Cevap: Bu gençler bizim değil (mi?)
Öncelikle konuya yorumları ile destek verip, gençlerimizi bu "çirkin, ahlaki olmayan, Anadolu çocuğuna yakışmayan söylemlerden" nasıl uzak tutarızın kavgasında emeği geçenleri, emeği geçecekleri şimdiden saygıyla selamlıyorum.
Düşüncem o ki, stadyumda her karşılaşma sonrası boğaz ağrısı ile eve geldiğimizde "takıma destek vermenin huzuru"nu yaşıyoruz.
Stadyumda söylenilen "aşağılık, ahlaksız" küfürlü sözleri koro halinde söylemenin, Sivassporumuza, Sivasımıza, Yiğidoya ne katkısı olur anlamış değilim.
Hemen hemen her iç saha müsabakasında, "bağırmayan taraftar ....... gitsin" gibi kendi taraftarına ahlak yoksunu söylemleri, "ayağa kalkmayan ....... olsun" gibi abuk-subuk cahilane tavırlar, yakışmıyor, yazık oluyor bu gençlerimize...
Öyle ki gençliğimizi dahi deplasmanlara götürmek istemeyen çok sayıda şoför olduğunu, yaşadıklarını, yakın zamanda da bir deplasmana giderken neden ? yoldan dönüldüğünü biliyoruz...
Kısaca bu gençler bizim ve sahip çıkarak, sinkaflı sözlerden uzak tutulmasının gerektiğini düşünüyorum. Herkese görev düşüyor, "yiğidoların" bu konuda tepki vereceğini de biliyorum.
|