Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi
Sivasspor gerçekten çok zor dönemlerden geçiyor.
Ligde ve kupada alınan kötü sonuçlar, büyük umutlarla yapılan transferlerdeki, hayal kırıklıkları ve uyumsuzluklar, Sivasspor'un tepesinde kara bulut gibi dolaşıyor!
Onun içinde bu akşamki maçta Sivasspor'un bu karabulutları dağıtacak kadar iyi futbol oynaması en büyük dileğimdir.
Gerçekçi olmak gerekirse, tur'dan filan söz etmek biraz hayalcilik olur. Shakhtar Donetsk'in gücü belli, Sivas'ta oynadığı maçta bunu gördük.
Onun için hiç öyle hayalcilik yapıp,insanları kandırmaya gerek yok. Biz Sivasspor olarak bu akşamki maça çıkıp, dirençli ve onurlu bir futbol oynayarak elenirsek bizden iyi olmaz.
Artık Sivasspor'un tamamen ligi düşünmesi ve ona konsantre olması lazım. Uzun lafın kısası,ben bu akşamki maçta Sivasspor'dan ışıltı bekliyorum. Bunu bana versin yeter! Sivasspor'un acilen lige sarılması gerekiyor. Yapılan olur, olmaz yorumlara en iyi cevap sahada verilmeli.
İki sezondur Sivasspor'u yere göğe sığıdıramayanlar, henüz ligde iki hafta geride kalmasına Trabzon ve Fenerbahçe ile oynayıp kaybetmiş bir Sivasspor olmasına rağmen, sıradan Anadolu takımı denmeye başlandı.
Hatta Sivasspor'un küme düşmesinden söz edenlere bile rastlamak mümkün.
Elbette Sivasspor'da bir takım hatalar yapıldı.
En önemliside "gelenlerin gidenlerin yerini dolduramaması" Ama bu hatadan, geride kalan iki haftada Sivasspor'un bu sezon başarılı olamayacağı anlamı çıkarılmamalı.
Sivasspor'dan bugün "tur" değil, Sivasspor' a yakışır onurlu bir futbol bekliyoruz.
Gerisi teferruat...