ASİB Onursal Başkanı ve İşadamı Sayın Mehmet Çapraz ile Sivasspor hakkında yapılan söyleşi...
Sayın Çapraz Sivasspor'un son durumu hakkında neler düşünüyorsunuz ?
Sivasspor bütün Yiğidoları olduğu gibi son aylarda bizi de üzüyor. Süper Lig'e çıktığı yıllardaki başarısını ne yazıkki son iki yılda devam ettiremedi. Bu durum beklentileri yükselmiş olan taraftarımızda büyük bir üzüntü oluşturdu.
Sivasspor'un bu kötü gidişatındaki sebeplerler nelerdir sizce ?
Tabii ben spor adamı değilim, İşadamı ve Sivasspor taraftarıyım. Kötü gidişatın sebebini açık yüreklilikle Başkan Sayın Mecnun Otyakmaz dile getirdi. Bu problemin ana sebebi transfer hatasıdır. Gönderilen futbolcuların yerininin doldurulamamasıdır. Ancak ben bu takıma güveniyorum. Rıza hocanın takımın başına gelmeside çok olumlu olmuştur. Rıza Çalımbay bu toprakların evladırır, elbette sorumluluğu alarak takımın başına geçmiş ve başarılı olacaktır. Ligdeki puan durumuna baktığımızda alınacak bir kaç galibiyetle düşme hattından çabucak kurtulabiliriz. Beşiktaş maçında oynadığı ruh ile Sivasspor yeniden oynayabilirse ligdeki sıralamada yükselecektir. Devre arasında yapılacak transferlerle takımın yeniden kendine geleceğine inanıyorum. Şimdi herkes için destek zamanıdır, bu kötü günlerde konuşmak çok kolay, destek vermek ise Yiğidoya yakışan davranıştır.
Taraftar sizinde takip ettiğiniz gibi feveran ediyor, bu şartlarda bir taraftarda olarak nasıl davranmalıyız ?
Efendim adı üstünde taraftar, yani biz bu külübün tarafındayız, her türlü konuda ve sorunda Sivasspor yararına tarafız. Taraftarımızın bu zor günlerde takıma daha çok sahip çıkması gerekiyor, biz kötü gün dostu olmalıyız, Sivasspor'un asıl şimdi taraftarına ihtiyacı, Sivasspor sevdalıların bu zor şartlarda kesinlikle takımına sahip çıkması gerekiyor. Bu Kulüp bütün şehrindir ve Sivaslıların sahip çıkması gerekiyor.
Sitemizi takip ettiğinizi biliyoruz, alınan kötü sonuçların ardın üyelerimizin son aylardaki yazılarını nasıl değerlendiriyorsunuz ?
Evet taraftarın tepkisinide anlayışla karşılamak lazım ama bizde unutmayalım ki bu gün Süper Ligde olmayan çok büyük şehirler, taraftarımızda bunun farkında olmalı. 38 yıl sonra ilk defa Süper Lige çıktık, diğer şehirlerin Süper Lig tecrübesi bizden kat kat fazlayken biz bu konuda tecrübesiz bir şehriz. Sivasspor'u Süper lige çıkaran Menun Otyakmaz ve ekibine sahip çıkılmalı ve kıymetleri bilinmelidir. Aşırı ve zaman geçtiğinde pişman olunacak yorumlardan kaçınmak lazım. Mecnun Otyakmaz ve ekibi Sivaslılara büyük sevinçler yaşatmış, ilk defa Süper Lige takımı çıkarmış, kıl payı ile şampiyonluğu kaçırmış bir takımın yönetimine ağır eleştirilerde bulunmak kolaycılıktır ve geçmişi unutmaktır. Benim açımda Sivasspor'a bu başarıları yaşatmış olan Mecnun Otyakmaz'ın ve yönetiminin kredileri devam etmektedir ve uzun sürede devam edecektir. Taraftarımızda geçmişi unutmasın ve bu yönetime destek versinler. Bu kadar başarıları ilk defa Sivaslılara yaşatmış olan bu yönetime İstifa çağrısı yapmak yakışıksız bir tutumdur. Eleştiriler elbette olabilir ama çok hassas davranmak gerekiyor. Ben Mecnun Otyakmaz ve ekibine güveniyorum ve başarılı olacaklarına inanıyorum.
Sivasspor.Com hakkındaki düşüncelerinizi alabilirmiyiz ?
Sayın Rüştü Elmas'ın 2001 yılında kurduğu bu site bu zamana kadar çok büyük hizmetlerde bulunmuştur. İnternet ile ilgimin az olmasına rağmen Sivasspor.com'un önemini ve yaptığı hizmetlerin bir kısmını bizzat müşahade ettim. Takip edebildiğim kadar ile gün geçtikçe dinamik yapısı içinde büyümeye devam ediyor. Bu dinamik yapısı içinde benim için daha önemli bir konu Sivasspor.com sitesinin ahlaki yapısıdır. Sanal alemin gevşek yapısı içinde bu sitedeki etik anlayış kesinlikle taktir edilmelidir. Sitenizin çok iyi bir yönetim yapısı olduğunu düşünüyorum, binlerce kişinin sürekli bulunduğu Sivasspor.com temiz kalması çok çok önemli ve buradanda başta site başkanı Rüştü Elmas ve ekibini kutlamak istiyorum. Buradanda beyan etmek isterim ki Sivasspor.com'u beğeniyorum ve destekliyorum.
Sayın Çapraz görüşlerinizi sitemizle paylaştığınız için teşekkür ederiz.
Ben teşekkür ederim, kıymetli üyelerinize ve hemşerilerime saygı ve sevgilerimi sunarım.
Sivasspor.com Özel Haberi