Sivas'ta MP Antalyaspor'la 1-1 berabere kaldığımız karşılaşmanın ardından futbolcularımızın değerlendirmeleri...
ENERAMO: “1 PUAN İÇİN SEVİNMELİYİZ”
Sivasspor’un Nijeryalı golcüsü Eneramo, maçın çok zor şartlar altında oynandığını belirterek, “Hava koşulları maçı zorlaştırdı. Kazandığımız puan için sevinmemiz gerekiyor. Kaybedebilirdik de bu şartlarda. Önümüzdeki haftaki maça daha çok çalışıp kazanacağız” dedi.
GROSİCKİ: “ELİMDEN GELENİ YAPTIM”
Kırmızı Beyazlı ekibin yeni transferlerinden Grosicki, karşılaşmada elinden geleni yaptığını belirterek, “Atmosferik şartlar nedeniyle istediğimiz futbolu sahaya yansıtamadık ve istediğimizi alamadık. Daha önce hiç bu şartlar altında maça çıkmadım. İlk oldu benim içinde. Zor oldu, o kadar savaşmama rağmen böyle bir sonuç çıktı” dedi.
MENDONÇA: “3 PUANA İHTİYACIMIZ VARDI”
Karşılaşmanın ikinci yarısında sahaya çıkan Sivasspor’un yeni transferlerinden Mendonça da, zemin koşullarının maçı zorlaştırdığını kaydetti.
Üç puan ihtiyaçları olduğunu da kaydeden Mendonça, “Önümüzdeki maçlarda bunu başaracağımıza inanıyorum” dedi.
KILIÇ: “UMUT VERDİK”
Karşılaşmanın beraberlik golünü atan Sivassporlu futbolcu Erman Kılıç ise, “Bizim adımıza çok zor bir maçtı. İki takımda hava koşulları nedeniyle zorlandı. İki bölüm halinde oynandı. İlk devre Antaylaspor biraz daha iyiydi. İkinci yarı ise maç ortada geçti. Ayrıca umut verdiğimizi düşünüyorum. İlerleyen haftalar için de bu önemli” diye konuştu.
ANTALYASPOR CEPHESİ:
ÖZDİLEK: “DEPLASMANDAN ALDIĞIMIZ 1 PUAN BİZİ MUTLU ETMEDİ”
Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, “Sivas’a gelirken saha ve zemin olarak bu kadar zor şartlarla karşılaşacağımızı tahmin etmedik. Aslında bakıldığı zaman bizi deplasmanda 1 puan mutlu etmeli gibi ama çok mutlu değiliz” dedi.
“RAKİBİMİZİN 90 DAKİKA BOYUNCA TEK BİR ATAĞI VAR”
Karşılaşmada çok net pozisyonlar bulduklarını ancak bu pozisyonları gole çeviremediklerini de kaydeden Özdilek, “İlk devre özellikle 2′yi, 3′ü bulmalıydık ki, bu pozisyonları bulduk. Direkten döndü. Rakibin 90 dakika boyunca tek bir atağı var, o da kalemizde golle neticelendi. Dolayısıyla alınan 1 puan hanemize yazılsa da normalde buradan 3 puan alıp gitmeliydik. Her iki takımı da ortaya koyduğu mücadeleden dolayı tebrik ediyorum. Sivasspor’a da bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum” dedi.
“İRDELENECEK POZİSYONLAR VAR, BANA PENALTI GİBİ GELDİ”
Maçın hakemiyle ilgi soru üzerine Özdilek, Yunus Yıldırım’ın çok beğendiği, değer verdiği hakemlerden biri olduğunu belirterek, ”Bugün maçta irdelenebilecek 3-4 pozisyon var. Geçen hafta aynı pozisyonun belki biraz daha gerisinde olan pozisyonda penaltı çaldı, bugün maalesef lehimize iki tane pozisyon var. Akşam izlendiğinde daha net görülecek ama benim gördüğüm kadarıyla penaltı gibi görünüyor” diye konuştu.
“SAHA ALTTAN ISITMALIYDI ANCAK YEŞİL ZEMİNİ GÖREMEDİK”
Hava şartları nedeniyle maçın iptal edilmesi gibi bir düşüncesinin oluşup oluşmadığı konusunda da açıklama yapan Antalyaspor Teknik Direktörü Özdilek, ”Hayır, top zıplıyordu, o konuda bir sıkıntı yok ama Sivas stadının zeminin ısıtmalı olduğunu biliyorum. Kar yağışı belli bir süredir yağıyor ama maalesef o görevi belki de tam yerine getirilmedi, getirmedi. Çünkü bazı maçlarda çok kar yağışı olmasına rağmen yeşil zemini görebiliyorduk. Bunu bugün maalesef bunu göremedik” dedi.
DAĞAŞAN: “BEN SİVASLIYIM”
Sezon başında Sivasspor’dan M.P. Antalyaspor’a transfer edilen İbrahim Dağaşan, “Öncelikle iki takımı da kutluyorum. Bu şartlarda oynamak çok zor. Maçın genelinde iki takımda iyi mücadele etti. Ama bizim daha net pozisyonlarımız vardı. Onları gole çevirseydik çok daha farklı olurdu. Sivas deplasmanından bir puan aldık mutluyuz” dedi.
Taraftarların tepkisine de değinen Dağaşan, “Sezon başında başka bir takıma transfer olmuş olabilirim. Ben Sivaslıyım. Gittiğimde takımıma para kazandırdım. Bana yapılan tezahüratlar bir saat sonra üzüyor beni” diye konuştu.
NECATİ ATEŞ: “İKİ TANE PENALTI POZİSYONUMUZ VAR”
Böylesi bir zeminde gerçekten bugün futbol oynamanın çok zor olduğunu belirten Necati Ateş de, “Çok net pozisyonlarımız vardı. 2-0 yapabilseydik maçı kopartacaktık. İki tane penaltı pozisyonu var. Bunları hocamız göremedi sanırım. Bunlardan biri penaltı olmuş olsa maçı alarak dönecektik. Buradan puan çıkartmak önemliydi. Bunu da başardık. Trabzon maçına hazırlanacağız” dedi.
Antalyaspor’un file bekçisi Ömer Çatkıç ise, Sivas’tan aldıkları beraberliğin kendileri için galibiyet kadar önemli olduğunu söyledi.
SİVAS OLAY / SPOR