Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > SivasSpor > Futbolcular

Futbolcular Futbolcularin Performanslari Ve Diger Mevzulari

Seçenekler Arama Stil

Fransa'da da Sivas'ı konuşuyorlar!
Alt 06.05.2009, 20:31   #1
58_babacan_58
Usta Yiğido

58_babacan_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1.073 Mesajına 2.126 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 949 58_babacan_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR58_babacan_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR58_babacan_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR58_babacan_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR58_babacan_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR
Standart Fransa'da da Sivas'ı konuşuyorlar!

ibrahim'le röportaja başlamadan önce sahada gözükenden çok farklı bir kişi olduğunu söylememiz gerekiyor. Maç içindeki sert ve agresif duruşunun saha dışında en ufak bir izi yok. Hayrettin Yerlikaya ile birlikte Sivas'ın kendi evlatlarından olan genç oyuncu için elde edilecek şampiyonluğun anlamı çok daha büyük.

İbrahim Dağaşan'la Sivasspor'un şampiyonluk yürüyüşünü ve futbol yaşantısı hakkında editörümüz Hilmi Sever hoş bir sohbet gerçekleştirdi.

Şimdi bu röportajla sizleri başbaşa bırakıyoruz...

-Sivasspor ligde son haftalara girerken liderliğini sürdürüyor ve artık şampiyonluğa çok yakınsınız...
"Hedefe çok yakın olduğumuzu söyleyebiliriz ancak şampiyonuz diyemeyiz. Dört hafta kaldı ve şu an yalnızca Süper Lig'de lideriz, amacımız sezon sonunda şampiyonluk ipini göğüslemek."

http://www.sporx.com/sxtv/?frm_id=11907

-Sivas'ta beklediğimizden çok daha rahat bir ortam bulduk. Oyuncuların sürekli yüzü gülüyor ve üst düzeyde bir arkadaşlığınız var. Başarını sırrı bu mu?
"Tesislerde siz de görüyorsunuz ortamı. Çok iyi bir uyum içindeyiz, antrenmanlarda çok iyi çalışıyoruz ve maçlara da rahat bir şekilde çıkıyoruz. Gerçekten 'başarının sırrı ne?' diye sorduklarında çok net bir cevabımız olmuyor. Tabii ki sahada çok iyi mücadele ediyoruz, güzel futbol oynuyoruz ama esas başarının sırrı içeride, güzel ortamda. Bunun da tam tarifi yok."

-Fransa doğumlusun ve futbola da Fransa'da başladın. Türkiye'ye gelişin nasıl oldu?
"Fransa'da yaklaşık 17 sene yaşadım, daha sonra kendimi İnegölspor'da buldum. Üç sene İnegölspor'da oyadım, daha sonra Bursaspor'da dört sene futbol oynadım. Sezon başında da Bülent Hocamız, beni Sivasspor'a kazandırdı."

"İYİKİ FRANSA'DAN AYRILMIŞIM"

-Futbol hayatına Fransa'da devam etmeyi düşünmedin mi?
"Bu yalnızca 17 yaşında ailemle almış olduğum bir karardı ve bugün iyiki bu kararı almışım diyorum."

-Yurtdışından ilgi nasıl Sivasspor'a?
"Fransa'dan arayanlar var, Kamanan ve benimle Fransa'dan bir dergi röportaj yapmak istiyor. Fransa'dan bile Sivasspor'u takip ediyorlar. Tüm Avrupa'daki fikstürlere bakıyorlar, İngiltere Manchester, İtalya'da Inter, Türkiye'de bakıyorlar Sivasspor. Tabii ilgi çekiyor.

-Beşiktaş'la şampiyonluk için müthiş bir yarışın içindesiniz? Beşiktaş'ın şansını nasıl görüyorsun?
"Şu an her şey bizim elimizde, sezon sonunda şampiyon olmak için elimizden geleni yapacağız."

-Sivas halkından, yeterli desteği görüyor musunuz?
"Sivas'ın kapasitesi belli, stadın da kapasitesi belli. Şampiyonluğa oynayan bir takıma çok alışık değillerdi ancak artık yavaş yavaş bu havaya girdiklerini görebiliyoruz. Geçen hafta oynanan Trabzonspor maçında da bunu gördük. Son haftalarda onlardan daha fazla destek bekliyoruz."

-Hayrettin ile birlikte takımın Sivasspor'lu oyuncularından birisin. Şampiyon olursanız sanırım bu sizin için daha anlamlı olacaktır.
"Evet bu ayrı bir gurur olur. Babalarımın, dedelerimin yaşadığı bir yer, ben çok fazla yaşamasam da sonuçta Sivaslıyım. İnşallah şampiyon olup bu gururu yaşarız."

"BÜLENT HOCAMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

-Sivas'taki başarınla gündemdesin, biraz geriye gidersek Bursaspor'da neden olmadı? Heralde Bursaspor taraftarları da senin bu durumunu görünce pişmanlık duyuyordur.
"Bursaspor'da dört senem geçti ve hiç kötü dönemim geçmedi. Son altı ayı sıkıntılı geçti ama kalan dönemde çok keyif aldım. Bursaspor'da olmaktan dolayı çok mutluydum, çünkü Bursaspor'da çok önemli bir camia. Çalıştığım başkanlar ve hocalar olsun benim için iyi bir dönem oldu. Son dönemlerde Bursaspor'da forma şansı bulamadım, bunun sebebi de bir önceki hocayla oynamadığım için gelen hocanın da güvenini bulamadım. Ama sonuçta hatayı yalnızca karşı tarafta bulmuyorum, bende de hatalar vardır.

Ama bugüne gelirsek, Bülent Hocama sizin huzurlarınızda yeniden teşekkür ediyorum, çünkü sizin karşınızda konuşabiliyorsam onun büyük payı var."

-Çok sert bir oyuncu olduğun konuşuluyor ve bazı oyuncuların bundan şikayetçi olduğunu duyuyoruz...
"Defansif yönlü orta saha oyuncularının agresif olması normal, benim agresifliğim topa karşı. Rakibe bugüne kadar hiç bir kasti hareketim olmamıştır, ikili mücadelelerden kaçmayan bir kişiyim, mücadeleyi ve agresif olmayı seviyorum ama saha dışında farklı biriyim."

"G.ANTEPSPOR VE BURSASPOR"

-Bülent Hoca'dan bu konuda bir uyarı geliyor mu?
"Yok, kesinlikle gelmiyor."

-Galatasaray maçından sonra, saha ortasına Filistin Bayrağı dikmen çok konuşuldu. Sence bu olay çok fazla mı abartıldı?
"Zaten bir hafta içinde unutuldu. Amacım böyle hatırlanmak değildi, sadece orada yaşanan olaylarla ilgiliydi. Oradaki çocuklar aklıma geldi ve böyle bir jest yapmak istedim."

-Süper Lig'de bu sezon seni en çok şaşırtan takım hangisi?
"Gaziantepspor lige çok iyi başladı, saha içindeki uyumları da inanılmazdı. Bir de Bursaspor var, sezon içinde normal bir seyirde giderken, ani bir çıkışla hedeflerini UEFA Kupası olarak belirlediler. Bizim hedefimiz sezon başından beri belliydi. Dört büyük takımın şampiyonluğa giden yolda evinde kaybettiği kolay puanlar da şaşırtıcıydı."

"BİLİCAMIZ VAR"

-Sivasspor'da çok büyük bir yıldız olmadığı ve başarının sırrının takım uyumu olduğu söyleniyor, sen buna katılıyor musun?
"Yıldız diyebileceğimiz bir futbolcumuz yok diyebiliriz ama ön plana çıkan bir Bilicamız var. İnanılmaz iyi bir futbolcu, Süper Lig'deki ilk yılı ama savunmada müthiş oynuyor ve bize büyük güven veriyor. Çok iyi bir takımız, çok iyi mücadele ediyoruz ve saha içinde birbirimize sürekli yardımcı oluyoruz. Fizik açıdan da üst düzeydeyiz, bir topa üç kişi koşabiliyoruz."

-Kendinde gördüğün artı ve eksi yönlerin neler?
"Kendimden bahsetmeyi sevmiyorum ama genel olarak geliştirmem gereken çok yönüm olduğunu söyleyebilirim."

-İbrahim Dağaşan, saha dışında neler yapar?
"Sürekli olarak tesisteyim, arkadaşlarımla vakit geçirmeyi seviyorum. İdmanlardan sonra ayak tenisi oynuyoruz, arkadaşlarımızla beraber dolaşıyoruz."
Alt 28.05.2009, 19:00   #2
Sivasli Ym
YASAKLI ÜYE

5 Mesajına 5 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 Sivasli Ym FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Fransa'da da Sivas'ı konuşuyorlar!

BOŞ KONULARA YAZIN DURUN. BU KONUYU UNUTUN. İNTERNET HASTALARI SİZE DİYORUM.

PAYLAŞIM İÇİN SAĞOL...
Sivasli Ym isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Etiketler
fransada, konuşuyorlar, sivası

Seçenekler Arama
Stil