Petkoviç ve Balili “ Türkiye’de yıllardan beri top koşturuyoruz.Türkiye’ye çok seviyoruz. Türk Bayrağını çok seviyoruz. Bizde kendimizi bir Türk gibi görüyor ve terörü kınıyor ve haykırıyoruz “Hepimiz Mehmetiz”
Sivasspor’un başarılı kale bekçisi Mıchael Petkoviç ve İsrailli golcüsü Pini Felix Balili, “Hepimiz Mehmetiz. Terörün her türlüsünü kınıyoruz” dediler.
Hakkari’de bölücüler tarafından düzenlenen saldırı sonrasında 12 askerimizin şehit edilmesinin ardından büyük bir üzüntü yaşadıklarını ve bu üzüntülerini de her zaman dile getirdiklerini dile getiren Petkoviç ve Balili “ Türkiye’de yıllardan beri top koşturuyoruz.Türkiye’ye çok seviyoruz. Türk Bayrağını çok seviyoruz. Bizde kendimizi bir Türk gibi görüyor ve terörü kınıyor ve haykırıyoruz “Hepimiz Mehmetiz”
TÜRK BAYRAĞI VE ASKER SELAMI
Sivasspor’un Avustralyalı kalecisi Mıchael Petkoviç “Türkiye benim ikinci vatanım gibi. Türkiye’ye gelmekten, burada futbol oynamaktan çok mutluyum. Türk Milleti gibi vatansever bir millet daha bulunmaz. Son üç haftadır maçlarımıza Türk Bayrakları elimizde, asker selamı vererek çıkıyoruz. Ben de kendimi bir Türk gibi görüyorum. Türk Bayrağına aşığım. Asker selamı vermeye de devam edeceğim. Türk vatandaşı olmak içinde müracaatta bulundum ve Bakanlar Kurulunun kararını bekliyorum. Hain saldırı sonucunda hayatlarını kaybeden Mehmetçiklerin ailelerine ve Türk Milletine başsağlığı diliyorum” dedi.
HEPİMİZ MEHMETİZ
Sivasspor’un İsrailli golcüsü Pini Felix Balili ise, “Türkiye’ye geldiğimde beni çok horladılar, İsrailli olduğum için hakaretlere maruz kaldım. Ama, yılmadım, öncelikle futbolumla kendimi sevdirdim. Yakında Türk oluyorum, Türk Atakan olarak beni sevecekler.
Türkiye’ye karşı oynanan oyunları ve hain saldırıları kınıyorum. Terörün her türlüsüne karşıyım. Türk Bayrağına, Atatürk’e hayran oldum.
Bunu her zaman söylüyorum. Türkiye benim vatanım gibi. Burada çok rahat ediyorum.
Sivas ve Sivaslıda beni kendi evlatları gibi bağrına bastı. Ben maç öncesinde ve maç sonrasında asker selamı vererek Tük Bayrağını sallıyorum ve Türkiye’yi Türkleri sevdiğimi haykırıyorum.
Ateş düştüğü yeri yakar. Allah şehit Mehmetçiklerin ailesine sabır versin. Ocakları söndüren, anaları gözü yaşlı bırakan hainlere de lanet okuyorum. Elbet bir gün cezalarını çekecekler. Türk Milletinin başı sağ olsun” dedi.