Sivasspor, Tff'nin Kapısına Dayandı!
Sivasspor, Tff'nin Kapısına Dayandı! Tekrar İstiyor
Sivasspor ile Gençlerbirliği maçında yaşandığı iddia edilen hakem hatasından dolayı Sivasspor, Türkiye Futbol Federasyonu'na başvuruyor.
Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Sivasspor ile Gençlerbirliği maçında yaşandığı iddia edilen hakem hatasından dolayı Sivasspor, Türkiye Futbol Federasyonu'na başvuruyor. Karşılaşmanın hakemi Süleyman Abay'ın karşılaşmanın 80. dakikasında Dusko Tosic'e sarı kart göstermesi gerekirken; Ermin Zec'e sarı kart gösterdiğini ve böylelikle Gençlerbirliği'nin sahada 11 kişi oynamaya devam ettiğini iddia eden Sivasspor Yönetimi, maçın tekrar edilmesi için Türkiye Futbol Federasyonu'na başvuracak.
Maçta kural ihlali yapıldığını yazılı bir dilekçe ile hazırlayan Sivasspor, hakem Süleyman Abay tarafından yapıldığı iddia edilen hatanın 'şahıs hatası olarak geçiştirilemeyeceğini' gerekçe göstererek maçın tekrarını isteyecek. Türkiye Futbol Federasyonu'nun Sivasspor'un başvurusuna nasıl bir cevap vereceği ise şimiden merak konusu olmaya başladı.
Sivasspor - Gençlerbirliği maçının ardından hakem Süleyman Abay hakkında sert ifadeler kullanan Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "Tosic'in pozisyonunda kural hatası mı hakem hatası mı var onu bilmiyorum. Ama olayın üstüne gitmek gerekiyor. Çünkü bunu görmemeleri büyük bir hata ve G.Birliği'nin kendi oyuncusu “ben yaptım” diyerek kendini ortaya atıyor. Hiç bir oyuncu faulü ben yaptım diye kolay kolay ortaya çıkmaz . Orada bir şeyler oldugu belli. Bunları vermeleri gerekiyor yazık. Eski hakemlerimiz gibi değiller. Şimdiki hakemlerimiz Anadolu takımıyla büyük takım maç oynayınca inanılmaz derece de etkileniyorlar." ifadelerini kullanmıştı.
Kaynak:sporx