Bardağın dolu tarafı da var!
2011-06-22
Abdullah YİĞİT
Sivas'ta çok eskiden kalan yanlış bir alışkanlığın tamamen unutulduğunu zannediyordum ama demek ki hala devam ediyormuş. Özellikle Sivasspor'un 3.lig batağından kurtulmak için mücadele ettiği yıllarda, ne kadar şöhretli, ne kadar büyük paralar vererek futbolcu getirildiyse de başarı bir türlü gelmemişti. Ne zamanki, şöhretli fazla olmayan ancak, isabetli ve akılcı transferler yapıldı o zaman Sivasspor'un önü açıldı. Aynı şekilde 2.ligden 1.lige çıkarkende benzer durumlarla karşılaştı. Dolayısıyla, futbolda başarının şandan, şöhretten değil, doğru isimleri almaktan geçtiğini en iyi Yiğidoların bilmesi gerekir.
Ben bunu şunun için söylüyorum. Bu günlerde Çarşıda pazarda kiminle karşılaşsam “ Sivasspor kimi aldı?” sorusu geliyor. Yabancıları ve alınan yerlileri, özelliklede Ofspor'dan kaleci ve Karşıyaka'dan Kıvanç'ı söyleyince de hemen yüz şekilleri değişip, umutsuz konuşmaya başlıyorlar. Ben geçen gün karşıyaka'dan alınan Kıvanç'la ilgili yazımda “ Ben olsam bizim Ertuğrul Aslan'ı tercih ederdim” dedim ama yinede ön yargılı olmayıp “ İnşallah Kıvanç öyle bir futbol oynar ki, bizde iyi ki bunu almışız deriz” diye yorum yapmıştım. Ofspor'dan 3.kaleci alındı diye “Yok canım! Bu senede bir şey olmaz! Baksanıza 3.ligden 2. ligden futbolcu alıyorlar” demek doğru bir tespit değil. Bunu Fener, Galatasaray ve Beşiktaş'ta yapıyor. Bu takımlar yeni sezon kampına 2. ve 3.ligden aldıkları futbolcularla başlayacak. Ama sonu ne olur orasını bilemem.
Kısacası, bir tek 3.ligden alınan futbolcuyu öne çıkarıp “ Bu sezonda bir şey olmaz” düşüncesini anlayamıyorum.
Birazda gerçekçi, birazda pozitif düşünmek gerekmez mi?
Hürdoğan