Usta Yiğido
1.451 Mesajına 3.350 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 646
|
Cevap: Sivasa BÜYÜK Hizmet!!!!
İsimler değişir,simalar değişir,adresler değişir ,insanların dünya görüşü zamanla değişir ,dün beyaz dediğine ,bugün karada diyebilir,insanın içinde olduğu herşey değişebildiğine göre ,takımların adlarıda değişebilir,renkleride değişebilir ,türkiyede adlarının önünde, sonunda tarih olan takımlarda vardır ,zaten 4 eylül adının sivasda yaşayanlar ve türkiyede yaşayanlar için bir anlam ifade ettiğini sanmıyorum,öyle cahil,kültürsüz,halk yaratıldıki,sivasda rastgele seçilen kişilere 4 eylül nedir sizce?diye soru sorun alacağınız cevapların çoğu kim türkü söyleyecek olur,türkiyede zaten elit birkesim haricinde kimse 4 eylül nedir?anlamı nedir ?ne ifade eder kimse bilmez,sadede gelecek olursak,bu takımın renkleri mavi beyazdı ,nedenini anlıyamadığım şekilde renkleri yeşil beyaz olarak değiştirildi,bunun nedeni mavi beyazın çok cırtlak olduğu için değiştirilmedi,kanımca bu takımı kendilerine yontmak,takımın üzerindeki doğan ürgüpün parmak izlerini silmek için değiştirildiğine inanıyorum,takımın adının 4 eylül olmasıda sivasda kabul görmemesine neden oldu,1 milyondan fazla sözde sivaslının olduğu ,istanbul gibi birşehirde bile 10 kişi bile bu takıma destek olmadı,neticede bu bir anlayış meselesidir,atatürk heykeline put gözüyle bakan,4 eylül ,19 mayıs,10 kasım,23 nisan ,30 ağustos gibi günleri kutlayanları vatan haini ,kominist ,bölücü gözüyle gören anlayışdaki kişilerin ,padişahlık dönemine özlem duyanların ,yurttaşlık ,vatandaşlık anlayışı yerine, ümmetçilik anlayışını benimsemiş kişilerin ,insanları adam yurduna koyan cumhuriyetin temellerini oluşturan kongre tarihi ,4 eylül adını silmesini normal karşılıyorum,burda önemli olan ayrıntı ,amaç nedir ?eğer takımın adı kısaltılacaksa nasılsa yeni stadda 4 eylül var diye değiştiliyorsa sözüm yok,eğer başka nedenlerden dolayı değiştiriliyorsa saygı duymuyorum ,enkısa zamandada kamuoyunu tatmin edecek gerekli açıklamaların spor programlarında duyrulmasını bekliyorum,bu külübü yönetenlerede şu soruların sorulmasını bekliyorum
1-]4 EYLÜL basketbol takımı federsyon davet ettiği halde 1.lige neden dahil olmamıştır,
2-]4 EYLÜL takımının mavi beyaz olan renkleri ,hangi nedenlerden dolayı yeşil beyaz olarak değiştirilmiştir
3-]4 EYLÜL takımının başındaki 4 eylül adı ne için ,hangi nedenlerden dolayı kaldırılmaya çalışılmıştır ?
4-]4 EYLÜL takımını şampiyon yapan ,sivasın evladı yusuf tokuşla yollar ne için ayrılmıştır?
BU SORULARIN cevaplarını çok merak ediyoruz ,spor programlarında yorumculuk yapan ,moderatörlük yapanların, bu takımda yöneticilik yapanlardan bu soruların cevaplarını almalarını kamuoyunu aydınlatmalarını rica ediyorum
|