Alıntı:
GuVeN Nickli Üyeden Alıntı
Bunlar şimdilik söylenti,herkezin kulağına bazı isimler geliyor tabi ama önemli olan devre arasında basın karşısına kimlerin çıkarılacağıdır. Daha ligin ilk yarısı bitmeden bu haberlerin çıkması hoş değil ama bu söylentilere takılmak da şu an lüzumsuz. Zaten yönetim 39 yaşını doldurup 40 yaşına dayanmış Mondragon'u alacak olması bana göre son derece komik  Adı geçen isimlerden bizleri en çok heyecanlandıran ise şüphesiz Blica olacaktır.
|
Sevgili gardaşım sizlere kesinlikle katılmıyorum... Kaleci için yaş önemli değil, kondisyon mu gerek? Hız mı gerek? Rüştü 37 yaşında Barselona aldığında 32 yaşındaydı eğer Frank olmasa devam ederdi bu yaşa kadar, Van Der Sar Fulham'dan ayrıldığında 35 yaşındaydı futbolu bırakacak deniyordu Man. Utd.'a gitti 5 yıldır as kalecisi ve en az 2-3 yıl daha devam edecek, SS Lazio'nun kalecisi Marco Ballotta, 43 yaş 241 günle UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden en yaşlı futbolcu oldu. Dino Zoff 40 yaşındayken Dünya Kupası aldı, İtalya'nın kalecisiydi... Yani kaleci için yaş önemli değil, fiziksel özellikleri önemli değil, kalecilik özellikleri yeterliyse isterse 42-43 yaşında olsun milli takımla dünya kupası bile alabiliyor demek ki... Bir de sakatlık olayı var Mondragon'un son 2 yılda sakat olduğu gün sayısı toplam 13... Bunun 4 günü de yaz kampında... Bu yaşta bir kaleci dinç olmasa sakatlanır devamlı. Geçen sezon 32 maçta oynamış... Ayrıca piyasa değeri 1 milyon €...Zaten alamaz ve Mondragon bize gelmez keşke alabilsek...
Liglerdeki kalecilerin listesini vereyim...
40 yaşında
David James Premier League
Edwin van der Sar Premier League
Sergio Bernal Meksika 1. ligi
Sander Boschker Hollanda 1. Ligi
39 yaşında
Brad Friedel Premier League
César Sánchez İspanya 1. ligi
Antonios Nikopolidis Yunan 1. ligi
Miguel Calero Meksika 1. Ligi
Bunlar önde gelen kalecilerin listesi sadece... Tabii yine yaşlı olupta 1. lig takımlarında oynayan tanınmamış kalecilerde var...
Bu transfer yıllarca kaleci sorunu çeken Sivasspor için 2 yılını kurtarması demektir...