Cevap: Bank Asya 1. Lig
Metin Yıldız'dan kamp açıklaması
Adanaspor'un eski teknik direktörü Metin Yıldız, futbolcuların 29 Aralık 2008 tarihinde Antalya'da yaptıkları kampı terk etmeleriyle hiçbir alakasının olmadığını söyledi.
Metin Yıldız, Adanaspor'dan ayrılan futbolcular Ahmet Yıldırım, Tayfun Onat, antrenör Yusuf Köknar ve avukatı Mehmet Aygün ile Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin Levent'teki genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Adanaspor Kulübü Başkanı Bayram Akgül ile bazı futbolcuların kendisi hakkında gerçeği yansıtmayan beyanatlarda bulunduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
''Son günlerde Adanaspor'da bir takım olaylar yaşandı. Adanaspor'da teknik direktör olarak bulunduğum bir dönemde yaşanan bu olaylar kamuoyuna yanlış yansıtıldı. Maalesef bu tek taraflı olarak oldu. Bir takım tek taraflı suçlamalar var. Adanaspor takımının kampı terk etmesinin benimle hiçbir alakası yok.''
Futbolcuların alacaklarının ödenmemesi nedeniyle kampı terk ettiğini iddia eden Yıldız, kampta yaşanan olayların yönetim tarafından planlandığını ileri sürerek, ''Her şeyin planlanarak, yapıldığının farkına sonradan vardık. Ben görev yaptığım 4 haftada Adanaspor 3 galibiyet aldı. Bu takım, 12-13 haftada 11 puan toplarken, benim yönetimimde 4 haftada 9 puan topladı. Böyle bir durumda bir teknik adamın olumsuz olaylara kalkışması nasıl izah edilebilir? Ama hiç alakam olmadığı halde bu olayın içine haksız olarak alınmamın bir hukuki yönü var. Bu konuda da avukatımla gerekli tazminat davalarını açacağız'' diye konuştu.
Metin Yıldız, oyuncuların kampı terk etmeye karar vermelerini tesadüfen öğrendiğini ve onları ayrılmamaları için ikna etmeye çalıştığını ifade ederek, bir futbolculunun o an cep telefonuna kaydettiği konuşmaları basın mensuplarına dinletti.
Kayıtlarda, Metin Yıldız'ın futbolculara kamptan ayrılmamaları yönünde telkinlerde bulunduğu ve konuyu çözmek için kulüp başkanı ile görüşme yapacağını söylediği duyuldu.
Yıldız, son olarak, Adanaspor Kulübü Başkanı Bayram Akgül'e çağrıda bulunarak, kendisini konuyla ilgili tartışmaya davet etti.
-AHMET YILDIRIM-
Takımdan ayrılan futbolcu Ahmet Yıldırım, alacaklarının ödenmemesi nedeniyle takım halinde kampı terk etmeye karar verdiklerini dile getirdi.
Ahmet, futbolcuların 17 maç başı alacaklarının ödenmediğini anlatarak, ''Başkan sürekli verdiği sözleri erteledi. Bunun üzerine biz futbolcular toplandık. Herkesin ortak kararıyla alacakların 3-4 gün içinde ödenmesi için takım menajeri Bülent Bayraktar'a, başkana iletmesi için rica ettik. Ancak daha sonra başkan takım kaptanı Fuat Kınalı'yı aradı ve ödemenin yapılmayacağını bildirdi. Bunun üzerine kampı terk etmeye karar verdik'' ifadelerini kullandı.
Ahmet, yönetimden sadece kendi alacağını istediğine dair bazı açıklamaların olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Bunlar kesinlikle doğru değil. Ben Beşiktaş'tan, 450 bin TL alacağımı bırakarak ayrıldım. Beşiktaş'ı federasyona şikayet etmedim. Adanaspor'dan alacağım maç başı 4 bin TL. Bunun için arkadaşlarıma ihanet etmem asla. Metin hocamız da bizi kampta tutmaya çalıştı. Ama atılan iftiraları görüyorsunuz. Toplu halde verilmiş bir karardı. Bu karardan ben geri dönmedim. Arkadaşlarımız Tayfun ve Cihan da geri dönmedi. Bunun dışında bütün futbolcular döndü.''
Ahmet Yıldırım, toplantıyı takım kaptanı Fuat Kınalı'nın organize ettiğini dile getirerek, ''Ama geri dönerek yönetimden özür diledi. Sonra Ahmet ile Metin hoca bizi kandırdı diye açıklama yaptı. Yaptıklarını anlamak mümkün değil'' dedi.
Takımdan ayrılan futbolculardan Tayfun Onat da alacaklarının ödenmemesi nedeniyle kamptan toplu halde ayrılmaya karar verdiklerini ifade ederek, ''Daha sonra başkan aradı ve bana çok ağır hakaretlerde bulundu. Bu hakaretler üzerine asla dönmeyeceğimi söyledim. Sarf ettiği sözler beni çok yaraladı. O andan sonra bırakın Adanaspor'a, futbola bile dönmeyi düşünmüyorum'' diye konuştu.
|