Türk futboluna hizmet ettiği süre boyunca adından övgüyle söz ettirmeyi başaran ve 19 yıllık profesyonel futbol kariyerinin ardından teknik direktörlük ve spor yorumculuğuna soyunan Sivaslı eski milli futbolcu Ümit Özat'tan Sivas'a ve Sivasspor'a inciler yağdı. Kırmızı-beyazlıların yeni transferi Ümit Kurt ve takımın Süper Lig'deki gidişatını değerlendiren Özat, spor kamuoyundaki '3 Büyükler' hegomanyasından yakındı.
Bir dönem Türk Futbolu'nun efsanevi isimleri arasında gösterilen ve Fenerbahçe'de ki 7 yıllık kariyerinin ardından futbol hayatını sağlık problemleri nedeniyle Almanya'nın FC Köln takımında sonlandıran Sivaslı futbolcu Ümit Özat'dan Sivasspor'a övgü dolu sözler geldi.
19 yıllık profesyonel futbol kariyerinin ardından FC Köln'de Christoph Daum'un yardımcılığını üstlenen, sonrasında Ankaragücü ve Manisaspor'da teknik direktörlüğünün ardından spor yorumculuğuna soyunan Özat, Sivasspor'un Süper Lig'de ki gidişatını ve devre arası gerçekleştirilen Ümit Kurt transferini masaya yatırdı.
Kırmızı-beyazlıların devre arası renklerine kattığı genç savunma oyuncusu Ümit Kurt'un profesyonel futbol yaşantısına başlamasında başrol oynayan Özat; "Ümit iyi bir futbolcu. İyi bir kumaşı var. Ümit'i ben Ankaragücü'nde ilk A takıma almamın ardından 2 yılı aşkın bir süre geçti. O süre zarfında performansının üzerine koymasını bildi. Mevcut kadro nedeniyle pek fazla forma şansı bulamadı ancak A takım idmanları ve A2 takımda o eksikliğini giderdi. Malum olayların ardından ise bulduğu fırsatları iyi değerlendirdi. Geçirmiş olduğu bir sakatlık onu birazda olsa geriye attı. Eğer bu sakatlık süreci olmasaydı belki de sezona Ankaragücü ile değil Süper Lig'de ki bir takımla başlayabilirdi. Hem kişiliğiyle, hem performansıyla iyi bir futbolcu, adam gibi adam. Bazı eksiklikleri var. Onu da iyi bir çalışma temposuyla giderecektir. İyi bir hocanın, iyi bir takımın içerisine gitti. Bundan sonrası Ümit'e kalmış" dedi.
"SİVASSPOR BU LİGİN OLMAZSA OLMAZI"
Sivasspor'un Süper Lig'e yükseldiği günden bu yana önemli işler başardığını ifade eden Özat, kırmızı-beyazlıların ligde önemli bir yer edindiğinin altını çizdi.
Özat; "Sivasspor Süper Lig'e ilk çıktığı günden buyana, bu ligin gereksinimlerinden, olmazsa olmazlarından bir tanesi oldu. Başarıyı, iyiye giden işleri hiçbir zaman bozmamaya çalışan bir yönetimi var. Dolayısıyla Rıza hocada iyi işler yapıyor. Sivasspor çok daha iyi yerlerde olacaktır. Bu başarıda 3-5 günde gelmiyor. Ama Sivasspor bu ligin asansör takımları gibi bir takım değil. Bu ligin gereksinimi olan bir takım olmuştur. Ben Sivaslıyım. Ben Sivasspor Süper Lig'e çıktıktan sonra şehrimi daha yakından tanımaya ve daha çok gelmeye başladım.
Bundan sonra hem Sivasspor'a, hem yönetime hem de Sivas şehrine başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.
"MAALESEF HERŞEY 3 TAKIM ARASINDA DÖNÜYOR"
Öte yandan Anadolu takımlarının kamuoyunda yeterince bahsedilmediğinden yakınan Özat, Türkiye'de her konunun 3 büyükler arasında döndüğünü ve bu anlayışın doğru olmadığını ifade etti.
Özat; "Ben Fenerbahçe'de oynadığım dönemde de bu konuları, yada Anadolu takımları ile oynadığımız dönemlerde oyuncuların vermiş olduğu mücadeleyi her zaman saygı duyduğumu ifade etmiştim. Maalesef bu ülkede her şey 3 tane takımın etrafında önüyor. Bunlar çok doğru bakış açıları değil. Onlar her zaman mazileriyle, taraftarlarıyla bu saygınlığı hak ediyorlar ama şu da unutulmamalı ki arkalarında 15-16 tane takım var. Onlar olmazsa mücadele edecek takımlarda olmaz. Ama bazı kalıntılar var. Onları yıkmak çok zor oluyor" dedi.
Son olarak futbol yorumcularına göndermede bulunan eski milli futbolcu; "Özellikle Sivas, Bursa, Kayseri ve Eskişehir gibi camialar yerel basınlarıyla bu tür gündemleri oluşturuyorlar. Ama bu takımların biraz daha ulusal basında yer bulmaları gerektiğini düşünüyorum. Ben bu konuları en azından kendi payıma her zaman ifade ediyor, her zaman dile getiriyorum. Ben bu işin her yerinde bulundum. Yorumculuk bir takımın yazarı olmak, bir takımı savunmak değil adaleti en eşit şekilde dağıtmak, icabında mensubu olduğu camianın da hatalarını herkesten fazla dile getirmektir. Kimsenin kimseyi korumasına ihtiyacı yok" şeklinde konuştu.
C.KAAN KARAGUŞ/Sivas'ın Sesi