--->: TARAFTARA SİTEM
Kayserispor maçını 90 dak. televizyondan seyrettim(İst.da ikamet ediyorum niye maça gitmedin diyenler için),TV.nin sesi sonuna kadar açıkdı,90 dak. boyunca seyirciden net olarak duyduğum,65 ve 80. dakikalar arasında koro halinde ''İ... hakem'' tezahüratı oldu.
Maça maalesef,çok az destekleyici guruplar haricinde,hafta sonu için iyi niyeti ile gelerek maçı seyretmek isteyen taraftarımız gidiyor ev sahibi konumunda,buda genelde bizim SİVAS'lı özelliğimizi yansıtan bir özellik.Bizler ki,fazla zora gelmeyiz,uykumuzdan heba etmeyiz,soğuk havalarda rahatımızı bozmayız,kısacası ehli kamiliz.Bu durum maça giden hemşerilerimizde,güzel hareketleri görmek,gol pozisyonlarını iyi süzmek,daha açıklayıcı olarak çok iyi gözlem yaparız,bunu sitem olarak değil hakikat olarak yazıyorum.
Bu bizim gerçeğimiz,ama Bülent UYGUN'un söylemek istediğine gelirsek,maça gelen seyircimiz,maç içerisinde futbolcularımızı ateşlesin,onları daha aktif hale getirmek için tezahüratlarla motive edici özellik taşısın,anlamındaki bir sitemidir.
Maalesef buda günümüz futbolunda biraz zor,zor olduğu kadarda aşması imkansız gibi gözüküyor.Zira, bu tür futbolcuları motive edecek trübün hareketlerinde,kulüp tarafından desteklenen,onların katılımını sağlayan bir çalışma olması gerek,oda futbol federasyonu tarafından yasaklanmışdı,Bu konuyu,istanbul kulüpleri ne kadar bedava bilet dağıtmıyoruz desade illegal yönden yapmakdadır ve bu sayade trübünleri desdekçi konumda gözükmekdedir.
Bu konunun çıkarı gözükmemekle birlikte,asıl görev 4 eylül stadyumundaki seyirmize düşmekdedir.Deplasmanda koro halinde ev sahibi takımın sesini susdurma imkanı teorik olarak gözükmüyor,kaldıki rakip takıma ev sahibi seyirci miktadırının %5'i kadar yer verilmektedir.Bu durumda 4 eylül stadyumumuzdaki seyircilerimiz,birlik bütünlük içinde,evimizdeki tüm maçlarımızda üstüne düşen görevi yapmaları kalıyor.
__________________
.............BU TECRÜBE BU ÖMRE YETMEZ......
|