Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi
Elbette Sivasspor’un Trabzon karşısında oynadığı futbol ve aldığı sonuç kolay kolay hazmedilecek ve unutulacak bir sonuç değil. 6 sezondur süper ligde onayan,Avrupa maçları yapan,hatta son Şampiyonlar ligi şampiyonu ( o tarihte) Shaktar Donetsk karşısında bile bu kadar dağılmayan ve fark yemeyen takımın,Trabzon karşısında bunları yapması anlaşılır gibi değil!
Peki bundan sonra ne yapmak gerekir? Bu tür ağır sonuçlardan sonra teknik heyeti,futbolcuları ve yönetimi eleştirmek çok kolay. Ne söyleseniz,ne yazsanız yerine oturur,kimsede bir şey diyemez! Ancak,doğru olanı takımı ağır eleştirmek değil,böyle durumlarda sakin olup takıma destek vermektir.
Tabiki futbolcuların,yönetimin ve hocanın eleştirilecek tarafları var,fakat dediğim gibi böyle bir sonuçtan sonra ağır eleştirilerde bulunmak sadece takıma zarar verir.Benim böyle durumda söyleyeceğim tek şey,futbolcuların bu ağır tahribattan sonra bir an önce kendilerine gelmeleri,maçı unutmaları ve Eskişehir maçına hazırlanmaları. Yönetimin belki şu anda yapacağı fazla bir şey yok ama bundan sonra ( 1 Ocak 2011’den) yapacağı,özellikle yabancı transferlerde çok dikkatli olmalı. Sivasspor’a gelen yabancı futbolcu yedekte,yada tribünde olmamalı.
Trabzon maçının yedek kadrosuna bakıyorumda,oyuna girdikten sonra maçın gidişatını değiştirecek,özellikle ofansta takıma katkı sağlayacak fazla kimseyi göremiyorum.
Şunuda özellikle belirtmek istiyorum. Geride kalan 4 haftada oynanan futbola bakıldığında Sivasspor’un geçen sezonki sıkıntıları yaşamayacağıda gün gibi ortada duruyor.