Önümüzdeki günlerde Hatay’da düzenlenecek Kulüpler arası Puanlı Defne Kupası yarışlarına katılacak Sivas Gençlik spor bisiklet takımının sporcuları, olumsuz hava koşullarına rağmen trafiğe açık yollarda antrenmanlarını sürdürüyor.
Kupaya 6’sı kız 6’sı erkek toplam 12 sporcuyla katılacak olan takımın üyeleri günlük antrenmanları çerçevesinde Sivas-Ankara çevre yolu üzerindeki bir lisenin önünden geçerken, buradaki bazı öğrencilerin sporculara kar topu ve buz parçası attıkları iddia edildi.
Atılan bir buz parçasının isabet etmesi sonucu bisikletinden düştüğünü kaydeden Balkan Şampiyonu sporcu Tuğba Özdemir, saatinin de zarar gördüğü olayda kolundan yaralandı. Özdemir, lise öğrencilerinin kendilerine sözlü tacizde bulunduklarını da öne sürdü.
Olayı öğrendikten sonra durumu polise bildiren takımın antrenörü Hakan Kıpık, polis ekipleriyle birlikte söz konusu lisenin yetkilileriyle görüştü.Okulun idarecileri olayı araştırdıklarını, sporculara saldıran öğrenciler tespit edildikten sonra gereken disiplin cezasını uygulayacaklarını söylediler. Bunun üzerine Kıpık ve takım üyeleri şikayetlerinden vazgeçti.
Kıpık, yaptığı açıklamada, sporcularının antrenmanlarını sürekli karayollarında trafikle iç içe yaptıklarını belirterek, vatandaşlardan ve sürücülerden bu konuda duyarlı davranmalarını istedi. Kıpık, “Sporcularımız uluslararası arenada bizi temsil etmek için çalışıyor. Avrupa’daki gibi bisiklete ayrı yolumuz olmadığı için devamlı bu şekilde sorunlarla karşılaşmaktayız. İnşallah bu tür olaylar bir daha başımıza gelmez” diye konuştu.
YENİÜLKE GAZETESİ
BENDE DUYDUM COK ÜZÜLDÜM YA GECMIS OLSUN ARKDASLARA
öncelikle sporcu arkadaslara gecmis olsun diyorum!!
yanlis bisey söylemek istemiyorum ama burasi türkiye ve hersey mümkün!!
bazi kisiler sporun sevgi ve baris oldugunu unutuyorlar.
insallah toplumumuza birdaha böyle olaylar yasanmaz
Memleketteki şu ipsiz sapsız,kanı bozuklara uyuz oluyorum.Hangi yaştan olursa olsun Bu kendini bilmez denyoların yüzünden zaten adımız çıkmış dokuza,inmez sekize.Umarım biran önce bulunurlar ve gereken cezayı alırlar...
Bu arada milliyet.com.tr'den bu olayla ilgili yapılan yorumları okudum.Bazı kendini bilmezler alakasız yorumlar yaparak konuyu başka tarafa çekmek istemiş.Dedim ya adımız çıkmış dokuza,inmiyor sekize!
spor insanları bir arada tutan bir kan bagı gibidir özellikle gelişmemiş ülkelerde ama bunu bizim insanımız hep yanlış anlıyor.Bunun nedeni egitimsiz oluşumuzdur.ne diyelim bundan sonra diegim böyle olayların tekrarlanmaması şiddete maruz kalan futbolculara ve hakemlere geçmiş olsun diyorum.......
o milliyet com da yorum yapan insanlar önce kendilerinin insanlıklarını sorgulasınlar. hemen memleketimin insanına "adı hayvanlar" gibi sözler sarfediyorlar. söylediklerinin 9 kat fazlasını iade ediyorum.