G.Saray maçındaki oyunuyla göz dolduran Sivas'ın 1.90'lık savunmacısı Kalla: "Herkes bizi konuşacak".
Sivasspor'a sezon başında Almanya'nın Bochum takımından geldi. Kırmızı-beyazlı ekibin Ali Sami Yen'de G.Saray'a 2-0 mağlup olduğu maçta, yenilgiye rağmen ortaya koyduğu futbolla yeteneğini ispatladı. Yiğidolar'ın Kamerunlu savunmacısı Raymond Kalla'dan bahsediyoruz. Geçen haftasonunun adından en çok söz edilen futbolcusu 30 yaşındaki Kalla da konuşmak için SABAH'ı seçti.
"GÜZEL GÜNLER YAKIN"
Kamerun'da 7 çocuklu bir ailenin ferdi olan ve futbola 10 yaşında başlayan 1.90'lık Kalla, Sivaslılar'ı övüyor: "Sivas soğuk bir şehir. Ama insanların sıcaklığı bana havayı unutturuyor." 82 kez Kamerun Milli Takımı'nda oynayan başarılı savunmacı, Türkiye'ye geliş hikayesini şöyle özetliyor: "Song ile Ali Uyanık (Allum Buker) Türkiye hakkında güzel şeyler söyledi. Song ile zaten milli takımda beraberiz. Onunla Türkiye'de de aynı forma altında oynamak isterdim." Hakan Şükür'ün çok büyük bir golcü olduğunu da ifade eden Kalla, Sivaslılar'a müjdeyi veriyor: "Herkes bizi konuşacak. Güzel günler yakın."
KALLA'NIN G.S MAÇINDAKİ FORMU HEPİMİZİ UMUTLANDIRDI HAVA TOPLARINDAKİ EKSİKLİGİMİZİ KAPATACAK KAPASİTEDE BİRİSİ.DİLERİZ YÜKSELEN FORMU BU ŞEKİLDE DEVAM EDER VE SİVASIMIZIN BASARISINDA PAY SAHİBİ OLUR.
Ben Kalla'nın bu kadar soğukkanlı oynamasına bayıldım, gardaş. Hiç panik yok, tüm müdahaleler yerinde ve zamanında. Örnek bir futbolcu. Üstelik gol yollarıda da başarılı.
Hadi hayırlısı . . .
Dünki Trabzon macinda cok agir kaldi. Defansta luzumsuz yere topla oynadi. Galiba kötü günündeydi. Bir ara yüregim agzima geldi, topu kaptiracak ve göl yiyecegiz diye.Insallah ben yaniliyorum.
Futbolu gerçekten bilerek oynayan,80 kusur kez Kamerun milli takım formasını giymis(En son Fildisi Sahilleri-Kamerun) macinda 90 dakika izledim kusursuzdu.
Çok temiz oynuyor futbolu..çirkinleştirmeden,bu sezon Sivasspor yan toplarda en basarılı Superlig takımı olacaktır.Kalla da kesin yılın karmasında yer alacaktır.....Ayrıca 30 yas,uluslararası mac tecrubesi cok olan bir futbolcu icin ideale yakın bir yastır......
ben uzun zamandır böyle mükemmel bir defans oyuncusu görmedim galatasaraylı popescudan sonra gördüğüm en iyi defans oyuncusu diyebilirim inşallah nice basarılara sivassporda imza atacak...