Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi
Unutulan „5058“`i hatırlatıyım dedim!..
Bu konuda Sivaslılara seslenmeyeceğim! Biliyorumki, sonuçta hiç bir şey olmayacak ve yine „Biz çalıp biz oynayacağız“ Aslında Sivasspor yönetimide içinde aynı tereddütleri taşıyorum, onlarda birazdan yazacağım konuya „ burun büküp“ geçecekler, bundan önce genellikle olduğu gibi!
Gelelim konumuza.
Çok iyi bilindiği gibi Sivasspor`a maddi gelir elde etmek için Valiliğimizinde desteğiyle Sivasspor için yardım kampanyaları başlatıldı ve birde „5058“ mesaj hattı oluşturuldu. Sivasspor`a „adam gibi“ yardım sağlanması için özellikle mesaj hattının amacına ulaşacağından çok emindik ancak „dağ fare doğurdu“ ve Sivaslı sayısıyla tezat denecek sayıda mesaj atıldı. Son aldığımız bilgilere göre,5058`e atılan mesaj sayısı 25 bini bulmamıştı.
Bu rakamı bulduğunu farzetsek bile çok az, aynı zamanda komik bir rakam! Bildiğim kadarıyla mesaj kampanyası 6-7 ay daha devam edecek. Böyle gittiği müddetçe bırakın 6-7 ay devam etmesini, 6-7 sene sürse bile hiç bir sonuç alınamaz.
Sivasspor ligde şampiyonluğa koşarken, bütün Türkiye Sivasspor`dan övgüyle bahsederken bile mesaj atılmadığını düşünürsek, bundan sonra da bir şeyler olmasını beklemek biraz saflık olur herhalde!
Peki ne yapmak lazım? Yapılacak tek şey var, yönetim yeni sezon öncesi „SMS`le bir futbolcuda sen al“ adını vereceği bir kampanya başlatarak, unutulan „5058“i tekrar gündeme getirmek. Bunun başka çaresi yok!
Hatta bu kampanya ile ilgili Başkan Mecnun Otyakmaz`da dahil bazı futbolcularında konuşacağı kısa metraj film yapılıp yerel televizylonlarda sürekli yayınlatmak, sanırım tek çözüm yolu olur.
Bizim insanımızın harekete geçmesi için biraz „Vatan, Millet, Sakarya`ya“ ihtiyaç var.Bu konuda yapılacak kısa filmde, Sivasspor maçlarında coşkulu sahneler, gol sevinçleri, basında Sivasspor`la ilgili çıkan övgü dolu haberler vs. insanları harekete geçirmeye yeterli olur.
Bu „5058“ kampanyası şu ana kadar Sivasspor`a bir şey kazandırmadığı gibi,çok şeylerde kaybettirdi! Bunlardan birisincisi ve en önemlisi, Sivasspor`un büyüklüğünü tarıtışılır hale getirdi. Bu mesaj hattına şimdiye kadar 400-500 bin mesaj atılsaydı,inanın ulusal basının Sivasspor`a bakış açısı daha farklı olur ve daha çok yer verirdi.