Alıntı:
sevda58 Nickli Üyeden Alıntı
Abdullah YİĞİT spor@hurdogan.com 2010-01-05
Sivas kaç bin kapasiteyi hak ediyor?
Sivas’a yapılması gündemde olan yeni stad için bugünlerde duyulan heyecan ve merak kadar,tereddüt ve öfkede gündemde.
Yeni stad projesiyle ilgi yazıdan sonra bir çok okuyucu arayarak bu konudaki düşüncelerini dile getirdiler. Bunlardan en ilginçi,uzunu ve sitem dolu olanıda,İstanbul’dan arayan İbrahim Kaya isimli bir hemşerimiz.
İstanbul’da yaşamasına rağmen,koyu ve iyi bir Sivasspor taraftarını olduğunu belirten İbrahim kardeşim,yeni yapılacak stadın,kamuoyunda konuşulduğu gibi 20-25 bin kapasitede olmasına şiddetle karşı.Hatta bu kardeşimizin söylediklerinin bir benzeride,dün “Sivasspor com.”da haber olarak vardı.
Dün bu konuyla ilgili olarak Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Salim Kılıç’la görüştüm. Salim beye,bu konuda bana gelen tereddüt ve sitemleri ilettim! Hatta bende şahsi görüşümü belirtip “ İleriyi görmek gerekmez mi? Yarın bir gün yeni yapılan stadı da büyütme çabasına girilmesin,yapılmışken en az 30-35 bin kapasiteli stad daha doğru olmaz mı?”diyerek duygularımı ifade ettim.
Salim bey olaya farklı bir pencereden bakıp doğru şeyler söyledi. Mesela “ Ya arkadaş! Biz daha 16 bin kapasiteli stadı dolduramadık. Şampiyonluğa oynadığımız iki sezonda 15 bin bilet satamadık. Sivas sürekli güç veren bir şehir. Buraya sadece tek bir tek stad yapılmaycak …” dedi.
Şimdi,Salim beyin söylediklerine bakıyorum,haklılık payı var. Ancak yapılmışken en az 30 bin kişi kapasiteli olmasının da doğru olacağını düşünüyorum.
Hatırlarsanız bir çok defa taraftarın Sivasspor maçlarına olan ilgisizliğinden bahsetmiş,çoğu zamanda bu konudaki sitemlerimi dile getirmiştim. Maalesef Sivas halkının Sivasspor’a karşı yeterince ilgi göstermemesi,yeni stad yapımında etkili olacak. Tabiki ileriyi görmek lazım,ama süper ligde iki sezon üst üst üste şampiyonluğa oynayan,dahası son UEFA şampiyonu Shaktar Donetsk ve Anderlcht gibi takımların 4 Eylül stadına gelmesine rağmen hala stad dolmamışsa,demek ki bu şehir 30-40 bin kişi kapasiteli stadı hak etmiyor!
Tam tersi olsaydı,yani o dönemlerde stad hınca hınç dolu olup 3-5 bin kişide dışarıda kalsaydı o zaman hiç kimse 25 bin kapasiteli stadı ağzına bile almazdı.
Uzun lafın kısası,öyle söylendiği gibi yeni stadın kapasitesi 20-25 bin olmayacak,bu konuda henüz bir karar verilmiş değil. Sadece şunu söyleyebilirim,bu kadar kapasitede yapılmasına karar verilse bile ne yazık ki kimseye “ Bunu artırın “ diyecek yüzümüz yok!
Biraz da hatayı kendimizde arayalım..
|
ya apdullah bey bazen sizi gerçekden anlayamıyorum şimdi salim kılıç bürokrasi adamı ona verilen görev 20.000 kapasiteli stadyumu sivasa empoze etmek
eğer bunu yapmazda yok stadyumumuz 30.000 den aşağı olmaz desin o zaman gör bakalım yerinde durabiliyormu o koltukda kaç gün kalıyorr bu oyuna sen gelme bari
diğer bir konu apdullah bey madem stadyumumuz 20.000 kişi olacak bu stadyumu dolduramıyoruz o zaman kalsın biz onlardan stadyum istemedik başbakan kendi söyledi sivasın bakanı benim size modern bir stadyum yapacağım dedi şimdi modern bir stadyumunun uefa kriterlerine göre bana kapasitesini verebilirmisin apdullah bey sen burdaki oyunuda göremiyorsun maksat sivasa stad yapmak değil tokiye istihdam sağlamak
peki siz dedinizki stadyum dolmuyor şanhkler maçını örnek veriyorsun anderlet maçını örnek veriyorsun bende diyorumki geçen sene trabzon maçında 2000 kişi dışarda kaldı galatasaray kupa maçında hakeza yine öyle bir başka örnek vermek gerekirse 80.000 nufuslu rizeye 20.000 kapasiteli stadyum yapıldı rizenin önceki stadyumu doluyormuydu komple boştu böylee bir sürü örnek varr siz bunlarıda es geçiyorsunuz bunları dile getirmiyorsunuz
diğer bir konu bu konuyla ilgili ilgilenmeyen milletvekillerimizi neden yazmıyorsun neden bunları teşhir etmiyorsun bana söylermisin apdullah bey AKP. birinci sıra milletvekilimizin sivasspora ne katkısı oldu diğerlerinin ne katkısı oldu kusura bakmayın ama sizin yaptığınız suya sabuna dokunmadan gazetecilik yapmak her şeyde taraftarı suçluyorsunuz stad dolmamış ne yapalım adama bileti bile biz alıyoruz gel izle diyoruz gelmiyor kapasitemiz bu senin yapacağın sivasa vede sivasspora hizmet taraftarı suçlamak değil
SİVASA SAHİP ÇIKMAYAN MİLLETVEKİLİNİ ,BÜROKRATINI, VALİSİNİ,BELEDİYE BAŞKANINI,TİCARET ODA BAŞKANINI .İŞ ADAMINI medyaya teşhir etmek
eğer içinizde SİVASSPOR sevgisi varsa bunu yapın lütfen daha tarafatra top atmayın
söz veren başbakan suçlu değil ,benim seçtiğim hakkımı savunmak için ankaraya gönderdiğim vekil suçlu değil burda tek suçlu taraftarmıı pes doğrusu
apdullah bey sizi seviyoruz lütfen kaçak güreşmeyin taşın altına elinizi koyun bu memleketin ekmeğini yeyip yan gelip yatanları siz teşhir edin bizde arkanızda duralım saygılar