Bazı futbolcuların şimdiden Anderlecht sınavını düşündüğünü söyleyen Zico, “Sivas çok güçlü bir ekip. Önce onları yenelim, diğerinin de sırası gelecek” dedi.
Lig’de ilk haftaya istanbul Büyükşehir Belediye yenilgisiyle başlayan, sonra Gaziantepspor’u 2-1’le aşmasını bilen Sarı-Lacivertliler,yarın da Sivasspor’u firesiz geçerek Belçika’daki Anderlecht sınavına moralli gitmek istiyor. Dün akşamki antrenmanda milli takımdan dönen oyunculara düz koşu yaptıran teknik direktör Arthur Zico, diğer futbolcularla yakından ilgilendi. İngiltere’den dönen Stephen Appiah da tesislerde çalıştı. Brezilyalı teknik adam, “Sivasspor lige müthiş giriş yaptı. Dikkat edilmesi gereken bir takım. Sakın küçümsemeyin. Bunun acı faturasını ilk hafta çektik” dedi.
‘İlk maça bakmalıyız’
Saha ve seyircileri önünde mutlaka galip gelmeleri gerektiğinin altını çizen Brezilyalı teknik adam, şöyle devam etti: “Önümüzde öncelikle Sivasspor maçı var. Ama görüyorum ki, bazılarınızın kafasında Anderlecht sınavı bulunuyor. Sakın bu hataya düşmeyin. Onun da sırası gelecek. Bizim izlememiz gereken yol, ‘önce önümüzdeki ilk maçı kayıpsız atlatmak’ olmalıdır. Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalmamız tüm camia için büyük önem taşıyor, bunu ben de biliyorum. Ancak büyük takımlar, tüm kulvarlarda yarışabilmelidir. Birini ihmal edersek, kaybımız da aynı derecede büyük olur.”