Tekil Mesaj Gösterimi
Cevap: Maçı Değerlendirelim
Alt 24.01.2010, 21:46   #70
rmznshn
Acemi Yiğido

68 Mesajına 228 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 691 rmznshn COK SEVILEN BIR KISIrmznshn COK SEVILEN BIR KISIrmznshn COK SEVILEN BIR KISI
Standart Cevap: Maçı Değerlendirelim

Maç benim beklentilerimin çok ötesinde geçti açıkçası. öncelikle biz ne kadar kötü olsak da trabzon da bence bu sezon en iyi hücum oyununu oynadı. kondüsyon açısından da çok iyilerdi ve çok hızlı atağa çıktılar.
bizim onların bu oyununu bozmak adına yapabileceğimiz tek şey bol ayağa pasla oyunu biraz soğutmaktı. ama malasef özellikle ön tarafta kamananın topu tutma özelliği olmadığından ve elrio, taider, musa ve ibrahimin çok fazla top kayıplarından dolayı pas yapmakta çok zorlandık.
defansımızın için de şunları söyleyebilirim: orta alan ve ileride çok çabuk top kayıpları olduğundan defansın üzerine çok yük bindi. apo-murat-aubey-ferhat dörtlüsünün de ilk kez yan yana oynadığını da düşünecek olursak çok pozisyon vermemiz normaldi bana göre. sol taraftan sürekli ferhatın ikiye bir yakalanması onu bayağı zor durumlara soktu ve hatalar yapmasına sebep oldu. ferhata fazla yüklenmemek gerektiğine inanıyorum. hem genç oyuncu hem de hemen hemen ilk defa oynuyor. onun içinde kolay olmadı.
akın gerçekten iyi oynadı. ama şu aut atışlarındaki becerisizliğini de aşsa heralde milli takıma kadar yükselir. zaten fatih terim zamanında aut atışlarındaki zaafı yüzünden düşünmediğini söylemişti.
abdurrahman genel olarak üzerine düşeni yaptı. ama hücumda biraz etkili kullanabilirdi sağ kanadı. en azından onun tarafından bir şeyler yapabilirdik.
murat sözgelmezin son goldeki hatası bana göre affedilmez. sanırım sedat iyileştiğinde aubeyin yanındaki yerini alacaktır ve murat da yedeğe çekilecektir.
yeni transferimiz aubey yen gelmenin ve arkadaşlarına alışamamanın ve dil probleminin sıkıntısını çekti. özellikle top ve adam paylaşımlarında çok acemilikler yaşadı. çok kötü olarak göze batmadı. kaptığı topları oyuna iyi sokmaya çalışması bana göre iyiydi. bilica tarzında bir adam beklerken herkes için belki hayal kırıklığı oldu. ama yine de güçlü fiziğini ve tecrübesini ilerleyen haftalarda kullanacaktır.
orta sahada bizim kendi evlatlarımız ibrahim-musa-erman ve daha sonra kadir ile cihan topu daha çabuk oynama ve doğru pas tercihleri yapma konusunda her zamanki gibi bu maçta da sıkıntılar yaşadılar. ama elrio-taider ve keitayla zaman içinde daha iyi anlaşarak bu sorunuda aşacaklardır. taiderin maç içinde bir sakatlığı olmuş olabilir belki. ama bakıyoruzki bayağı bir idman eksiği var. çünkü top ayağına geldiğinde bir iki hareketi düşünüyor fakat yapmakta zorlanıyor. sanırım o da zamanla düzelecektir.
elrio çok etkisiz göründü maçta. buna sebep olarak zeminin ağırlığını ve kamananın ona pek yardımcı olamamasını sebep olarak görüyorum.
gelelim kamanana.
kamanan bana göre bir takımda santrfor oynacak biri değil. hele hele tek başına hiç değil. ama bugün eldeki kadroya göre oynamak zorunda kaldı. bunun içinde hiç bir varlık gösteremedi. bu kamananın kötü futbolcu olduğunu göstermez. ama hocanın 4-2-3-1 sisteminde faydalı olabilecek bir futbolcu değil. peki ne yapmak lazım :
bir iki seçenek var.
birinici hoca siteminden vazgeçecek. (ki bu pek kolay gözükmüyor)
ikincisi mehmet yıldız hocanın istediği santrfor tipi. onun hemen sahalara sapa sağlam olarak kısacası eski mehmet olarak dönmesi gerekir. (staddaki antremnı izlemiş biri olarak bu biraz sor gözüküyor)
üçüncüsü de yeni bir transfer. (sanırım transfer dönemi bitmemişken bu en kolayı)
özetle çok kötü bir maçtı bizim için. akın dışında hemen hemen vasatı bulan futbolcumuz yoktu. ama bu bundan sonraki maçları da böyle oynayacağımız anlamına gelmez. inanıyorum ki bursa maçıyla bu kötü performansı sileriz.
karamsar olmamak gerekir. böyle kötü maçlar senede 3-5 maç oynanır. biz zaten ilk yarıda bu hakkımızı çoktan doldurmuştuk. trabzon maçı KDV si oldu....
HEP DESTEK TAM DESTEK.......................
rmznshn isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 4 Kullanıcı rmznshn'a Teşekkür Ediyor...