Tarık BİÇER
İkinci devrenin başlangıcından itibaren bol pozisyona giripte kazanamamak çok üzücü. Evet, şansızlıklar yakamızı bırakmıyor ama bunda hiç mi beceriksizlik yok. Bakın kimse değinmiyor ama Pedriel daha ilk dakikalarda sağdan kesilen topa düzgün vuramayınca mutlak bir golden olduk. Devamında en az beş pozisyonumuz ceza alanına giremeden beceriksiz bir şekilde eridi gitti. Eğer asistler olumlu yapılsa idi daha ilk devrede üçüncü golü bile bulurduk. Ben Eskişehirin ilk devredeki kadar uyuşuk bir oyun oynadığını bu sezon görmemiştim. Ama biz ne yaptık, yakaladığımız pozisyonları rahatça harcadık. Söyleyin bunun neresi şansızlık.
Enaramo bir varlık gösteremediği gibi son dakikada yaptığı gereksiz faul ile sonumuzu hazırladı. Bu oyuncu için sabretmek gerektiği malum ama biraz gayretli olup umut vadedse neyse. Bu oyuncunun kaliteli olduğunu dinledik durduk. Görünen köy kılavuz istemez. Ya bu oyuncu sistemimize uymuyor, ya biz bu oyuncuya göre sistem kuramıyoruz. Ya da bu oyuncu söylenilen kalitede değil. Bunun başka bir açıklaması varsa söylesinler.
Memet Yıldız, artık kendine gel, son vuruşlarda yoksun, hırslı, mücadeleci ve motive edici bir tarzın var ama kaçırdığın goller bizi çıldırtıyor. Önünde kalan topa rast gele vurmak yerine ayağının içi ile sağ köşeye bıraksan rakip dağılacak
Sedat, Ziya bu ne anlaşmazlık, birbirinize girerek rakibe pozisyon yaratıyorsunuz. Öylesi pozisyonlarda ikiye bir durumda biriniz rakibi bozmaya yönelik davransanız, önüne geçerek hareketini kısıtlasanız pozisyon olmazdı. Hadi Ziya daha tam olarak tecrübe edinemedi ama Sedat sana yakışmadı. Hele gördüğün sarı kartı hiç konuşmayalım. Tamamen profosyenellik dışı bir davranış. Anlaşılan bu konuda akıllanmamışsın daha. Eğer sarı kartın olmasa idi beklide Serdara daha sert girerek pozisyonunu bozabilirdin.
Korcan sana ne demeli, iyisin, hoşsunda barajda yanlış pozisyon aldın. Eğer Pele topu soluna vursa idi top kucağına gelirdi zaten. Bu kadar solda durmanın ne gereği var. Sağını tamamen boş bırakarak peleninde rahat ve emin vurmasını sağladın. Hâlbuki yarım adım daha sağında dursan iki köşeye gelecek topuda rahatlıkla alırdın. Bu reflekse de sahipsin, biliyorum.
Elbette top gidebileceği en kötü noktaya gitti ama pozisyonunun yanlışlığına rağmen direğe çarpmaktan korkmasan çıkaracaktın o golü. Topun gittiği nokta bizim şansızlığımız ama senin durduğun yer beceriksizliği ön plana çıkartıyor.
Aman Kamili, oyunda olduğun sürede yaptığın bir depar haricinde gezdin durdun. Senden çok şey bekliyoruz, ne olur kendine iyi bak. Oyuncularımız değil ama Rıza hocam sen şansızın. Takımın ruhunu değiştireceksin. Bu tempoyu bu mücadeleyi, bu oyunu yakalayacaksın, buna rağmen mağlup olacaksın. Senin için şansızlık değil de nedir.
Ama bunun bir sonu vardır elbet. Dilerim bu hafta evimizde oynayacağımız Manisa maçında şeytanın bacağını kırarsın. Bu çalışmayla hak ediyorsun bu dilekleri.