[QUOTE=yigido Atilla;373837]
Alıntı:
selimatal Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaşlar,
Bazı garipliklerden dolayı biraz uzun ama okumanızı tavsiye edeceğim bir yazı kaleme aldım. Aşağıdaki bilgiler bazıları bizzat yaşadığım, bir kısmı da çok yakın Trabzonlu dostlarımdan edindiğim ve tamamı belgeli bilgilerden derlenmiştir.
Kardes yorumunu sonuna kadar okudum cok uzun oldugu icin sadece Alinti kalsin diye alt kismini sildim.....
Yorumlarinin olumlu ve olumsuz yönleri cok !!!!!!
Ilk önce macin 15 saniye kalmasina deginecegim:
1 :Futbolun kurallarini Ne Hakemler, Yöneticiler ne de taraftarlar belirliyor Bu kurallar UEFA tarafindan senelerce uygulanan bilinmis sistemin neresini tartisiyoruz. istersen macin son 1 saniyesi olmus olsa bile bu kurallar her takim icin gecerlidir..o vali dediginiz sahis nasil garanti vermis !!!! macin basindan sonuna kadar hic bir olay cikmamasi icin neden güvenligi sagliyamamis. Macin hakemi cok dogru olani yapti ve büyük olaylar olmasini izin vermedi.Bu sadece trabzonspor icin degil diger 17 takim icin gecerlidir,Bu nu tartismak bile sacma...
2: Gelelim Rizespor olaylarina : Sanki cok büyük marifetmis gibi Rizeli leri trabzona sokmamislar Aferin cok Büyük is yapmislar ayip denen bir sey var, fairpalyi ayaklar altina alan taraftari sanki Anadolu takimlarinin Örnek almasinimi istiyorlar alinirsa cok kötü bir örnek alinmis olur !!! Futbolun sevgi baris kardeslik oldugunu hatirlatalim ...
3: Süperligde sivasspor sampiyonluga oynarken trabzonspor baskani haric 16 baskan Eger biz sampiyon olmayacak isek Sivasspor olsun büyüklügünü gösterirken tarbzonspor baskaninin tv de verdigi sacma sapan demecleri hala kulaklarimizda Hani her anadolu insani Anadoludan bir sampiyon cikarmak istemiyormuydu ??????? demekki trabsonsporlular sadece kendileri olmak istiyor eger TS olamayacaksa baska anadolu takimda olmasin mantigi ile bir yerlere varamazlar.....
4. Ben hala ümidimi kesmedim TS den Avni akerde oynanacak macta Ts sivasin dostumu dostu degilmi hep bereber bekleyip görecegiz.
Bunlarda benim sahsi görüslerim ..........
5: Olumlu yönleri ise : Anadolunun Gururu 6 kez sampyionluk yasamis türkiye kupasni almis ve Anadoluyu International üst düzeyede cok iyi temsil etmis takim. 15 - 20 sene önce Anadolunun Örnek alacagi cok iyi bir takimdi ... TS nin sampiyonluguna en cok sevinen illerin basinda Sivasin geldiginide TS taraftarina hatirlatalim
|
Sevgili Yiğidom,
Her satırına cevap vermek istiyorum:
1-Ben farklı birşey demedim ki. Kurallar ne ise uygulanacak tabi. Ama sorun şu: Hakem sahaya çıkma kararı vermişti. Vali güvence vermişti. Ancak Haluk Ulusoyla hakem telfla görüştü ve çıkmaktan vazgeçti. Nitekim aynı Haluk Ulusoy, bir önceki sezon GS-FB maçında sahaya maç oynanırken 90 dk binlerce yabancı madde atılmasına ve maçın defalarca durmasına rağmen hakemi arayarak maçın devamını sağlamıştı. Oysa Trabzonspor ile kavgasından dolayı bu maçın bitmesini istedi. Yani çifte standart yaptı. Oysa doğrusu GS-FB maçını da yarıda bıraktırmalıydı. Ya da yanlış ta olsa adalet gereği TS-Sivas maçını da devam ettirmeliydi. Trabzonluları çıldırtan olay bu oldu. Kısacası olayın Sivassporla ilgili hiçbir yanı yoktu. Dertleri biz değildik.
2-Rizelileri Trabzona sokmamaları tabiki iyi birşey değil. Ama durduk yerde ve Trabzonluların habire şampiyon olmak dışında hiçbir suçu yokken, Rize taraftarı Rizede TS un ve o zamanın milli takımının kaptanı olan Şenol Güneşin başını yarmış, Trabzonun araçlarını tahrip etmişlerdi. Şehire sokmama bu olaylara tepki neticesindeydi. Doğru birşey olduğu için değil, gerginliğin boyutunu anlatmak için bahsettim bu olaydan. (Ayrıca futbol tarihimizin en kötü olayının bir Kayseri Sivas maçında olduğunu unutmayalım. Her takımın başına gelebiliyor)
3-TS başkanı dahil tüm camia son maçta FB yi yeneceklerine inanıyor ve bu durumda Sivasın şampiyon olacağını düşünüyorlardı. TS un başkanının son maçta Sivası şampiyon yapacağız diye bir beyanat vermesini düşünülebilir mi? Ama "bizi ilgilendirmiyor" demesinin altında yatan gerçek, son maçta FB yi yenecek olmalarına olan inancından kaynaklanıyordu ve o tarihte tüm Trabzon, Sivasın şampiyon olacağına inanıyordu. (Trabzondaki Sivaslılardan aldığım bilgidir)
4-Hiç endişe etme, hiçbir olay olmayacak. İki camia da delilerine sahip çıkarsa tabi
5-Bu madde için yazdıkların için sadece tebrik edebilirim. Unutmamalıyız ki İstanbul takımları Sivasın şampiyonluğuna asla tahammül edemezler. Çünkü bir anadolu takımı şampiyon olursa bu onların gelirlerini inanılmaz oranda düşürecek. Bu yüzden sakın onlardan medet ummayalım. Dostlarımızı Anadoludan arayacağız. Kurtlardan değil..