Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > SivasSpor > Futbolcular

Futbolcular Futbolcularin Performanslari Ve Diger Mevzulari

Seçenekler Arama Stil

ZAMAN GAZETESİNİN BALİLİ İLE YAPTIĞI RÖPORTAJ...
Alt 26.09.2006, 09:34   #1
ErdalGüler
Usta Yiğido

ErdalGüler - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

46 Mesajına 134 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 865 ErdalGüler isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.
Standart ZAMAN GAZETESİNİN BALİLİ İLE YAPTIĞI RÖPORTAJ...

ZAMAN GAZETESİNİN BALİLİ İLE YAPTIĞI RÖPORTAJ...

Federasyon, oruçlu olacağım için maç gününü değiştirdi

Önce İstanbulspor, sonra Kayserispor ve şimdi de Sivasspor'da devam eden Türkiye serüveni... Üç yıllık dönemin ardından heyecanla üç büyüklerden gelecek teklifleri bekliyor, Sivasspor'un İsrailli golcüsü Pini Balili.

2003 Ağustos'unda Hapoel Tel Aviv takımından İstanbulspor'a transfer olan Balili, ilk maçında F.Bahçe'ye attığı golle Boğaların Kadıköy'deki 3-0'lık zaferinde pay sahibi olmuştu. Daha sonra kulübün mali darboğaza girmesiyle Kayserispor'a transfer olan Balili, Sarı-Kırmızılı ekipte 9 gol atarak klasını gösterdi. Bu yıl Türk vatandaşlığı için başvuran 27 yaşındaki İsrailli yıldız, Sivas'ta Türk âdetlerine iyice alıştığını tespihini elinden düşürmeyerek gösteriyor. Eşi ve üç yaşındaki oğlu İsrail'de yaşayan Balili, Türkçeyi güzel konuşuyor. Balili en çok ülkesiyle ilgili konuşmaktan çekiniyor.

Sivasspor’da daha ne kadar kalmak istiyorsun?

Sivasspor büyük takım değil; ama Sivas şehri çok rahat bir yer. Benim, Sivas’ta işim idman-ev, ev-idman. Boş zamanlarımda Sivas’ta bir cafe var, ara sıra oraya gidiyorum. Sivas’ta sadece futbolu düşünüyorum. Disko, bar Sivas’ta zaten yok. Gece hayatından uzak bir ortamda yaşıyorum. Benim sözleşmem de bu sene bitiyor. Belki büyük takımlardan teklif gelir diye bekleyeceğim. Olmazsa da Sivas’ta üç dört sene daha futbol oynayabilirim.

Futbol oynarken dinî inançlarını rahat yerine getirebiliyor musun?

Önümüzdeki hafta sonu (pazar) bizim 24 saatlik orucumuz başlıyor. ‘Kefaret Günü’ (Yom Kippur) tüm Yahudilerin en kutsal günü. Bu günde hiçbir aktivitede bulunmayıp sadece dua ediyoruz. Elektrik yok, telefon yok, televizyon yok. İsrail’in yüzde doksanı bu ibadeti yapıyor. Kefaret Günü, güneşin batımından itibaren başlayıp ertesi gün güneşin batımına kadar sürüyor. Önceki sene Kayserispor’dayken kulüp yönetimi bana özel izin vermişti. Ve o gün oynanan Samsunspor maçına çıkmamıştım. Bu konuda Başkan Memduh Büyükkılıç’la Teknik Direktör Hüsnü Özkara’nın yardımını unutamam. Bu pazar da Yom Kippur var ve kulübüme Ankaraspor maçına çıkamayacağımı söyledim. Onlar da bu durumu federasyona bildirdi. Normalde Sivasspor-Ankaraspor maçı pazar günüydü, federasyon benim orucum için maçı cumartesiye aldı. Bu bana yapılan büyük bir jest. İngiltere’de, İspanya’da da birkaç tane Yahudi futbolcu var, onlar da oynamıyor.

Peki Ramazan’da Müslüman oyuncuların oruç tutmasını nasıl değerlendiriyorsun?

Yani futbollarını çok etkiyeceğini zannetmiyorum. Sabah idmanında pek bir şey olmaz; ancak akşam idmanları için sıkıntı oluşturabilir. Ben saygı duyuyorum; çünkü inanç çok önemli. İbadet, futboldan daha önemli. Herkes kendi durumundan sorumlu.

Türkiye’de Kayseri, Sivas gibi Müslümanlık konusunda hassas bölgelerde futbol oynuyorsun. Hiç korku duyuyor musun?

Yok, benim için hiç önemli değil. Üç dört hafta önce Rize deplasmanına gitmiştik. Taraftar 90 dakika bana küfür etti. ‘İsrail kahrolsun’ sloganı attı. Ama belki seneye Rize’ye gidersem, o taraftar beni alkışlayacak. Bu futbol çünkü... Önceki sene Kayserispor’da oynarken, herkes ‘Balili, Balili’ diye alkışlıyordu. Şimdi gittim, arkamdan küfür ediyorlar. Yani ben problem değilim, aslında problem olan İsrail.

İsrail’in saldırıları hakkında ne düşünüyorsun? Lübnan operasyonunu doğru buluyor musun?

Bu soruya cevap vermek istemiyorum. Politik konularda konuşmam doğru olmaz. İsrail medyası benim ne söylediğimi çok iyi takip ediyor. Onun için konuşursam kariyerim etkilenir.

Barış için ne diyorsun peki?

Şu an için çok uzak. Fazla yorum yapamam.

Balili: Fenerbahçe’de oynasam 20 gol atarım

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, geçen maçta özellikle seni çok beğendi. Türkiye'de geçemeyeceğin defans oyuncusu olmadığını söyledi. Sen ne düşünüyorsun?

Ben çok seri bir futbolcuyum. Eğer bana iyi top gönderirlerse, karşımdaki defans oyuncusunun vay haline... Rakip defansın hiç şansı yok. Ancak bana kötü paslar gelir ya da hiç gelmezse ben de o zaman duruyorum. Fenerbahçe önünde de iki tane böyle gollük pozisyon yakaladım. Beni maçta marke etmeye çalışan Lugano belki hazır değildi, idmansızdı. Ayrıca o uzun, ben kısa. Aradan çabucak sıyrılabildim. Lugano uzun olduğu için hava toplarında daha etkili.

Fenerbahçe'yi izledin. O takımda sen kaç gol atardın?

Türkiye'nin en güçlü kadrosu Fenerbahçe'de. O takımda oynasaydım inanıyorum daha fazla gol atardım. En az 15-20 gol atardım.

Çok hızlısın, ancak çok çabuk yorulduğun yönünde eleştiriler var. Bu eleştiriler hakkında yorumun ne?

Maç ne zaman başlarsa o zaman koşmaya başlıyorum. Bu süre 50, 60 veya 70 dakika da olur. Ben yüzde yüz oynarım. Ne zaman nefesim tükenirse dururum. Ben saha içinde gezinen, 90 dakika top bekleyen bir futbolcu değilim.

Türkiye'de seni en çok zorlayan defans oyuncusu hangisi?

Günümde olursam, beni zorlayacak bir defans elemanı yok. Ancak kötü oynarsam, tüm defans oyuncaları iyi oynamış oluyor.

İsrail'den gelen bir futbolcusun. Türk futbolunu nasıl değerlendiriyorsun?

Burada daha hızlı bir futbol oynanıyor. Daha çabuk mücadele ediyorsun. İsrail'deki futbol çok ağır. Türkiye'de futbolun içinde olan taraftar var, heyecan var.

26.09.2006
Yasin Tuncer

KAYNAK: ZAMAN GAZETESİ
Alt 26.09.2006, 10:31   #2
Flavio
Tecrübeli Yiğido

Flavio - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

7 Mesajına 9 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 784 Flavio ist ein wunderbarer AnblickFlavio ist ein wunderbarer AnblickFlavio ist ein wunderbarer AnblickFlavio ist ein wunderbarer AnblickFlavio ist ein wunderbarer AnblickFlavio ist ein wunderbarer Anblick
Standart -->: ZAMAN GAZETESİNİN BALİLİ İLE YAPTIĞI RÖPORTAJ...

Güzel bir röpartaj olmuş.Balili gerçekten Türkiye ye alışmışa benziyor tesbih eline çok yakışmış.İnşallah Sivasspor umuzda 3-4 sene daha izleriz onu.Erdal Güler kardeşim paylaşımın için teşekkürler.Emeğine sağlık.

http://img250.imageshack.us/img250/1921/bububuh6.jpg
Flavio isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
-->: ZAMAN GAZETESİNİN BALİLİ İLE YAPTIĞI RÖPORTAJ...
Alt 26.09.2006, 11:04   #3
kadir10
Yiğido

kadir10 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

5 Mesajına 7 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 700 kadir10 Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.

balili gibi bir adam türkiyede yok bence röpörtaj çok güzel olmuş futbolu sivasta bırakır inş.
kadir10 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 26.09.2006, 11:11   #4
ademgoze
Usta Yiğido

ademgoze - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

215 Mesajına 367 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 911 ademgoze isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.

zaman gaztesini okudum ama balili zaten oynamıyor bu maçta
ademgoze isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 26.09.2006, 11:42   #5
Flavio
Tecrübeli Yiğido

Flavio - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

7 Mesajına 9 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 784 Flavio ist ein wunderbarer AnblickFlavio ist ein wunderbarer AnblickFlavio ist ein wunderbarer AnblickFlavio ist ein wunderbarer AnblickFlavio ist ein wunderbarer AnblickFlavio ist ein wunderbarer Anblick

Alıntı:
ademgoze Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
zaman gaztesini okudum ama balili zaten oynamıyor bu maçta
Olay Bursa maçından önce gelişti henüz kart cezası almamıştı Balili yani herşey hazırdı ama olmadı.İbadetini şimdi daha iyi gerçekleştirir

http://img250.imageshack.us/img250/1921/bububuh6.jpg
Flavio isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
--->: ZAMAN GAZETESİNİN BALİLİ İLE YAPTIĞI RÖPORTAJ...
Alt 26.09.2006, 11:44   #6
sivasli_tufan
Tecrübeli Yiğido

sivasli_tufan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

16 Mesajına 21 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 sivasli_tufan isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.
Standart --->: ZAMAN GAZETESİNİN BALİLİ İLE YAPTIĞI RÖPORTAJ...

Almanya'da futbol oynayan müslümanların oruç tutmaları ülkede gündeme oturdu. Dünyaca ünlü spor dergisi Kicker, "İnanmak dağları yerinden oynatır" başlığı ile verdiği haberde Ramazan ve oruç hakkında bilgi vererek, tartışmaları yansıttı.

Kicker'in haberine göre, Nuri Şahin'in oruç tutma isteği kulübü Borussia Dortmund tarafından 'vücudu tam gelişmediği için' kabul edilmedi. Nuri sadece idman olmadığı günlerde oruç tutmak için izin alabildi. Mainz 05'in menajeri Christian Heidel ise, "Bir futbolcumuzun oruçlu olması bizim için problem teşkil etmez. Onun inançlarına müdahele edemeyiz. Bu bir dindir" derken diğer yorumlar şöyle oldu. Ahmed Madouni (B.Leverkusenli futbolcu): 12 yıldan bu yana oruç tuttum. Futbolumu olumsuz etkilemedi. Bu yıl da tutacağım. Abdelaziz Ahanfouf (A.Bielefeldli futbolcu): Oruç tutmaya ara vermeyi düşünmüyorum. Oruçlu iken daha iyi oynayıp daha çok gol atıyorum. İnanmak dağları yerinden oynatır
Alt 26.09.2006, 11:45   #7
sivasli_tufan
Tecrübeli Yiğido

sivasli_tufan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

16 Mesajına 21 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 sivasli_tufan isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.

inanmak daglari yerinden oynatir.
Alt 26.09.2006, 11:50   #8
serhankaburcuk
Usta Yiğido

serhankaburcuk - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

30 Mesajına 39 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1300 serhankaburcuk ist jedem bekanntserhankaburcuk ist jedem bekanntserhankaburcuk ist jedem bekanntserhankaburcuk ist jedem bekanntserhankaburcuk ist jedem bekanntserhankaburcuk ist jedem bekannt

Balili sorulan her soruyu açık yüreklilikle cevaplamış...Dini inançlara saygı duymak gerekiyor...Türkiyede bu saygı sonsuz ama Türkiye dışındaki ülkelerde bu saygı o kadar yok...Neyse önemli olan Balilinin iyi futbol oynaması....
serhankaburcuk isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
--->: ZAMAN GAZETESİNİN BALİLİ İLE YAPTIĞI RÖPORTAJ...
Alt 26.09.2006, 11:59   #9
Arif Coşkun
Usta Yiğido

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

138 Mesajına 217 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 943 Arif Coşkun isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.

Balili sorulara oldukça mantıklı yanıtlar vermiş.Buda şunu gösteriyor ki tüm inançlara saygılı olmak gerekiyor.Bunu her ülke böyle düşünmeli.Zaten inançsız toplum olmaz.Saygı,sevgi,hoşgörüyü elden bırakmamak gerekiyor.Balili bunun yanırsına güzel futbol ve golleriyle bizileri daha çok sevindirirse biz daha çok mutlu oluruz.Kesinlikle elde tutulması bırakılmaması gereken bir futbolcu.
Alt 26.09.2006, 11:49   #10
casus84
Usta Yiğido

casus84 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

140 Mesajına 217 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 841 casus84 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

inşallah futbolu sivasta bırakır ve fenere gitmez.çünki bizim baliliye ihtiyacımız var.
casus84 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla