Sivasspor’da yönetim değişti
2008-03-31 19:30
--------------------------------------------------------------------------------
Turkcell Süper Ligi’nde şampiyonluk mücadelesi veren Sivasspor yönetiminin şok istifası kentte şaşkınlık yarattı
Turkcell Süper Ligi'nde Kasımpaşa galibiyetinden sonra olağanüstü bir toplantı yapan Sivasspor'un başarılı yönetimi sürpriz bir kararla istifa etti.
Şampiyonluk yarışında en avantajlı fikstüre sahip olduklarını söyleyen Eski Basın Sözcüsü Fikret Ünsal '2. Ligden alıp 38 yıl sonra Süper Lige çıkarttığımız Sivasspor 3 sezondur başarı grafiğini hep yükseltti. 2007-2008 sezonunda ise ilk yarıyı lider olarak bitirmemize rağmen Valimiz Veysel Dalmaz ve Belediye Başkanımız Sami Aydın'ın dışında bize özellikle maddi destek konusunda kimse yardımcı olmadı. Şampiyonluğa oynayan bir takıma özellikle çok zengin işadamlarımızın katkıda bulunmamaları bizlerin şevkini kırmıştır. Bunun için dün aldığımız yönetim kurulu kararı ile istifa ettik ve çok acelece olağanüstü genel kurula giderek yeni yönetimin seçilmesine yardımcı olduk' dedi.
Ünsal, sözlerini yeni yönetim kuruluna ve şampiyonluk yolunda engel tanımayan Sivasspor'a başarılar dileyerek tamamladı. Ünsal'ın basın toplantısında çok duygulandığı da gözlerden kaçmadı.
Sivasspor'un yeni Basın Sözcüsü İsmail Dursun ise alel acele yaptığı açıklamada geçmiş yönetimi suçlayarak 'şimdi istifa etmenin zamanı mıydı? Bari takımı şampiyon yapsalardı da öyle istifa etselerdi. Yeni yönetim olarak ne yapacağımızı bilemez haldeyiz. Bir anda ateş topunu kucağımızda bulmuş gibi olduk' diyerek, Sivasspor'u 4 yıldır başarıdan başarıya koşturan eski yönetime sitemde bulundu.
Öte yandan yeni yönetim kurulu yılın Teknik Direktörü seçilen Sivasspor'un başarılı hocası Bülent Uygun'la da yollarını ayırdı. Teknik Direktörlük görevine Sivas Kamuoyunun yakından tanıdığı Yasin Aydın getirildi. Yeni Teknik Direktör Aydın yaptığı açıklamada 'ölmeden Sivasspor'da teknik direktör olarak görev almanın mutluluğunu yaşıyorum. Ben teknik direktör olduktan sonra Sivasspor şampiyon olmasa da olur' dedi.
İşte Yeni Yönetim Kurulu Listesi
BAŞKAN: Hikmet ONAR
2. BAŞKAN: Ahat TÜRKMENOĞLU
2. BAŞKAN: Yahya YILDIZ
ASBAŞKAN: Veysel AÇIKALIN
BASIN SÖZCÜSÜ: İsmail DURSUN
ÜYE: Uğur KAYA
ÜYE: Metin POLAT
ÜYE: Ali Rıza SALMAN
ÜYE: Sururi İRFANOĞLU
ÜYE: Battal BİLGE
ÜYE: Ali HAKYEMEZ