Sivas'ı konuşan var mı?
Sivaspsor 22. hafta karşılaşmasında Antalyaspor'u 2-1 mağlup ederken yenilmezlik serisini de 10 maça çıkardı.
Sivasspor, Antalyaspor'u da devirdi. 4. sıraya yerleşti. Rıza Çalımbay ve ekibi adeta tarih yazmaya devam ediyor.
Aynı Fenerbahçe gibi onların da başkanları aylardır cezaevinde, ve yine aylardır onlara isnat edilen suçlara oynadıkları futbolla direnmeye çalışıyorlar. Onların 30 bin kombine satın alan taraftarları, 50 bin kişilik stadyumları ya da milyon dolarlar veren iş adamları yok. Soğuk bir iklimde, zor şartlar altında, belirli bir maddi imkân dahilinde sadece işlerine bakıyorlar. Belki de başarılarının sırrı da bu.
Herkes 'Şike soruşturması'ndan, Aziz Yıldırım'dan, Şampiyonluğun kimde kalacağından ya da kime gideceğinden bahsediyor doğal olarak. Ama başkanı demir parmaklıklar arkasında olan Sivas'ın 4. sıraya yerleşmesi, 12. haftadaki Galatasaray mağlubiyetinden sonra maç kaybetmemelerinin medyada yer bulmaması ilginç.
Bu konuya sadece dünkü yazısında yazarlarımızdan Hamit ağabey (Turhan) değindi ki o yazıyı yazarken de yazı gazetemizde yayımlandığında da Antalyaspor maçı henüz oynanmamıştı! Sivasspor'un bu direnişini, tüm olanlara rağmen hala maç kazanmasını, çökmeyişini kutlamamak büyük haksızlık. Aynı zamanda Sivas, geçen sezona da gönderme yapıyor. Bu galibiyetler ve başarılar aslında 'Ben zaten buydum, ben yanlış yapmadım' mesajının en büyük göstergesi. Dikkat!
Hakan Ateşler / Fanatik Gazetesi
|