Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi
Bir çok takım milyon dolarlar vererek futbolcu oldıkça, Sivasspor taraftarı endişelenmeye başladı.
Oysa endişelenecek hiç bir durum yok ortada!..
Çünkü 8-10 milyon euro ve dolar vererek bu kulüpler ilk defa futbolcu almıyor. Geçen sezonda yaptılar, bu sezonda yapıyorlar, bundan sonrada yapacaklardır.
Onlar, fazla para vermekle iyi takım kurulmayacağını anlamamışlar ama, Sivas taraftarıda anlamamış demekki!
Geçen sezon Fenerbahçe bir tek futbolcuya 15 milyon Euro'dan fazla verdi de ne oldu? Onun için hiç kimse, Mehmet Topuz'a.Özer Hurmacı'ya ve diğerlerine verilen milyon euroları görüpte endişeye kapılmasın.
Aslında, transferin parayla değil, zekayla yapıldığını son iki sezondur Sivasspor cümle aleme gösteriyor ama anlayan kim. Ben şimdiden iddia ediyorum, Sivasspor'un sessiz sedasız renklerine kattığı İstanbul Büyükşehirli Erman,Fenerbahçe'ye yaklaşık 10 milyon euro'ya mal olan ( bir sezonluğu) Mehmet Topuz'dan daha başarılı olup, daha çok ses getirecektir,bunu hep birlikte göreceğiz.
Yeni sezonda sadece Erman değil,Sivasspor'un aldığı bütün futbolcular adından söz ettirecek nitelikte. Geçen sezon devre arasında Kamanan'ı 300 bin dolara alan Sivasspor için herkes "Nereden buldular bu futbolcuyu" demeye başladılar.
Kamanan'ın Sivasspor'a maliyetini öğrendikten sonra, insanlar neredeyse küçük dillerini yuttular.
Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz'ın da dediği gibi, Fenerbahçe'den taransfer edilen Yasin Çakmak'ında Milli takımın değişmez elamanlarından birisi olacağına inanıyorum. Servet Çetin'de Sivasspor'a geldiğinde tıpkı Yasin gibiydi.
Takımında ffazla forma şansı bulamıyordu. Ama Sivasspor'da adeta yeniden doğdu ve transferin bir numaralı ismi oldu. Sadece transferin değil, Milli takımında bir numaralı ismi oldu. Şimdi sırada Yasin ve Erman var.