![]() |
--->: BILMECELER(sadece sporla ilgili DEGIL)
[QUOTE=efe1058;93068]1. "Topkapı ya giderken yolda yedi karısı olan bir adamla tanıştım. Her kadın yedi çanta taşıyordu. Her çantada da yedi kedi vardı. Her kedinin de yedi yavrusu vardı. Kedi yavruları, kediler, çantalar, kadınlar - Toplam kaç kişi Topkapı ya gidiyordur ?"[/QUO
dogru cevap 351 |
[QUOTE=dostol;93087]Geceleyin en fazla 2 kişi taşıyabilen bir köprüden 4 kişi karşıya geçmek istiyor.
Bu dört kişiden biri karşıya 1 dakikada, biri 2, biri 5, ve sonucusu 10 dakikada geçebiliyor. Yalnız bir el feneri var ve ışıksız köprüye çıkılamıyor. Ancak yavaş giden yanındakini de yavaşlatıyor. Yani, mesela 2 dakikada ve 10 dakikada karşıya geçebilen kişiler birlikte 10 dakikada geçebiliyor. Dördü birden karşıya en az kaç dakikada geçebilir? (sayısal değer)[/QUOTE] 12 dakika olabilirmi dogru cevap |
soruların dogru cevaplarını bekliyorum
|
[QUOTE=58_sivas_1987;260575][QUOTE=efe1058;93068]1. "Topkapı ya giderken yolda yedi karısı olan bir adamla tanıştım. Her kadın yedi çanta taşıyordu. Her çantada da yedi kedi vardı. Her kedinin de yedi yavrusu vardı. Kedi yavruları, kediler, çantalar, kadınlar - Toplam kaç kişi Topkapı ya gidiyordur ?"[/QUO
dogru cevap 351[/QUOTE] cevabın yanlış 352 olmalı bence......... çünkü sende topkapıya gidiyordunya kendini unutmuşsun :D |
58-sivas-1987 sen her bilmeceyi biliyorsun anlaşılan....
ahanda sana bir soruda benden: yangın dolabını izinsiz açarsan ne olur? |
-->: --->: BILMECELER(sadece sporla ilgili DEGIL)
[QUOTE=sensetik;315836]58-sivas-1987 sen her bilmeceyi biliyorsun anlaşılan....
ahanda sana bir soruda benden: yangın dolabını izinsiz açarsan ne olur?[/QUOTE] ayıp olur herhalde....:)...... |
--->: -->: --->: BILMECELER(sadece sporla ilgili D
[QUOTE=yigiter187;315841]ayıp olur herhalde....:)......[/QUOTE]
:) yanlış ipucu verim...iğrenç ötesi bir bilmece... ilk duyduğumda gülememiştim bile :) |
Gülmekten Öldüm,
Komedi Hepsi Teşekküler |
[QUOTE=dostol;14763]Tavuklar en çok hangi ülkeyi sever?
Kesin bilirsiniz![/QUOTE] tabiki Mısır bunda bilemeyecek ne war. |
[QUOTE=sensetik;315836]58-sivas-1987 sen her bilmeceyi biliyorsun anlaşılan....
ahanda sana bir soruda benden: yangın dolabını izinsiz açarsan ne olur?[/QUOTE] abi benim ilgi alanım matematik oldugu için matematikle ilgili bilmecelere cevap veriyorum herhalde cezalandırılırsın |
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 16:24. |