Sivasspor'da Bülent Uygun'un istifasıyla Kırmızı-Beyazlı takımın çalıştırıcılığına getirilen Muhsin Ertuğral, büyük bir sorumluluk altına girdiğini söyledi.
Afrika'da Tunus dahil olmak üzere toplam 8,5 yıllık kariyeriyle büyük dostluklar kazandığını ifade eden Ertuğral, Cape Town'dan gözü yaşlı insanları arkasında bırakarak geldiğini belirterek, "Burada gerçekten çok seviliyorum. Türkiye'ye gideceğimi söylediğimde ayrılmak kolay olmadı." dedi. Sivasspor'da kendisini çok büyük bir görevin beklediğinin altını çizen Ertuğral, "Bülent Uygun hocanın yaptıkları Türkiye standartlarının çok üzerindeydi. Anadolu'dan bir takımı iki kez şampiyonluk potasına soktu. Çıtayı çok yükseltti. Şimdi onun bıraktığı yerden ben devam edeceğim. İşimin kolay olmadığını biliyorum." diye konuştu.
Sivasspor'da Bülent Uygun'la beraber beklentilerin çok büyük olduğunu belirten 50 yaşındaki tecrübeli hoca, "Şu anda takımdaki oyuncular psikolojik bir baskı yaşadılar. Onu düzeltmeye çalışacağım. Dün çok iyi oynayan takım bugün kötü olamaz. Şu durumda stresli bir dönem yaşayacağız. Ligde tutunacak seri galibiyetlere ihtiyacımız var. Ben değil, biz yaptık diye düşüneceğiz, öyle motive olacağız." yorumunu yaptı. Sivasspor'un altyapısında çok yetenekli futbolcuların olduğunu belirten Ertuğral, şimdilik transferi düşünmediğini söyledi. G.Afrika'da kendi yetiştirdiği futbolcularının da olduğunu bildiren Sivasspor'un yeni hocası, zamanı geldiğinde bu isimleri transfer edebileceğini dile getirdi. Sivasspor'da yardımcısının Gana'da ve Afrika'da çeşitli takımları çalıştıran Talat Üzüm olacağını açıklayan Muhsin Ertuğral, diğer yardımcısının da Hollanda 1. Ligi'nden çok değerli bir kaleci antrenörü olduğunu belirtti. Öte yandan Sivasspor, ligin 9. haftasında Gençlerbirliği ile 18 Ekim'de deplasmanda yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürüyor. Kırmızı-Beyazlı ekip, basına kapalı antrenmanda, A2 takımının antrenörü Gökhan Bölükbaşı ve kaleci antrenörü Atalay Kazancı gözetiminde çalıştı.
Zaman