Sivasspor son derece zor ve akıl almaz derecede de sanssız bir durum içerisinde. Sivasspor sevdalıları olarak aklımızdan geçirmeye korktuğumuz ligden düşme durumunun ne yazıkki en büyük aktorlerinden birisiyiz.
Takım sezon başında "ben demiştim" demek istemiyorum ama ne yazıkki bu duruma geleceğimizin sinyallerini vermişti. Yonetimi suçlamak gibi bir amacım yok ama bu kadro yeter düşüncesiyle devam edildiği için bu durum içine girildi. Bununla birlikte de yapılan transferler ne yazıkki beklenenlerin çok uzağında kaldı. Bir türlü Sivasspor takım olamadı. Vesselam durum şuan içerisinde bulunduğumuz konuma gelmemizi sağladı.
Suçlu aramıyoruz. Varsa da zaten gerekli dersleri almıştır.
Sivasspor hepimizin. Ben şundan bundan çok üzülüyorum demiyeceğim. Herkes en az bir taraftar kadar bir Yonetici kadar bir futbolcu kadar üzgün. Her gün puan durumuna bakarak nasıl kurtuluruz hesapları içerisinde.
Bu saatten sonra tek çıkış yolu var birlik ve beraberlik içerisinde olmak. Bu durumda bizde kurtuluş reçeteleri yazmak yada bulmak düşüyor. Hata ve suçlu aranacaksa lig sonunda yapılır ama suan kadromuz bu malzeme bu ve helvayı bu duruma gore yapacağız.
Şuanda Sivasspor'umuza, camiamıza ve taraftara yeni bir heyecan yeni bir hava gerekli. Futbolcu anlamında bu aşamada yenilik yapma durumumuz yok. Teknik heyeti ise elindeki kadroyu giden hocalara nazaran daha iyi kullanıyor.
Ancak ne yazıkki eldeki malzemeyle bu ve yedekte takıma katkı verecek bir futbolcu ne yok.
Sivasspor Yonetimi bu saatten sonra yeni bir hava oluşturmak için biran once elimizdeki en büyük kozu sahaya sürmeli.
Acilen Yonetim toplanmalı gerekli girişimleri yapmalı ve en azından bu sezon sonuna kadar maçlarımızı yeni stadyuma almalı veya aldırmalı. Eksik yarım az demeden gereken neyse 2 haftalık sürede en iyi hale getirilip olağan üstü hal ilan edip
iç saha maçlarını yeni stadyuma almalıdır. İç saha maçlarımızı yeni bir hava ve atmosferde oynamak hem taraftarlara daha farklı bir coşku katacak hemde futbolculara farklı bir motivasyon sağlayacaktır.
Yonetim Toki veya yüklenici firmayla gorüşerek maç gününe kadar olabilecek en iyi duruma gelmesi için baskı yapmalı yapılacak çalışmaların yine devam etmesi sezon sonunda da eksiklerin çalışmalarına devam edilmesini sağlamalı. Ama şuan ne olursa olsun maçların yeni stadyuma alınması şart.
Taraftarlarımız yeni stadyumu gormek için buraya daha fazla ilgi gosterecek takımda bu ruh doğrultusunda ilerleyecektir. Bizim durumumuzda olan diğer takımlar stadyum olarak bizden daha fazla eksikleri olmasına rağmen maçlarını yeni stadyuma aldı ve oynamaktadır.
Sevgili Başkanım Mecnun Otyakmaz ve Yonetimimize, bu zor günlerimizde nacizane onerim budur.
Taraftara ve futbolcularımıza bu havayı koklatmalıyız ve yeni bir hava yakalatmak zorundayız. Şu aşamada elimizdeki tek kozumuzda bu.
Ben inanıyorum ki eğer bu gerçekleşirse iç sahadaki maçlarımızda puan kaybı yaşamayacağız. En azından yeni bir hava yakalayacağız ve Beşiktaş maçında bu bize artı bir motive sağlayacak.
Acilen bu konu masaya yatırılmalı ve hayata geçirilmelidir. Eksik fazla yarım az demeden hiç bir yasal engel yoksa bu koz hayata geçirilmeli.
MUSTAFA YILDIZ