Gelişirse çok iyi olur..
Mehmet Yıldız benim de beğendiğim bir futbolcu ,ancak biraz kendini geliştirmesi lazım, Mehmet hakkında geçen ay Yeni Ülke gazetesi ziyaretçi
defterine yazdım geliştirmesi gereken yönlerini belirttim.
mesela güçlü fizik yapısına rağmen hucum anında ikili mücadelelerde sıkça yere düşüyor bu yere düşme işi (gerçekten düşebileceği değil bilerek düştüğü pozisyonları kastediyorum)ya pozisyonu kaybetmesine bir gerekçesi oluyor veya penaltı beklentisi..tabi boşa gidiyor, halbuki yere düşmese pozisyonun devamında belki gol şansını yakalayabilir. Birde kaleye şut çekerken başını kaldırıp kaleyi göz ucuyla kontrol etmiyor..George Hagi nin attığı gollere bakarsanız önce kaleyi göz ucuyla kontrol ediyor ona göre vuruyor ve tabii gol yüzdesi de yüksek oluyor. Kaleye bakmadan şutu çekmek çektikten sonra bakmak ve kaçan gole hayıflanarak başını ellerinin arasına almak Türk futbolcularımızda hastalık olmuş.. Mehmet Yıldız'ın tüm bunlara dikkat ederek hatalara düşmemesi ve Lorantın futbol öğretisine dikkat etmesi inanıyorum ki kendisini geliştirecektir. evet satılmaması pişmesi gerek daha yaşı genç..istikbal vadediyor...
|