M. YILDIZ ILE RÖPORTAJ
"Transfer defteri kapandı"
Antalya'da bu kez liderin, Sivasspor’un kampındayız. Side'ye beş dakika uzaklıkta Titreyen Göl'ün hemen yanında doğa ile iç içe kamp çalışmalarını sürdüren Sivasspor'da, çok önemli oyuncularının yokluğuna rağmen moraller yüksek. Editörümüz Hilmi Sever'in Sivasspor kampında ilk konuğu, Yiğidolar'ın ilk yarıyı lider kapatmasında en büyük paylardan birine sahip olan kaptanı Mehmet Yıldız.
Aslen Yozgatlı olan ve Ankara Tigemspor'da başlayan futbol kariyerini, Sivasspor'u liderliğe taşıyarak taçlandıran golcü oyuncu, yorucu bir idmanın ardından röportaj talebimizi kabul ederek, sorularımıza içten yanıtlar veriyor.
Şimdi bu röportajla sizleri başbaşa bırakıyoruz...
-İlk yarıyı lider bitirerek büyük bir başarıya imza attınız. Kamp çalışmaları nasıl gidiyor?
“Kamp çalışmaları gayet iyi gidiyor. Lige verilen kısa arayı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. İlk yarıyı lider bitirdik, ama ikinci yarıda da burada kalmak istiyoruz. İşin zor kısmı bundan sonra başlıyor, devre arasını da iyi geçirip ikinci yarıda daha formda bir Sivasspor izletmek istiyoruz.”
"BU SEZON DA SİVASSPOR'DAYIM"
-Transferin en gözde oyuncularından birisin, birçok takımdan teklif aldın. Bu teklifleri sen mi kabul etmedin, kulübün mü seni satmak istemedi?
“Olumlu şartlar gelişmedi, hayırlısı böyleymiş kulübümde kaldım. İstenmek tabii ki güzel bir şey, ama bu sezonda Sivasspor'dayım. Şu andan itibaren transfer defteri kapandı, Sivasspor'un başarısı için elimden gelen her şeyi yapacağım.”
-Sivasspor'da kalma kararın kesin mi?
”Zaman neyi gösterir bilinmez. Kulüpler anlaşırsa ve olumlu bir gelişme olursa, tekrar transferim gündeme gelir. Ama şu an için bu olay kapandı.”
-Sözleşmen ne zaman sona eriyor?
“1,5 yıllık sözleşmem daha var. Bu nedenle transferde benim ne düşündüğüm değil, kulüplerin anlaşması önemli.”
-Sivasspor'un şampiyon olabileceğine inanıyor musun?
“Bu soruyu cevaplamak için çok erken. Sonuçta biz elimizden gelenin en iyisini yapacağız, bunu alacağımız sonuçlar belirleyecek.”
"BALİLİ'SİZ ZORLANIYORUZ"
-Pini Balili sakatlığı nedeniyle sezonu kapattı. Forvette Balili'nin yokluğunu hissediyor musun?
“Balili bizim için önemli bir futbolcu, takıma kattıkları ortada. Balili'nin sakatlığının ardından zorlanıyoruz ama onsuz da oynamayı öğreneceğiz. Çünkü büyük bir ihtimalle ikinci devreyi kapattı. Onun yerine oynayacak arkadaşımız da Balili'nin yokluğunu aratmayacaktır diye düşünüyorum.”
"İSPANYA VE FRANSA’DAN TEKLİF ALDIM"
-Mehmet 26 yaşındasın ve son iki sezondur Türk futbolunda ismin duyulmaya başladı. Mehmet Yıldız neden bu kadar geç ortaya çıktı?
“Tabii bizim bir altyapımız olmadığı için ortaya çıkmamız gecikti. Futbola 15 yaşında başladım, Sivasspor ile birlikte sürekli ikinci liglerde top oynadım. Sivasspor'un şampiyon olması ile Süper Lig'e çıktık. Sivasspor, Süper Lig’e çıkmasaydı belki hala ikinci ligde top oynuyor olacaktım. Ekstra yaptığım bir şey yok, ikinci ligde de aynı futbolu oynuyordum, Süper Lig'de de. Dediğim gibi bize gerekli şans ve ortam oluşmayınca bugünlere kadar bekledim.”
-Avrupa'da futbol oynamak gibi bir isteğin var mı?
“Şu an için böyle bir isteğim yok.”
-Avrupa'dan transfer teklifleri aldın mı?
“Avrupa'dan teklifler aldım. Fransa ve İspanya Ligi takımlarından teklif geldi. Görüşmeler de oldu, ancak bir yerde pürüz oldu ve bu transfer gerçekleşmedi.”
"EURO 2008'DE OLMAK İSTİYORUM"
-Milli Takım kadrosuna çağırıldın ancak forma giyemedin...
“Benim için Milli Takım her şeyden önce geliyor. Milli Takım'ın kadrosuna çağırıldım ama artık Milli Takım'da oynamak istiyorum. İnşallah bundan sonra milli formayı giyip, ülkem adına mücadele ederim. EURO 2008'de her futbolcu oynamak ister, ligin ikinci yarısında gösterilen performanslar oraya kimin gidip gitmeyeceğini belirleyecek. Ben de elimden gelenin en iyisini yapıp EURO 2008'de milli formayı giymeye çalışacağım.”
-Gol krallığında iddialı mısın?
“Öyle bir iddiam yok, benim için takımın başarısı her şeyden önce gelir. Kimin kaç gol attığı hiç önemli değil, isterse kalecimiz Akın gelsin golü atsın ama biz maçı kazanalım.”
-Sezon sonunda Sivasspor Avrupa kupalarında mücadele etme hakkını elde ederse neler yapabilir?
“Eğer Avrupa kupalarına kalırsak bu her şeyden önce bizim için çok büyük bir artı olur. Sivasspor, Süper Lig'deki üçüncü senesinde ilk yarıyı lider bitirip, sezon sonunda da Avrupa'ya kalıyorsa bu zaten çok büyük bir olaydır. Avrupa kupalarında takımımızın elinden gelenin en iyisini yaparak başarılı olacağını düşünüyorum. Tabii gerekli destek ve takviyelerle birlikte.”
"ALAN SHEARER'I ÇOK BEĞENİYORDUM"
-Güçlü bir oyuncusun, dünyada tarzını benzettiğin bir oyuncu var mı?
“Tarzımı benzettiğim birisi yok, ama Alan Shearer'ı çok beğeniyordum.”
-Güçlü fiziğin, en ön plana çıkan özelliğin. Senin en güvendiğin özelliğin ne?
“Gücüm ile birlikte takıma faydalı olmaya çalışıyorum. Ben kendimi düşünmem, önemli olan takımın menfaatidir. Takım kazandıktan sonra neyin ve kimin öne çıktığı önemli değildir.”
"DAHA ÇOK DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR"
-Taraftarınızın desteğinden memnun musunuz?
“Memnunuz ama ikinci yarıda onların desteğine daha çok ihtiyacımız var. Çünkü ikinci yarı her takım için daha zorlu geçecek. Taraftarlarımızın bizi daha çok desteklemelerini ve stadı her maçta doldurmalarını istiyoruz. Bize tabii ki maddi destekleri de lazım, çünkü şampiyon olabilmemiz için maddi imkanların iyi olması gerekir.”
-Liderlik için çekiştiğiniz Fenerbahçe ve Galatasaray, Avrupa kupalarında başarılı olabilirler mi?
“İki takımın rakibi de kurada çekebileceklerinin en iyisi. İnşallah maç gününde de iyi performanslar sergilerler ve turu geçerler.”
-Avrupa liglerini takip ediyor musun?
“Sürekli futbolun içindeyim, bu nedenle bir de Avrupa'daki maçları izlemem. Saha içinde işim bittikten sonra fazla futbol ile ilgilenmem.”
-En beğendiğin golün hangisi?
“Geçtiğimiz sezon Gaziantepspor'a ayak içiyle attığım gol.”
"ARABA KULLANMAYI ÇOK SEVİYORUM"
-Mehmet futbol dışında neler yapıyorsun?
“Futbol dışında zamanımı ailemle geçiriyorum. Araba kullanmayı çok seviyorum. İdman, maç derken çok da fazla boş vaktim olmuyor.”
-İlk yarıyı kısaca değerlendirmek adına sana kısa kısa sorularım olacaktı...
“Tabii ki.”
-Ligin ilk yarısında en iyi performans gösteren kaleci kimdi?
“Bizim kalecilerimiz diye düşünüyorum, çünkü en az gol yiyen takımlardan biriyiz.”
-Ligin ilk yarısında en iyi performansı gösteren savunma oyuncusu kimdi?
“Sedat ve Servet.”
-Ligin ilk yarısında en iyi performansı gösteren orta saha oyuncusu kimdi?
“Tabii ki Alex tartışılmaz, bir de Gökdeniz.”
-Peki en iyi forvet...
“Ben bu soruyu cevaplamam.”
-Bugüne kadar bu soruyu sorduğumuz birçok futbolcu ve teknik adam senin adını verdi...
“Bütün hocalarıma ve futbolcu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. O soruyu benim cevaplamam doğru olmaz.”
|