Taraftar gözüyle...
Sezon öncesi gerek birebir antremanlarda izlediğimiz, gerekse hazırlık maçlarında takip edebildiğimiz kadarıyla Sivassporumuzu taraftar gözüyle şöyle değerlendirmek istiyorum:
1-Oyun anlayışı tamamen değişiyor...Çalımbay dönemindeki daha çok uzun toplarla çıkıp dönen toplara baskı yaparak hücum etme anlayışı yerine kısa ve hızlı paslarla çıkan, top rakipteyken prese başlayıp olabildiğince alan daraltmaya çalışan ve kazanılan toplarlar hızlı hücumu düşünen bir anlayış Carlos tarafından takıma monte edilmeye çalışılıyor...
2-Carlos geldi neşter vuruldu...Takımdan sanırım 10 futbolcu gitti ve bir o kadar da transfer yapıldı...Bu da geçen sezon sonunda başkanımızın sinyallerini verdiği revizyon ve yeniden yapılanmanın resmen başladığını gösterdi.
3-Ağır antremanlar...Çalımbay dönemine göre daha ağır ve daha yorucu antremanlar Carlos ve ekibiyle birlikte hayata geçti...Ayrıca bu antremanlarda daha önce görmediğimiz çalışmalar vardı..(halterle çalışma gibi...)
4-Antremanlardaki hırs....Yeni bir takım ve marka bir hocanın gelişiyle takımın üstündeki ölü toprağı kalkmış gibi..Çünkü idmanlar inanılmaz hırslı ve bazen de sert geçiyor...
5-Transferler...Genelde yaşça 30 üzeri oyuncuları takıma aldık buna en başta ben de anlam verememiş ve kızmıştım..Ama antremanları izledikçe ve Carlosun neler yapmak istediğini anladıkça yaş konusunda kafamdaki şüpheler bitti...
-Mesela Mehdi diye sonradan bir oyuncu getirdik...İnanın benim antremanalrda izlediğim en iyi oyunculardan biriydi..Çok değişik bir stili var...Sanki bizim Atıfla Ermanın karışımı bir oyuncu..Ortasahada bence nokta bir transfer olacak...Utaka, kumaşı kalitesi ortada..Hafif sakatlığından dolayı takımdan genelde ayrı çalışıyordu ama bu adam Eneramonun daha hızlısı ve daha tekniği şeklinde düşünülürse sanırım şüpheler kalmaz... Ahmet Aras diye pırıl pırıl bir genç geliyor bu takıma haberiniz ola..Gayet istekli, formda ve fizik gücü yerinde..Sadece bazen antremanalrda yaptığı bencilliği bırakırsa formayı kapar...Defansta ümitin yeri garanti gibi, partneri de manuel da costa..navratilin de alternatif olarak kalaca olması ve murat akçanın hırsı bana o bölge için sorun yaşamayacağımızı gösteriyor...Cicinho, markası, antremanlardaki yönlendiriciliği ve güzel ortalarıyla katkı yaapcaktır..Kamil bu sene ilk geldiği 3-4 haftadaki oyandığı futbolla hatırlanan eski Kamilin sinyallerini verdi...Adem-Kadir-Hakan arasında süper bir rekabet var...Carlsoun alt yapıdan as takıma alıp hollandaya götürdüğü genç stoper İbrahim'den de umutluyum...Kafamda iki yer için endişe 1 bölge için de soru işareti var...birincisi Rengifo'nun son 2 antreman hariç yetersizliği ve isteksizliği..İikincisi Ziyaya alternatif olarak alınan Erenin bu yükü taşıyıp taşımayacağı...Son olarak kalede yabancı sorununu da göz önüne alrısak Borjan mı yoksa Korcan mı oynayacak soru işareti..Fakat benim antremanlarda izleidğim kadarıyla ibre Borjandan yana Nihatın ise şansı yok gibi...4.kaleci olarak bulunan Genç Alperin ise pişmesi lazım...
-Velhasılı kelam sezon öncesi antremanalra izlediğim şekilde bir takım sahaya yansırsa ve biraz sabırlı olursak sanırım güzel şeyler olacak...İnşallah yüzümüz kara çıkmaz...