ulusoy'a idi. Biz durduk yerde Federasyon ile Trabzonspor arasındaki büyük kavgaya ortak olduk. Oysa konunun bizimle hiç ilgisi yoktu ve camialar arasında sorun yoktu.
Nitekim Haluk Ulusoy'u Fenerbahçeye rağmen seçtiren Trabzonspor, bu olaydan sonra Ulusoy'un ipini çekiverdi. Zira Futbol federasyonunun delegelerinde Trabzonspor'un İstanbul'un 3 eziklerinin toplamından fazla delegesi vardır. Bunun sebebi neredeyse tüm futbol kulüplerinin yönetim kurullarında 1 veya daha fazla Trabzon kökenli delege oluşudur. Örneğin Gençlerbirliğinde İlhan Cavcav'ın yönetim kurulunda bildiğim kadarıyla 4-5 Trabzonlu var. Bunun sebebi Trabzonluların kadını ve erkeğiyle tam bir futbol aşığı olmaları.
Bu çok bilinmeyen gerçekler bize şunu gösteriyor: Trabzonspor kendi iç dinamikleri ve iktidar kavgaları yüzünden son yıllarda başarılı olamıyor. Ancak futbol camiası içerisindeki etkileri çok büyük. Onları son yıllardaki başarısızlıkları için alaya almak çok ahmakça ve çok da tehlikeli. Zira Trabzonlular ilginç insanlar. İyiliği de kötülüğü de asla unutmuyor. Size bir bilgi daha vereyim: Anadolu takımları içerisinde kendisine düşmanlık besleyen nadir takımları günün birinde eline geçirdiğinde asla affetmeyip küme düşürüyor. Dost olduğu takımlar için ise yardım için elinden geleni yapıyor. Bunu yapan da futbolcuları değil, taraftarları. Örneğin 2 sezon önce ilginç bir şey oldu. 20-25 sene evvel Trabzonspor'un efsane olduğu zamanlarda komşusu Rizede taşlarla karşılanmıştı. Hatta kaleci Şenol Güneş'in başı Rize'de ve maç esnasında taşla yarılmıştı. Bu olaydan sonra iki şehir arasında büyük bir düşmanlık başladı. Hatta 1 yıl süreyle Trabzonlular Rize plakalı hiçbir dolmuşu Trabzon ili sınırlarına sokmadılar. Ve bundan birkaçyıl sonra Rize küme düşmeme mücadelesi vermeye başlayınca, Trabzonspor trajik bir şekilde Rizesporu küme düşürdü. Düşmanlık daha da arttı.
Ancak ne olduysa 2 sene önce oldu ve Trabzonsporlu ve Rizesporlu taraftar grupları biraraya geldiler. Dostluk köprüsü attılar. Zira çoğu genç taraftar, o kötü olayın olduğu tarihte daha hayatta bile değillerdi. Ve iki takım taraftarları rakip takım lehine tezahurat yapacak kadar yakınlaştılar. Yine kaderin bir cilvesi olarak o sene de Rizespor küme düşmemeye oynuyordu. Trabzon taraftarları Rizeye gitti ve kendilerinin hiçbir iddiası olmayan maçta Rizesporu desteklerdiler. Ve Trabzondaki maçta da aynısı oldu. O sene Rize Trabzondan 6 puan aldı, Trabzon kötü bir sezon geçirmesine rağmen Rizenin tüm rakiplerini yendi ve Rize kümde kaldı.
Bu sen de bizim için aynı olay olacaktı. Kötü bir olayla başladı lig. Trabzonda bir geri zekalı adam sahaya girdi. Ve Trabzonun bir sezonu o maçla gitti, tüm dengesi bozuldu. Başka bir takım olsa kesin küme düşerdi ama camialarının büyüklüğüyle ayakta kalmayı başardılar ve bırakın küme düşmeyi, bu kötü sezonlarında bile ligi 6. bitirdiler.
Ve o son maç.. Ah o TS-Fener maçı.. Hepiniz gibi ben de o maçta TS un feneri yenerek bizi şampiyon yapacağını hayal ediyorduk lig bitmeden birkaç hafta evvel. Zaten bir Trabzonlu için Fenerin rakibi kimse tuttuğu takım o rakip takımdır. Sivas maçında yaşanan olaylar TS taraftarını o maçta hiç ilgilendirmeyecekti. V eğer TS un o maçtaki galibiyeti Sivassporumuzu şampiyon yapacak olsaydı, bügün kesinlikle şampiyon olmuştuk. O maça giden Trabzondaki Sivaslı arkadaşlarım şöyle demişti maçtan önce: "Fenerli futbolcular, daha stadyuma gelmeden bu maçı asla kazanamayacaklarını anlamışlardı. Kimse FB TS a oynamadı demesin, oynayamadılar. Şehirdeki atmosfer şunu gösteriyor: 1996 nın intikamını FB den almaya yemin etmişler. FB Ronaldinho yu da oynatsa bu maçı alamaz."
Yukarıda yazdığım bilgileri iyi okuyun lütfen. Ne gazete haberidir ne de dedikodu. İşin aslı yukarıdaki gibidir. Oysa iki camianın bazı genç üyeleri yanlış bilgilerle internet üzerinden saçma bir gerginliği devam ettirme yolundalar.
Hem TS hem de Sivassporun özellikle genç taraftarlarına sesleniyorum: Biz aynı hamurdanız. Asıl rakip birbirimiz değiliz. Tek başına futbolun Bizansını 6 kez yıkan TS u
hayranlıkla alkışlıyoruz. Ve biz de aynısını yapmak istiyoruz. Biz 4. büyük falan olmak istemiyoruz. Biz 5 büyüklerden biri olmak istiyoruz.
İki camiadan da çatlak sesler çıkarsa o insanlara cevap vermeyin ve onları yalnız bırakın. Ki sessiz çoğunluğun sessizliği iki camiadaki çatlak sesleri bastırsın.

Selam ve sevgiler..
selimatal isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Yukarıdaki Mesaj için 2 Kullanıcı selimatal'a Teşekkür Ediyor...
Alt 29.05.2008, 11:30   #84
deplasman
Acemi Yiğido

46 Mesajına 64 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 637 deplasman FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

soylenecek bısey bulamıyorum tebrıkler cok guzel bır yazı yasasın anadolu kardeslıgı
deplasman isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 29.05.2008, 12:19   #85
yigido Atilla
Usta Yiğido

yigido Atilla - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

179 Mesajına 343 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 880 yigido Atilla FAZLA SÖZE GEREK YOKyigido Atilla FAZLA SÖZE GEREK YOK

[QUOTE=selimatal;373821]Arkadaşlar,
Bazı garipliklerden dolayı biraz uzun ama okumanızı tavsiye edeceğim bir yazı kaleme aldım. Aşağıdaki bilgiler bazıları bizzat yaşadığım, bir kısmı da çok yakın Trabzonlu dostlarımdan edindiğim ve tamamı belgeli bilgilerden derlenmiştir.

Kardes yorumunu sonuna kadar okudum cok uzun oldugu icin sadece Alinti kalsin diye alt kismini sildim.....

Yorumlarinin olumlu ve olumsuz yönleri cok !!!!!!
Ilk önce macin 15 saniye kalmasina deginecegim:

1 :Futbolun kurallarini Ne Hakemler, Yöneticiler ne de taraftarlar belirliyor Bu kurallar UEFA tarafindan senelerce uygulanan bilinmis sistemin neresini tartisiyoruz. istersen macin son 1 saniyesi olmus olsa bile bu kurallar her takim icin gecerlidir..o vali dediginiz sahis nasil garanti vermis !!!! macin basindan sonuna kadar hic bir olay cikmamasi icin neden güvenligi sagliyamamis. Macin hakemi cok dogru olani yapti ve büyük olaylar olmasini izin vermedi.Bu sadece trabzonspor icin degil diger 17 takim icin gecerlidir,Bu nu tartismak bile sacma...

2: Gelelim Rizespor olaylarina : Sanki cok büyük marifetmis gibi Rizeli leri trabzona sokmamislar Aferin cok Büyük is yapmislar ayip denen bir sey var, fairpalyi ayaklar altina alan taraftari sanki Anadolu takimlarinin Örnek almasinimi istiyorlar alinirsa cok kötü bir örnek alinmis olur !!! Futbolun sevgi baris kardeslik oldugunu hatirlatalim ...

3: Süperligde sivasspor sampiyonluga oynarken trabzonspor baskani haric 16 baskan Eger biz sampiyon olmayacak isek Sivasspor olsun büyüklügünü gösterirken tarbzonspor baskaninin tv de verdigi sacma sapan demecleri hala kulaklarimizda Hani her anadolu insani Anadoludan bir sampiyon cikarmak istemiyormuydu ??????? demekki trabsonsporlular sadece kendileri olmak istiyor eger TS olamayacaksa baska anadolu takimda olmasin mantigi ile bir yerlere varamazlar.....

4. Ben hala ümidimi kesmedim TS den Avni akerde oynanacak macta Ts sivasin dostumu dostu degilmi hep bereber bekleyip görecegiz.

Bunlarda benim sahsi görüslerim ..........

5: Olumlu yönleri ise : Anadolunun Gururu 6 kez sampyionluk yasamis türkiye kupasni almis ve Anadoluyu International üst düzeyede cok iyi temsil etmis takim. 15 - 20 sene önce Anadolunun Örnek alacagi cok iyi bir takimdi ... TS nin sampiyonluguna en cok sevinen illerin basinda Sivasin geldiginide TS taraftarina hatirlatalim
Alt 29.05.2008, 12:27   #86
ATGEÇMEZLİ
YASAKLI ÜYE

49 Mesajına 70 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 ATGEÇMEZLİ FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

[QUOTE=yigido Atilla;373837]
Alıntı:
selimatal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
Arkadaşlar,

Kardes yorumunu sonuna kadar okudum cok uzun oldugu icin sadece Alinti kalsin diye alt kismini sildim.....

1 :Futbolun kurallarini Ne Hakemler, Yöneticiler ne de taraftarlar belirliyor Bu kurallar UEFA tarafindan senelerce uygulanan bilinmis sistemin neresini tartisiyoruz. istersen macin son 1 saniyesi olmus olsa bile bu kurallar her takim icin gecerlidir..o vali dediginiz sahis nasil garanti vermis !!!! macin basindan sonuna kadar hic bir olay cikmamasi icin neden güvenligi sagliyamamis. Macin hakemi cok dogru olani yapti ve büyük olaylar olmasini izin vermedi.Bu sadece trabzonspor icin degil diger 17 takim icin gecerlidir,Bu nu tartismak bile sacma...

2: Gelelim Rizespor olaylarina : Sanki cok büyük marifetmis gibi Rizeli leri trabzona sokmamislar Aferin cok Büyük is yapmislar ayip denen bir sey var, fairpalyi ayaklar altina alan taraftari sanki Anadolu takimlarinin Örnek almasinimi istiyorlar alinirsa cok kötü bir örnek alinmis olur !!! Futbolun sevgi baris kardeslik oldugunu hatirlatalim ...

3: Süperligde sivasspor sampiyonluga oynarken trabzonspor baskani haric 16 baskan Eger biz sampiyon olmayacak isek Sivasspor olsun büyüklügünü gösterirken tarbzonspor baskaninin tv de verdigi sacma sapan demecleri hala kulaklarimizda Hani her anadolu insani Anadoludan bir sampiyon cikarmak istemiyormuydu ??????? demekki trabsonsporlular sadece kendileri olmak istiyor eger TS olamayacaksa baska anadolu takimda olmasin mantigi ile bir yerlere varamazlar.....

4. Ben hala ümidimi kesmedim TS den Avni akerde oynanacak macta Ts sivasin dostumu dostu degilmi hep bereber bekleyip görecegiz.

5: Olumlu yönleri ise : Anadolunun Gururu 6 kez sampyionluk yasamis türkiye kupasni almis ve Anadoluyu International üst düzeyede cok iyi temsil etmis takim. 15 - 20 sene önce Anadolunun Örnek alacagi cok iyi bir takimdi ... TS nin sampiyonluguna en cok sevinen illerin basinda Sivasin geldiginide TS taraftarina hatirlatalim
Vallahi haklısın Trabzonspor bize dost filan olmaz. İlk fırsatta kıçımıza tekmeyi atıp 2. lige düşüreceklerdir bizi. O yüzden güçlü olmalıyız.
ATGEÇMEZLİ isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 29.05.2008, 15:38   #87
fatih_bm
Yiğido

fatih_bm - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

67 Mesajına 97 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 673 fatih_bm FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Atgeçmezli kardeş bende sana katılıyorum bunlar bence fırsat kolluyolar sivas düşsede kıçlarına bir tekmede biz vursak diye.
Ama biz yinede Trabzonspor un geçmişine saygı duymak zorundayız.Adamlar bizim hayal bile edemeyeceğimiz şeyleri başardılar.Saygı duyuyorum ama sevmiyorum bu takımı.
fatih_bm isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 29.05.2008, 17:15   #88
Lefgali
Yeni Yiğido

Lefgali - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1 Mesajına 1 kez Teşekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 0 Lefgali FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

ya bırakalım bu muhabbetleri ya düşmanmış dostmuş böyle muhabbetler olmaz hepimiz müslümanız türküz ve anadolu takımıyız birşeyler oldu geçti olabilir bunları kim haline getirmeye gerek yok hem bizim tarafta hem sizin tarafta tabiyki olacaktır birbirine sataşmak için kulp arayan sivaslı ve trabzonlu insanlar ama unutmayın ki o maçda yaşananlar orda kaldı bitti gitti...
Lefgali isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Bu Konuda Lefgali'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...
Alt 29.05.2008, 20:28   #89
selimatal
YASAKLI ÜYE

4 Mesajına 8 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 selimatal FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

[QUOTE=yigido Atilla;373837]
Alıntı:
selimatal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
Arkadaşlar,

Sevgili Yiğidom,
Her satırına cevap vermek istiyorum:
1-Ben farklı birşey demedim ki. Kurallar ne ise uygulanacak tabi. Ama sorun şu: Hakem sahaya çıkma kararı vermişti. Vali güvence vermişti. Ancak Haluk Ulusoyla hakem telfla görüştü ve çıkmaktan vazgeçti. Nitekim aynı Haluk Ulusoy, bir önceki sezon GS-FB maçında sahaya maç oynanırken 90 dk binlerce yabancı madde atılmasına ve maçın defalarca durmasına rağmen hakemi arayarak maçın devamını sağlamıştı. Oysa Trabzonspor ile kavgasından dolayı bu maçın bitmesini istedi. Yani çifte standart yaptı. Oysa doğrusu GS-FB maçını da yarıda bıraktırmalıydı. Ya da yanlış ta olsa adalet gereği TS-Sivas maçını da devam ettirmeliydi. Trabzonluları çıldırtan olay bu oldu. Kısacası olayın Sivassporla ilgili hiçbir yanı yoktu. Dertleri biz değildik.
2-Rizelileri Trabzona sokmamaları tabiki iyi birşey değil. Ama durduk yerde ve Trabzonluların habire şampiyon olmak dışında hiçbir suçu yokken, Rize taraftarı Rizede TS un ve o zamanın milli takımının kaptanı olan Şenol Güneşin başını yarmış, Trabzonun araçlarını tahrip etmişlerdi. Şehire sokmama bu olaylara tepki neticesindeydi. Doğru birşey olduğu için değil, gerginliğin boyutunu anlatmak için bahsettim bu olaydan. (Ayrıca futbol tarihimizin en kötü olayının bir Kayseri Sivas maçında olduğunu unutmayalım. Her takımın başına gelebiliyor)
3-TS başkanı dahil tüm camia son maçta FB yi yeneceklerine inanıyor ve bu durumda Sivasın şampiyon olacağını düşünüyorlardı. TS un başkanının son maçta Sivası şampiyon yapacağız diye bir beyanat vermesini düşünülebilir mi? Ama "bizi ilgilendirmiyor" demesinin altında yatan gerçek, son maçta FB yi yenecek olmalarına olan inancından kaynaklanıyordu ve o tarihte tüm Trabzon, Sivasın şampiyon olacağına inanıyordu. (Trabzondaki Sivaslılardan aldığım bilgidir)
4-Hiç endişe etme, hiçbir olay olmayacak. İki camia da delilerine sahip çıkarsa tabi
5-Bu madde için yazdıkların için sadece tebrik edebilirim. Unutmamalıyız ki İstanbul takımları Sivasın şampiyonluğuna asla tahammül edemezler. Çünkü bir anadolu takımı şampiyon olursa bu onların gelirlerini inanılmaz oranda düşürecek. Bu yüzden sakın onlardan medet ummayalım. Dostlarımızı Anadoludan arayacağız. Kurtlardan değil..
selimatal isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 29.05.2008, 20:46   #90
oflazhan
Yeni Yiğido

oflazhan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1 Mesajına 2 kere Teşekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 0 oflazhan FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
fatih_bm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
Atgeçmezli kardeş bende sana katılıyorum bunlar bence fırsat kolluyolar sivas düşsede kıçlarına bir tekmede biz vursak diye.
Ama biz yinede Trabzonspor un geçmişine saygı duymak zorundayız.Adamlar bizim hayal bile edemeyeceğimiz şeyleri başardılar.Saygı duyuyorum ama sevmiyorum bu takımı.

iyi akşamlar kardeşler..ben trabzonluyum ..düşündüğünüz gibi sivas küme düşsede dalga geçsek die bi beklentimiz yok..sivasin trabzon kadar başarılı olmasını yürekten istiyorum...ama bunu yaparken trabzonu küçümseyerek deil.birbirimize anadolu takımlarına destek vere vere yükselmemiz lazım...gidip istanbul eziklerini size karşı tutmayız...

anadolu gençliği
oflazhan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Yukarıdaki Mesaj için 2 Kullanıcı oflazhan'a Teşekkür Ediyor...
Konu Kapatılmıştır