Alıntı:
PETKOVİC Nickli Üyeden Alıntı
Ben de Fenerbahçe taraftarıyım aynı zamanda fakat dün memleketimin takımını destekledim. Şu konuda insanlara hak vermelisiniz. Sivasspor 3.ligdeyken hiçbiriniz mi 1.lig takımlarından birini tutmuyodu Allah aşkına bunu bana söyleyin? Sivas'ın herhangi bir 3 büyükle oynadığı maçlara gidip İstanbul takımlarının tribünlerinde oturmasına kesinlikle karşıyım. Ama insanları da biraz anlayışla karşılayın. Benim için önce SİVASSPOR sonra Fenerbahçe ama bunun tam tersini de destekleyenlere biraz saygı duyalım
|
Ben de 37 yaşındayım.Sivassporun ilk maçına 1984 yılında 10 yaşında iken gittim.Senelerce 2.ligde ve 3.ligde takımımızı destekledim.Ama 16-17 yaşına geldiğimde anladım ki tuttuğum takım 3.ligde de olsa tek takım tutmalıyım ve o zaman kadar tuttuğum Galatasaray'ı bıraktım.Bugün Galatasaray her maçını 10-0 kaybetse zerre kadar üzülmem.Senelerdir hakem ve medya desteği ile diğer takımları ezen 3 İstanbul takımının en kötü duruma düşmeleri en büyük dileğimdir.Ben hiç bir zaman Sivaslı olmayıp da Fenerbahçe,Galatasaray veya Beşiktaş'ı tutan birisinin Fenerbahçeliyim,Beşiktaşlıyım, Galatasaraylıyım ama Sivassporu da tutuyorum veya Antalyaspor u da tutuyorum dediğini duymadım.Türkiye de 3 veya 4 tane büyük takım yoktur,medya tarafından bilinçli şekilde büyütülmüş takımlar vardır.Neden Fenerbahçe,Galatasaray veya Beşiktaş senelerdir Trabzonspor u diğer taklımlar gibi ezemezler?Çünkü hiçbir Trabzonlu Fenerbahçe,Galatasaray veya Beşikltaş'ı tutmaz ve desteklemez.Bizde Sivaslıların bir kısmı "Sivaslıyım,Sivassporu destekliyorum ama falan takımı da tutuyorum" dediği müddetçe olduğumuz yerde sayar ve hak ettiğimiz yere gelemeyiz ve haklı olduğumuz konularda da hakkımızı yedirmeye ve savunamamaya devam ederiz.Bu her konuda böyledir.Bakın gelecek sene FİFA nın Dünya Kupası ndan sonraki en büyük organizasyonu olan 20 yaş altı dünya kupası Türkiye de yapılacak.Maçlar ise Antalya, Bursa, Gaziantep, İstanbul, Kayseri, Rize ve Trabzon'da oynanacak.Cumhurbaşkanı Kayserili ,oraya bir torpil..Başbakan Rizeli...oraya bir torpil,hem de Rizespor ikinci ligde oynadığı halde..Trabzon futbolda her zaman olduğu gibi lobisi ile,insanlarının şehrine takımına sahip çıkması ile organizasyonda yer alıyor.Biz ise Trabzon'da,Rize'de,Kayseri'de oynanacak maçları ancak televizyondan izleriz.O şehirlere 4-5 tane miili takım kafilesi,birçok yurtdışından taraftar,gazeteci falan gelir,o şehirlerin esnafı,tüccarı kazanacakları paralar ile bayram ederler.Biz ise Sivasımız neden kalkınacağına geri gidiyor,neden insanlarımız işsiz diye düşünmeye devam ederiz.Sivas ın milletvekili Sivas ta oynanan Sivasspor-Fenerbahçe maçına Fenerbahçe şapkası ile gidiyorsa bu şehir olduğu yerde saymaya,hatta daha da geri gitmeye devam eder.