Usta Yiğido
1.451 Mesajına 3.350 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 646
|
Cevap: Stad inşaatında çalışmalar aralıksız sürüyo
Alıntı:
Gangstayigido Nickli Üyeden Alıntı
Ben Yurt disinda yasiyorum ve merak ettigim taraftari stadtlardan uzaklastiran passolig uygulamasinda ne gibi bir sikinti varki millet bu kadar karsi??
|
Alıntıyı benden yaptığınız için ,bu sorunuza ben cvp vermek istedim,Öncelikle türk futbolunun gelmiş olduğu durumu ,pasoligden önce ,pasoligden sonra diye ayırıp incelemek lazım,trübünlerin durumuna bakarken ,PASO ligden önce ,pasoligden sonra diye inceleyip bakmak lazım,sivassporumuzun bugünki durumundada pasoligin etkisinin büyük olduğunu düşünüyorum,öncelikle sadece pasolige değil ,e -biletede karşıyım,pasolig ,e bilet belki kulağa hoş gelen ,gelişimi,modernliği ifade eden kelimeler gibi görünebilir,sizler yurtdışında stadlara nasıl giriyorsunuz?bilmiyorum önce e bilete niye karşıyım,paso lige niye karşıyım ,kendi açımdan değerlendirip açıklarsam neden milletinde, karşı olduğunuda azçok anlarsınız ,ben sivassporu 1975 yılından beri seven ,tutan ,istanbuldaki her 10 maçın enaz 7 tanesine gitmiş,ankaraya enaz 8 defa deplasmana gitmiş biri olarak söylüyorum,neden e-bilete ve pasolige karşı olduğumuda şöyle söylersem ,milletin neden pasolige karşı olduğunuda anlarsınız, önce e biletten başlıyalım E - BİLET=İLK çıktığında ne için, hangi akla hizmet ettiğini bilmeden,sadece internetten bilet alınan sistem olarak biliyorum,istanbuldaki fb maçına gitmek istedim 5-3 yenildiğimiz maç ,Urfalı arkadaşımla,bana bilet vermediler,şifre istediler,ne şifresi dedim,internetten bu maç için bilet alacakmışım,kredi kartından ödeme yapıp,şifre alacakmışım,o şifreyide bilet satış noktasındaki görevliye verip biletimi alacakmışım,çaresiz geri dönüp bi kafede izlemeyi düşünürken,stadın etrafındaki bir lokantanın çalışanı ,abi maçamı gireceksiniz dedi,evet dedim biletler 45 tldi,adam kişi başına 100 tl istedi,dedim 2 mizde içeri girersek 100 tl yi verrim,adam kombinesini okuttu öyle girdik maça, fb lilerle izlemek zorunda kaldık,böyle saçma sapan bir sistem olmaz bu yüzden e bilete hayır.PASOLİG=Çıkış amacı sözde sporda şiddet yasası kapasamında,stadlardaki ,ırkçı tezahüratları önlemek,küfürden dolayı kulüplerin cezalandırılması yerine ,kişisel olarak cezalandırmak için çıkarıldığı söylensede gerçekte böyle olmadığını hep beraber görüyoruz,değişen bir şey yok,yine kulüpler cezalandırılıyor,yine 3 5 kişi yüzünden trübünler bloke ediliyor,ayrıca kiçkimse takımını sevdiği için ne idüğü bellisiz bankanın doğal müşteri olmak zorunda değil,takımını sevdiği için hersene pasolige 25 tl bayılmak zorunda değil,hermaça girişte pasoligi basan bankaya 2 tl bayılmak zorunda değil,pasolig doğal fişlenmektir,trübünlerde olurda bir yaralama,bıçaklama ,güvenlik güçlerine fiili saldırı,sahaya girme,toplu olarak küfür,tomlumsal bir muhalif tezahürat halinde ,ogün stadda bulunan herkes doğal şüpheli oluyor ,bunun adı fişlenmektir,zaten pasoligin asıl amacı ,insanları toplu halde biraraya getirmemektir,özellikle bjk taraftarının ,fb taraftarının ,gs taraftarının 40 50 bin kişi toplu halde ,hükümet aleyhinde tezahürat yapmasının ,ardından bu pasoligin icad edilmesi manidardır,neticede bu pasolig tff tarafından alınmış siyasi karardır,insanları biraraya getirmemek,toplu gösteri ve tezahürat yaptırtmamak,futbolseverleri kaz gibi yolmak için icad edilmiştir,hem milleti kekliyorsun ,takımlarının sevgisinden kart parası ve ayak bastı parası alarak yoluyorsun,hemde olası toplumsal muhalefet oluşumunu engelliyorsun,1 taşla 2 kuş vuruyorsun,sorun bakalım ,türkiye ,de hangi taraftar grubu, pasoligden hoşnut?,yada referandum yapalım,pasolig kalksınmı ,dursunmu diye ,bakalım yüzde kaç pasolige destek çıkacak?neticede tüm bu nedenlerden dolayı karşıyım, hem e bilete -hemde pasolige ,şurda senede hiçdeğilse istanbulda 3 4 maçına gidiyorduk sivassporumuzu destekliyorduk,hiçdeğilse Kasımpaşa ve ibb maçlarına gidiyorduk,2 3 maç için ,pasoligle ,masoligle kimse uğraşmıyor,enkısa zamanda ,bu türk futboluna hiçbir getirisi olmayan ucube sistemin kaldırılmasını diliyorum ,umarım biraz olsun neden pasolige karşı olunduğunu anlamışşınızdır.
|