Abdullah YİĞİT
spor@hurdogan.com 2011-06-13
Hocanın tercihi tartışılıyor
Hikmet Ağabey (Kadı) benden önce davranarak, Ertuğrul Arslan'ın Sivasspor'a alınmamasını eleştirmiş. Uzun yıllar profesyonel oynayan, futbol tecrübesi bir hayli fazla olan Hikmet ağabeyin yazdıklarına imzamı atıyorum ve bazı ilavelerde yapmak istiyorum.
Her şeyden önce şunu açıkça belirtmekte fayda var. Benim için futbolcunun Sivaslı veya başa bir şehirli olması önemli değil, önemli olan Kırmızı-Beyazlı takımın başarısıdır. Bir futbolcuyu sırf Sivaslı diye oynatmamak, Sivasspor'a yapılabilecek en büyük kötülüktür. Ancak, eğer bir futbolcu hak ediyor ve Sivaslı olduğu için alınmıyorsa da bu daha büyük tehlike ve daha büyük kötülüktür. Şunu da herkesin bilmesinde fayda var, yönetim Ertuğrul'un alınması için elinden geleni yaptı, fakat hoca istemeyince haklı olarak bu iş olmadı.
Şimdi eğri oturup doğru konuşalım! Konyaspor “Ertuğrul bizim takımın yarısıdır” derken, bu futbolcunun Sivasspor'da forma giyemeyeceğini düşünmek olmaz. Üstelik Ertuğrul'un nasıl bir futbolcu olduğunu Türkiye'de en iyi bilen bizleriz, yani Sivaslılardır.
Rıza hocada Sivaslı, dolayısıyla onun herkesten çok Sivaslı'lara sahip çıkması gerekir. Alınacak futbolcu Sivaslı futbolcuyla eşit olsa bile o tercihi Sivaslı'dan yana kullanmalı.
Yarın bir gün puanın çok lazım olduğu bir maçta Ertuğrul'un sahada yırtınması başka olur, diğerlerininki daha başka olur. Bununda hesabını iyi yapmak gerekir.
Valla şimdi Ertuğrul'la ilgili daha somut ve daha değişik şeyler yazmak istiyorum ama hem Rıza hocayı üzmekten, hemde yanlış anlaşılmaktan endişe ediyorum.
Şuna emin olun, eğer Ertuğrul Sivasspor formasını giyecek kapasitede olmayıp takıma alınmış olsa kesinlikle herkesten önce karşı çıkar, yapılanan hata olduğunu söylerdim. Dediğim gibi benim için önemli olan Ertuğrul veya bir başkası değil, Sivasspor'dur.
Bundan sonraki süreçte Sivasspor teknik heyeti yeniden Ertuğrul'u gündemine alır mı almaz mı onu bilemem, ama bu saatten sonra bizim yapmamız gereken tek şey Sivasspor'un yanında olmak, dolayısıyla da yeni transferlerin takıma katkı sağlamalarını istemektir.