Sivasspor Nereye Gidiyor?
Süper Lige çıktığımızdan beri her zaman farklılık yaratıp, adımızdan söz ettirdik. İlk 2 sene zirveye yakın (7. ve 8. bitirirken) sonraki 2 yıl zirvenin söz sahibiydik. Son 2 yılda ise küme düşmekten kıl payı kurtulurken halen bazı taraftarlarımız küme de kalmanın büyük başarı olduğunu düşünerek bizi böyle oynatan ve rezil rüsva eden teknik direktörlere laf söylediğimizde bize söylemediklerini bırakmıyorlar.
Bu mudur başarı, bu mudur adımızdan söz ettirmek. Şuraya bakın yav, dünkü lige çıkan Mersin İY yorgun olmasa bizi evire çevire yenecek, dünkü Orduspor bizi 2-0 yeniyor ve ben halen skor taraftarı-spor taraftarı tartışmasını yaşayacağım kardeşlerimle, arkadaşlarımla.
Açın gözünüzü, görün gerçekleri.. Bu bir FELAKET TELALLIĞI değil, bu bir ERKEN UYARI SİSTEMİ (EUS) dir. Yöneticiler gafletten uyansın artık, Rıza hoca uyansın artık, futbolcular kendilerine gelsin artık. Bu ne şaşkınlıktır, bu ne gaflettir?
Hızla ÇÖKÜŞ içindeyiz. Bu oyun sistemiyle, bu futbol anlayışıyla, bu yönetim tarzıyla küme düşmenin EN BÜYÜK ADAYIYIZ !
Şimdi pekçok arkadaşımız bana karşı çıkacak, felaket tellalı diyecek, ligde görün diyecek, sakat çok, oyuncular yedek diyecek. Yedek oyuncu bu kadar basiretsizse bunları takımda barındırmanın bir anlamı yok.
Yedek demek kulübede sayıyı tamamlamak değil, oyuna girdiği zaman çıkan oyuncuyu aratmayacak kadar iyi oynaması gereken futbolcu demektir.
Forvet oyuncumuz böyle ise gol atmayı beklemek anlamsız. Orta saha da bu kadar oyuncu var 1 tanesi doğru dürüst pas atıp ileride veya kanatlarda gol pozisyonuna sokamıyorsa 50 tane böyle oyuncun olsa ne olur? Bir de SEZER BADUR gelmek istiyormuş. Sezer Badur'un Sivas'ta miadı dolalı aylar oldu, bizde o kazmadan çok var. Başka kapıya.
Yazım belki biraz ağır olabilir ama erkenden uyarmakta fayda var. Taraftar APTAL değil !. Herşeyi görüyoruz, biliyoruz. Yarın birgün birde KÜME DÜŞME olmazda ligde kalırsak (ki inşallah öyle olacak DÜŞMEYECEĞİZ), diğer takımların taraftarların bizleri nasıl KARŞILAYACAĞINI düşünmek lazım. Her yerde adımız, alnımıza sürülmüş kara leke ile anılacak, tüm tribünler bununla çınlayacak. Futbolcularımız ıslıklanacak.. O zaman futbolcularımızın ruh halini düşünün. Oyundan düşecek, morali bozulacak ve belki de gol üstüne gol yiyeceğiz. Hele ki bu oyun sistemi ve forvet ile bu mümkündür.
RIZA HOCAM, takım NEREYE GİDİYOR ! Ankara'da ki maçları sende izledin mi, yoksa bizim gibi mi izledin? Uzaktan. Tibünden. Yoksa Tv'den mi?
Tedbir al, tedbir...