Bildiğiniz gibi bugün yine bol bol "dolu merdiven ve dolu arka sıralar" sorunlu bir maç yaşadık. Bu konunun gündemden düşmemesi ve bir an evvel çözülmesi için tekrar gündeme getirmek istiyorum ve bugün yaşadıklarımı anlatmak istiyorum.
İşten ancak çıkabilmem sebebiyle maça 20 dakika kala, kız arkadaşımla birlikte maç maraton giriş kapısındaki kuyrukta yerimizi aldık. Yaklaşık yarım saat süren bekleyiş sonunda maçın 8. dakikasında nihayet stad içerisine girebildik.
Ancak malesef kombinelerimizde yazan koltuklar hem doluydu, dolu olduğu gibi oraya ulaşma imkanımız da yoktu. Merdivenler ve arka sıralar hınca hınç doluydu.
Yine de bir ümit yerimize gitmek istedik ancak malesef müsade isteye isteye, zar zor bir kaç basamak çıkabildik. Ancak bir bayanla daha fazla ilerlemek imkansızdı.
Bu durumun çözülmesi adına güvenlik görevlileriyle görüşmek istedim ancak "ulaşılabilir yerlerde" hiç güvenlik görevlisi yoktu. Ben de bu durumda polislere gittim. Durumu anlattım ve ne yapabileceğimi sordum. Güvenlik görevlilerine gitmem gerektiğini söylediler. Ben de sıranın en yukarısında bulunan güvenlik görevlilerine kadar ulaşabilecek olsam zaten gidip yerime oturacağımı söyledim. Aldığım cevap "sen de haklısın" oldu.
Baktım ki olacak gibi değil amir, müdür birisi var mı diye sordum. Buralardaydı bir bakın cevabını aldım ve arayışa geçtim. Polis müdürü ararken maratonun gar taraf ucunda bir güvenlik görevlisi gördüm. Durumu bildirdim. Elinden bir şey gelmeyeceğini, stad içerisndeki güvenlik amirine seslenmemi söyledi. Seslendim. Sağ olsun geldi, dinledi. Bizim yaşadıklarımızı geçtim, bir kıyıda da olsa izleriz ancak bu sebepten klübün ceza alacağından bahsettim. Ancak elinden bir şey gelmediğini, aşırı kalabalık olduğunu ve
1 koltuğun 5 farklı kişiye satıldığını söyledi. İstersek gar tribününe geçmemizi sağlayacağını söyledi ve biz de oraya geçtik.
Şimdi, öncelikle hal böyle iken bayanların stada gelmesini nasıl bekleyebiliriz? Bir kez gelen bir daha gelir mi? Sivaslı olmadığı halde, benim için üzerine formasına giyip benimle maça gelen kız arkadaşımı bir daha nasıl maça getireceğim?
Merdivenlerin dolu olması gibi saçma bir sebepten alınacak cezanın hesabını kim verecek?
Artık bir koltuk beş kişiye satılarak mı, yoksa 1'e 2, 1'e 3 yapılarak mı mağdur edilen onca insanın hakkını kim verecek?
Tüm bu olayların müsebbibi kimdir ve neden defalarca aynı olaylar tekerrür etmesine rağmen hiçbir önlem alınmıyor? Bu duruma artık bir çözüm getirilsin.