SERVET, SHEVA GERÇEĞİNİ AÇIKLADI...
Sivasspor'da adeta yeniden doğan Servet Çetin, Shevchenko ile ilgili çok çarpıcı açıklamalarda yaptı.
Sivasspor’da geçirdiği üç aylık süreçte bir nevi reenkarnasyon yaşayan, ara transferin gözde isimlerinden Servet FourFourTwo’ya konuştu.
"BİZLERE GÜVENİLMEDİ"
Aslında bence tüm oyuncular çok kaliteli ve yetenekli ama yeteri kadar güvenilmedi. Fenerbahçe takımından beklentiler çok üst düzeyde olduğu için genç gözüyle bakıyorlardı bize. Halbuki Avrupa’da böyle birşey yok. Adam 17 yaşına yeni giriyor, kaliteli ve yetenekliyse hemen takıma koyuyorlar. Bizde öyle değil. ‘Gençtir, Avrupa Kupası maçlarını kaldıramaz’ deniliyor hemen. Bu arkadaşlarım esas alınarak yanlarına takviye yapılırsa bence çok daha iyi bir takım olur Fenerbahçe.
"FUTBOLCU OYNADIKÇA GELİŞİR"
Benim görüşüm futbolcunun oynaması yönünde. ‘İyi antrenmanlar yaptırıyorum’ denilerek hiçbir genç futbolcunun yetiştiğine şahit olmadım daha. Futbolcu oynarsa gelişir, kalitesini ortaya koyar. Dünyanın en yetenekli topçusunu bile bir ay beklet, oynatma, sonra futbola dönmesi çok uzun süre alır. Futbolcu sürekli forma şansı bulursa gelişir.
"SHEVCHENKO’YU BEN TUTMADIM!"
Ukrayna maçında dörtlü defans oynuyorduk ve adam adama oynamamıştık. O maçta ilk yarım saatte 2-0 geriye düşünce Ersun hoca taktik değişikliğine giderek beni kenara aldı. Hoca da bana açıklamasını yapmıştı; o gün kötü oynadığım veya verilen görevi yerine getiremediğim için değil, oyun yapısında farklılığa gitmek için beni kenara aldığını söylemişti. Özellikle Milan maçına değinecek olursak, biz o gün üçlü savunma anlayışıyla çıkmıştık sahaya. Her zaman dörtlü oynuyorduk ama hoca o gün bir değişikliğe gitti. Ümit ağabey libero, Önder ve ben çift stoper olarak görev yaptık. Shevchenko’yla adam adama oynayan ben değildim, ben Gilardino’ya yakın oynuyordum. Bunu herkes yanlış biliyor ama problem değil. Bunu kafama takmam, sahaya çıkar mücadelemi veririm. Böyle şeyleri kaldıracak güçteyim.
"FENERBAHÇE BENİ ÜZDÜ"
Sivas’a gitmem söz konusu olduğunda Fenerbahçe camiasından bana hiçbir şey söylenmemişti. ‘Seni kiralık ya da bonservisinle göndermek istiyoruz ya da sen kendine bir takım buldun mu, gitmek ister misin?’ diye hiçbir soru gelmemişti. Zaman zaman da ben gidip soruyordum, bir problem varsa ben gideyim, oynamak benim açımdan en mantıklı olanı diyordum. Onlar da seni hiçbir zaman göndermeyiz demişlerdi. Transfer sezonunun kapanmasına iki gün kala bir gecede şekillendi benim transferim. Beni üzen olay bu oldu. Ama her şey böyle nasipmiş.
Şahsen nasibe ve kısmete çok inanan bir insanım. Benim için hayırlısı buymuş diyerek kendimi hiç üzmedim. Benim amacım zaten futbol oynamaktı. Parayı düşünmüş olsaydım, Fenerbahçe’de kalır, oynamasam bile Sivasspor’da kazandığımdan daha fazla parayı alırdım. Futbol oynamak için, yaşım da genç olduğu için, hedefim de futbol oynamak olduğu için ben parayı tercih etmedim. Zor olanı başarmak benim açımdan daha iyi olacak inşallah.
"OYNAMAYANLAR GİTSİN"
Serkan Balcı olsun başka bir isim olsun, o oyuncuların takımlarında oynayacak kapasiteleri olduğuna inanıyorum. Kaliteli topçu olmasalar o kadronun içinde barınamazlar zaten. Ama burada hocanın görüşü de çok önemli. Hoca eğer gerçekten sizi oynatmak istemiyorsa, gerçekten sizi düşünmüyorsa, hocayla konuşularak kiralık ya da bonservisinle ayrılarak başka bir kulüpte oynamak daha iyi bir tercih olur. Çünkü oturduğun zaman gün geçtikçe gerilersin. Hem fiziki, hem teknik, hem de kendine güven manasında geriler bir futbolcu. Tabii bu arkadaşlarıma da diyorum, harbiden hocaları forma şansı vermeyecekse başka takıma gidip oynamaları onlar açısından daha olumlu bir tercih olur.
TÜRKÜ BABA
Türkiye’deki tüm kasetçileri dolaşın, hiçbir zaman bendeki türkü cd sayısına ulaşamazsınız. Öyle desem daha iyi anlaşılır herhalde... Sayacağım birçok ismi kimse bilmez ama Mustafa Özarslan, Erdal Erzincan, Uğur Işılak, Musa Eroğlu, Gülsen Bütün, Emre Saltuk, İlkay Akaya dinliyorum…
|