Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Genç teknik adam, takımının başarısını beklenmedik ya da tesadüf sayan köşeyazarı ve yorumculara yanıt verirken, yine enteresan sözler sarfetti...
Bülent Uygun dur durak bilmiyor. Sivasspor'un başarılı çalıştırıcısı, Sivasspor'un başarısını tesadüfi gören ya da yakalanan rüzgârın değerlendirilmesine bağlayan futbol adamlarına sert çıktı.
Uygun, geçtiğimiz sezon başından bu yana televizyonlarda sık sık, "Sivasspor artık çökecek" türü yorumlarla karşılaştığını; ancak takımının başarılı gidişatı sürdükçe bu tarz yorum sahiplerinin mahçup olduğunu vurgulayarak, "Önceki seneye 'tesadüftü' diyenler, bu sefer 'gazla gidiyor' diyor. Gazla gidilseydi, millet Gazman olurdu" açıklamasında bulundu.
Daha önce sarfettiği ve tartışma yaratan "İstanbul'da Laila, Sivas'ta La ilahe illallah" şeklindeki sözlerine de açıklık getiren Uygun, "İki seneden beri başarmamız bizi hâlâ onlara antipatik gösteriyor. Niye antipatik oluyoruz? İyi tesis yaptığımız ve şampiyonluğa oynadığımızdan dolayı mı? Neymiş, (İstanbul'da Laila, Sivas'ta La İlahe İllallah) demişim. Ben demek istiyorum ki; İstanbul'da gezebilirsin; fakat bunu Sivas'ta yapamazsın. Ben oyuncuma izin veririm, o da gider İstanbul'da gezer gelir. Burada idmanına çıkar ve haftasonu maçına çıkarak formasını terletir. Bu kadar basit ama neredeyse tarikatçı, vatan haini ilan edilecektim" diye konuştu.
Belediye Maçı İçin 'Şanssızlık' Yorumu...
Şampiyonluk yolunda mutlak suretle baskı yaşanacağını vurgulayan Uygun, ''Tabii ki belli bir baskı yaşayacaksınız bu yolda. Ben büyük kulüplerde bu başarıları yaşamış bir olarak belki bu baskılara dayanabilirim ama sizin takımınızda 2. ve 3. ligden gelmiş arkadaşlar belli ölçülerde bu baskıyı kaldıramayabiliyor. Ve yan etkiler de bu işi tetiklediği zaman birşeyler kaybedebiliyorsunuz. İşte biz iki haftalık periyodda 60. dakikada kendi kalemize attığımız golden sonra demorilize olunca takım o maço kaybettik. İkinci maçta ise bir an önce kazanma isteği ile futbolcularımızın öne çok çıkmış olmasından dolayı iki tane yediğimiz gol ve şanssızlıkla birlikte o maçı da kaybettik. Kalan 3 haftada bunlardan tecrübe kazanarak başarıyı elde etmek istiyoruz'' şeklinde konuştu.
Haftasonu oynayacakları Hacettepespor maçı hakkında konuşan teknik direktör Uygun, ''Hacettepespor çok genç ve kendi transferini isteyecek bir çok futbolcu ile birlikte kendini kanıtlamak isteyen futbolcular var. Galatasaray maçında inanılmaz oynadılar ve 2-0 gibi bir skorla geçtiler. Onun dışında baktığınız zaman bu süreç içerisinde kazanmak isteyeceklerdir. Ben takımımı her türlü bu maça hazırlamaya çalışıyorum. İyi konsantre etmeye çalışıyorum. İnşallah bunu başarır ve zor bir deplasmandan 3 puanla döneriz'' dedi.
Hayallerimi Başarmak İstiyorum...
Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, amacının Anadolu'dan şampiyon çıkarmak olduğunu belirterek, ''UEFA Kupası'nı, Şampiyonlar Ligi Kupası'nı kaldırmak istiyorum. Milli takımla büyük başarılar yakalamak istiyorum. Türkiye'de ekol sorunu var. İtalya'nın, Almanya'nın, İngiltere'nin, Brezilya'nın ekolü var. Bizde ise sistemsizlik sistem. Ekolümüz yok'' diye konuştu.
Profesör Baltaş'a Cevap
Daha önce yaptığı ''İstanbul'da Laila, Sivas'ta La İlahe İllallah'' açıklamasıyla ilgili olarak kendisini eleştiren Prof. Dr. Acar Baltaş'a da yanıt veren Uygun, şunları kaydetti:''Profesörün birisi sallamış. Arkamdan konuşan çok. Okumuş, ama sadece profesör olmuş. Ben şunu demek istedim, İstanbul'da, İzmir'de, Ankara'da 24 saat gezebilirsiniz. Bu doğaldır. Gezmek için Sivas'ta yer yok. Alışveriş merkezini bile yeni yapıyoruz. Ben bir futbolcuya 700 milyar verip barda pavyonda gezdirmem. Antrenmanlarım çok disiplinlidir. Bizim ulemalar çok biliyorlar. Üzerime çullandılar hemen. (6 hafta sonra düşmeye başlarlar) dediler, olmadı. (14. haftada düşer) dediler olmadı. İlk yarıyı lider bitirdik. Başarının devamlılığına alışmamışlar.''
Hesapta Hata Yaptım...
Teknik direktör Uygun, şampiyonluk mücadelesinde kendisinin ve Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli'nin ligdeki yerleriyle ilgili demeçler verdiğini anımsatarak, ''Ben de hesapta hata yaptım. Diğer hocamız da hesapta hata yaptı. İkimizin de hesapları tutmadı. Ama ben şampiyonluk istiyorum'' dedi.
İki Futbolcu İle Anlaştık...
Transfer çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Uygun, ''2 tane futbolcuyla prensipte anlaştık. Şampiyonlar Ligi hayalimiz var. Bu futbolcularla birlikte antrenmana çıkıp her şeyi konuştuktan sonra anlaşacağız'' ifadelerini kullandı.
Uygun'un, söyleşi sırasında, ''Yurt dışında futbolcularla biraraya geldiğimde oturur konuşurum. Bakarım bir şişe içki içiyorsa durum kötü, 1 kadeh içiyorsa bir şey yok'', ''Sigara içmem, çünkü dayım her sigara almaya gönderdiğinde 7 kilometre yürürdüm. Onun için başından beri nefret ederim'' sözleri gülüşmelere neden oldu.
Foseptikten Çıkmış Futbolcu...
Takımların transfer politikalarını eleştiren Uygun, şöyle konuştu: ''Gidiyor bir takımın yönetiminde olan belediyeci futbolcu alıyor geliyor. Adamın uzmanlık alanı foseptik çukuru. Alıp geldiği futbolcu da foseptikten çıkmış gibi. Bir ara 1 milyon 200 bin Avro verip Graf diye futbolcuyu alıp getirdiler''