Alıntı:
alacakaranlik58 Nickli Üyeden Alıntı
Biliyorum burası hiç yeri değil ama galiba konu açma yetkim olmadığı için içimdeki yarayı burudan paylaşmak istiyorum. Belki Sivas'ta yaşayanlar benim neler hissettiğimi anlayamayabilirler yada biraz sonra yazacaklarımı saçma bulabilirler.
Ben doğma büyüme Sivas'lıyım. ancak işim gereği Sivas'tan ayrılmak zorunda kaldım. Emekli olana kadar da Sivas'a dönme ihtimalim yok, mesleğim gereği memleketimde çalışma imkanım yok. belki bazı arkadaşlar anlamıştır ama açık söyleme gerekirse burada birçoğu arkadaşın pek de sevmediği polislik mesleğini icra ediyorum.
Benim memleketimde çalışabilmemin tek şartı, Sivas'ın BÜYÜKŞEHİR olması. Ancak mevcut şartlarda Sivas' ın nüfusunun bunu karşılaması mümkün değil. Belki benim gibi düşünen çok insan vardır.icimde o kadar buyuk bir Sivas özlemi varki bunu kelimelerle anlatmak mümkün degil. Sadece Istasyon caddesinde bos bos yurumek bile cok buyuk mutluluk benim icin. butun sevdiklerim orda. bir bayram gununu gurbet ekde gecirmenin ne demek oldugunu cogumuz anlamayabiliriz. Benim tek derdim nüfusun bir an önce 750.000'i bulması. bunu başarabilmek çok mu zor, Belediye Başkanı bunun için bir kampanya başlattı fakat pek rağbet gördüğünü düşünmüyorum. Allah aşkın Sivas gönüllülerinden rica ediyorum, şu Sivas'ın nüfusunu artıralım. eğer olurda Sivasa'a gelirsem ve Stadda görevli olursam buradan söz, kimseye zorluk çıkarmıycam
|
kardeş benzeri durumdayız anlaşılan. ben de farklı bir meslekteyim. sivas'a gelip çalışabilmem için şehirde özel sektörün güçlenmesi ve gelişmesi lazım. yıllar yıllar geçiyor, aklımın köşesinde hep dönmek var ama ne zaman olur nasıl olur hiç bilemiyorum.
sivas'ın büyükşehir olabilmesi için belediye başkanı bir çağrıda bulundu. dediklerine göre 2014 yılının ilk altı ayında 20 bin kişi artmış nüfus. inşallah geriye kalan 90 bin kişi önümüzdeki yıllarda bulunur ve 750 bin sınırını geçeriz de sivas büyükşehir olur ve birçok açıdan daha iyi yatırım alır.
bunun için sivaslılara görev düşüyor. sivaslı öncelikle memleketini sevecek, yatırımını memleketine yapacak. işadamlarına ve özel sektöre saygılı olacak, dedikoduyu bırakacak. başarılı olana sahip çıkıp destek olacak.
sivaslı köyüne ilçesine ve şehir merkezine sahip çıkacak, geliştirmeye uğraşacak. bugün şarkışla, suşehri, yıldızeli, kangal, gürün gibi güya büyük dediğimiz ilçelerimizin bile nüfuslarını toplasan 100 bin yapmıyor. yazık çok yazık. halbuki bu ilçelerin her birisi 50-60 bin nüfus tutsa sivas bu kadar küçülmezdi.
hep başkalarından beklemeyelim, ufak katkılarda bulunabileceksek, memleketimiz için bunları yapalım. bu bilince sahip olduğun için de seni ayrıca tebrik ediyorum.