Yabanci da dahil, 3-4 tane t.direktörün degistigi yerde zaman zaman müthis seviyede performans gösterdigi halde 6-7 senedir milli takima alinmamasini sadece haksizlikla aciklayabiliyorsan ne ala. Milli takimin asil basarisizlik sebebi oyuncu tercihlerinden ziyade sistemsizlik (ama milli takim baska bir tartisma konusu tabi). 2002 ve 2008'deki basiralr da benim icin günlük ve kismen tesadüfi basarilardir.
Kücük bir düzeltme: Sanirim Toraman I.Akin ile degil I.Üzülmez ile kavga etmisti. O da zaten futbolu birakacakti. Torman hakli ise, hakliyken kadro disi kalmasi da tuhaf tabi. Ama bir kaptan olarak takim ici huzuru bozucu tavirlari da kadro disi kalmasina sebep olmus olmasin?
Diger taraftan kadro disi degilken de banko degildi ve gecen sene hic oynamadi. Benim gözümde performans konusunda kapali kutu. Gecmiste iyi olmasi, su anki durumunun bilinmezligi göz önüne alindiginda pek referans olamaz. Örnek: 2007'ye kadar Tuncay Sanli ve sonrasi.
Alex konusuna gelince, kendi adima cevabim: Eger ilk yorumumu dikkatli okuduysan baslarinda fikrim gizli (yani sen sormadan önce). Alex'in Ziya'ya yumruk olayini bilmiyorum dogrusu. Ama biz kimseyi tek davranislik veya kisisel olaylar icin elestirmiyoruz. En azindan Alex kisiligi takdir edilen birisi (bildigimiz gördügümüz kadariyla). Dolayisiyla Alex ile I.Torman'in kislikleri karsilastirilamaz. Ama Alex'in cirkefliklerini ortaya koyup izah edersen elbette ki Messi olsa Ronaldo olsa istemem. Yani yanilgim varsa yanilgimda israr edecek degilim.
I.Toraman'in Diyarbakir macinda iyi performans göstermis olmasi ne alaka . Tabi ki oynayacak. Performansini baska takimlarin (bu Sivasspor da olsa) durumuna göre ayarlamasi gerekmiyor veya Sivasspor'un kimseden medet ummasina gerek yok. O zaman diger maclarda hangi futbolcu Sivasspor lehine is yapmissa, onu kahramanlastiralim mi? En az 50 futbolcu cikar öyle herhalde. Fikrimi daha acik beyan edeyim: Sezonun son maci, dk. 90, Toraman Sivasspor'a gol atiyor ve Allah göstermesin Sivasspor küme düsüyor. BEN TORAMAN'A BUNUN ICIN KIZMAM. Umarim bu örnekle ne demek istendigi anlasilmistir. En azindan laf olsun diye yazmadigim kabul görürse o da yeter.
Alıntı:
34MUAMMER58 Nickli Üyeden Alıntı
ibrahim toramanın milli takıma alınmamasının tek sebebi evet haksızlık yapılmasıdır,eğer bir oyuncu oynadığı ligde parmakla gösteriliyorsa ,takımınında en büyük savaşçısı ve oyuncusuysa , onu milli takıma almıyan hocanındır suç,almadılarda noldu,bu milli takıma hasan aliyi ,selçuğu aldılarda noldu,gelen türk milli takımına gol yağdırdı ,giden yağdırdı,üstelik son 7 8 yıldır milli takım nal topluyor,dünyada yeri bilinmeyen ülkeler avrupa kupalarına ,dünya kupasına katılıyor,tarihte dünya 3.olmuş türkiye piyasada yok ,kavga olayına gelince ibrahim akınla kavgasında haklı olduğunu ben değil, kulüp başkanı da söylemişti,neticede bjk takımında böyle olaylar hoş karşılanmazdı öyle oldu,ibrahim akın haksız olduğu için yollandı, toraman kaldı,sezer le kavgasındada toramanın haklı olduğunu bendeğil, yine başkanı söylüyor,hocası takımdaki otoritesini futbolcularına kaBUL ettirmek adına takımda görmek istemiyor,yönetime kalsa oynatılmasından yana ,eğeer i.toraman sivasa geliyorsa ,biliçin kararı yüzündendir,bisoru sordum cvp veren olmadı ,ziyayı yumrukluyan alex deseki futbolu bırakmadan son 1 sezon türkiyede sivassporda oynamak istiyorum ,kaçkişi yok kardeşim alex bu takımdan içeri girmesin diyecek ?maç içinde olan maç içinde kalır böyle ona buna kin tutarak nefret besleyerek bişey olmaz,bi kardeşim ne güzel yazmış,küme düşme korkusu yaşadığımız sezon diyarbakırsporu adeta tek başına yendi,o maçı kaybetseler fark 4 olacaktı ki ozamanda ne yapıp edip sivassporu yollardılar ptt ligine ,sivasspor taraftarını anlamakta zorluk çekiyorum,tarihte sivassporda başarılı olmuş yada kıyağı olmuş ,sivassporun başarısında emeği olan hocalar ve futbolcular ençok bu taraftar tarafından eleştiriliyor,agbetu diyorum ,yaw oda kim diyolar,kardeşim 13 puanda emeği olan adam ,senin takımının ligde kalmasını sağlıyan adam biraz saygı lütven ,yana yana stoper arıyoruz,önlibero arıyoruz,sağbek aRIYORUZ 3 işi de yapacak usta oyuncuyu ,hemide yerlinin yerlisi oyuncuyu yönetim takıma kazandırıyor ,dahada ikrama geçmiyor,kim gelsin,xavi mi ?herkesin düşüncesine saygım varda birazda gerçeklere dayalı olmalı bu düşünceler, öyle laf olsun diye değil
|