Alıntı:
kartalyiğido Nickli Üyeden Alıntı
hakemlerimiz iyi değil, orta hakemlerin çoğu düdükçü,yardımcı hakemlerin verdikleri kritik kararların çoğu hatalı, hatalı kararlar sadece bize verilmiyor, diğer takımlarada veriliyor bundan sonrada hatalı kararlar verilecektir, sakin karşılamak lazım hata insana mahsustur
|
evet hata insana mahsustur. markusu dinledim o şaşırmış bir vaziyette anlattı. kural 1 ermana yapılan tartışmasız penaltı. dünyanın her yerinde. hakemin görüş açısı net. önünde kimse yok. yani su götürür bir karar değil. tereddüt etmeden penaltıyı verecek 2 dokanın hareketi faul.eylem el kol işareti. karar doğru sarı kart. buraya kadar herşey normal. ama sarıyı verdin seni alkışlıyor kesin 2. sarı ve kırmızı vermelisin. es geçiyor hakem. yani bunu görüyor veremiyor. hatırlayın eskişehir maçını ne kadar kolay çıkmıştı kartlar bize. 3. net bir elle temas ve kırmızı kart. bunlar hakem görmedim duymadım açım kötüydü ben böyle yorumladım pozisyonları değil ki. kural açık kırmızı kart. son adam falan geçin bunları. ki son adam olması için kalenin boş olması gerekmez. 1 kişinin olması yeter. dünyanın her yerinde kırmızı verilir bu pozisyona. sonuç olarak ikili mücadele falan olur verilen karar yoruma girer. bunlarda yorum yok. mesela hayrettine yapılan harekette versede olur vermesede. ama bu 3 pozisyon da bunu söylemek mümkün değil.