Cevap: Başkent Turnuvası Kabus Oldu
Bu sezon işimiz çok zor, 38-40 puan lazım, Birde puan cezası alırsak (İnşallah olmaz - Bazıları hemen olmaz demesin, Takım olarak değilde futbolcumuz yada yöneticimiz şike yaptı denilirse 3x2=6 puan ceza alabiliriz -) 11-12 galibiyet gerekirki oda çok zor...
Geçen sezon başında, Sezon açılışında takım gayet iyiydi. Mesut Bakkal bir önceki sezon 7 beraberlikle takımı ligde tutmayı başarmış bir hoca olarak geçen yıldan ders çıkardık bu sene zirveye oynayacağız falan filan.... diyordu.
Rıza hoca geçen kendi kariyeri açısından risk alarak takımın başına geçti. Allahtan transferler biraz tuttu da, ilk yarıda kendi sahasında buca yla zar zor berabere kalan, kasımpaşa ya yenilen ilk takım olan ve Konyasporu 10 kişiyle bir frikik golüyle şans eseri yenen takım kümede kaldı.
2009-2010 sezonunda Ankarasporun düşürülmesi, denizli nin ilk yarıda sadece 7 puan alabilmesi, Diyarbakırın aldığı saha kapatma cezaları ekmeğimize yağ sürdü ve o kötü kadro ligde kaldı.
2010-2011 sezonundaki kadro bir önceki yıla göre daha iyiydi 20. haftadan itibaren 4 takımdan 3 ünün düşeceği belliydi ve sivasspor lig de kalmaya yakın olan takımdı. Ama yinede bu durum sivassporun başarısından ziyade bizden kötü 3 takımın olmasının sonucuydu.
İki sezondur gerçektende şanslı bir şekilde kümede kalıyoruz.!!! Tamam taraftar olarak bende Sivassporun hakettiği konum buralar değil diye düşünüyorum ama normal şartlar altında bu takın küme düşerdi. Kendimizi dev aynasında görmeyelim. Zirveye oynadığımız iki sezonu unutup, ayağımızı yere sağlam basalım...
Gelelim bu seneye Şike olaylarından düşen olmazsa ki ben böyle olacağını düşünüyorum; Bize 3 tane küme düşecek takım lazım... Son iki sezon lig 16. sının puanları 30 u bulmadı (26-27) ki bursaspor 40 antalya 39 puanla ligden düşmüştü.
Bu sene küme düşme barajının yüksek olacağını düşünüyorum. Alfabetik olarak sıralarsam; Beşiktaş, Bursa, FB, GS, Gaziantep, Kayseri, ve Trabzon ' un düşmeyeceği kesin gibi, Es-es, Gençler, Ankaragücü ve Antalya' nın düşmesi bence sürpriz olur. Geriye kaldı 7 Takım. İBB,Karabük,Manisa,Mersin,Ordu , Samsun, Sivas...
Seç seçebilirsen. Sivasın adaylardan biri olduğunu düşünsemde biraz taraf tutarak düşmez diyelim.
Manisa Hikmet Karamandan sonra sıradan bir hoca getirdi, bu sene gidici gibi. Birini bulduk, kaldı iki.
Bank Asyadan gelenlerden, Ordu ve Mersin de epey heyecan var, Transferleride fena değil. Samsun biraz sönük geliyor bana, Spor bakanına rağmen düşer gibi. Oldu iki. Ha gayret...
Sivası düşürmeyeceksek Karabük ve İbb. den birini seçelim. İbrahim Akın olayından sonra, taraftarı olmayan, aslında herkesin bu takımın süper ligde ne işi var dediği İBB düşebilir...
Bunlar benim Sivasspora torpil yaparak öngördüğün küme düşenler listesi. Sizce kim düşer ?...
Hakkımızda hayırlısı...
|