veee sene başından beri beklediğim maç gelip çatıyor, sivas-kayseri... bir kaç hafta öncesinden beri, sınıftaki kayserili dostlarla haretli tartışmalarımızın olduğu maç sonunda geldi, sınıftan iki kayserili dostumu maça davet ediyorum.. ''giyin kayseri formanızı, gelin sivas tribünlerine maçı beraber izleyelim, dostça'' diyorum, gülüyorlar, ''gelelimde izlediğimiz son maç olsun öyle mi'' diyorlar, ben ısrar ediyorum '' valla bi şey olmaz, bizi başka taraftarla karıştırma, biz hoşgörülü, çok centilmen taraftarlarız'' diyorum, inanmıyorlar ve zaten hafta sonu kayseride olmaları gerektiğini söylüyorlar ve ben ''siz bilirsiniz, sivas şovu canlı izlemenizi isterdim'' diyerek karşılık veriyorum, yine gülüyorar...
bende hataylı yakın bi dostumu (serhat) davet ediyorum, ''tamam gideriz'' diyor.. vee pazar günü; yeni bir sivasspor taraftarı serhatla buluşuyoruz, yolda bana yıllar öncesinden bir hatayspor-sivasspor maçı anısını anlatıyor, o maçta sivasın hatayı yendiğini ve hatay taraftarlarının kendi takımını protesto edip sivasspor lehine tezahürat yaptıklarından bahsediyor
... bende ona sivassporun 3.ligdeki günlerinden bahsediyorum maçlara nasıl girdiğimizden, o zamanki maçların çok daha zevkli olduğundan, mecnun başkanın başımıza gelişinden ve bugünlere gelmemizden... derken 4 eylül stadındayız... içeri girmek için sırada beklerken bozuk paralarını cüzdanına koymasını söylüyorum, ama 50 kuruşunu kaptırıyor görevlilere
... ve şimdi içerdeyiz bu maçı kaznacağimdan çok eminim, hiç bi maça bu kadar inanmamıştım... bu arada maça gelmeyen iki kayserili dostum maç sırasında trendeler, sivasa doğru yol almaktalar.. kayserinin bu maçı alacağından çok eminler... veee maç başlıyor, serhata oyuncularımızı tanıtıyorum, petkoviç'in sakat olduğunu kaleyi akının koruduğunu ama bana göre harun'un olması gerektiğini söylüyorum, m.sözgelmezin çok iyi oyuncu olduğundan milli takımda oynaması gerektiğinden, f.sergiodan, yasirden bahsdiyorum, balili'yi gösteriyorum gülerek ve m.yıldızı benim hiç beğenmeme rağmen sivasın gururu olduğundan söz ediyorum
... maça iyi başlıyoruz çok heyecanlıyım bir an önce gol gelsin istiyorum, gelmiyor.. bi pozisyonda yasir ceza sahasına giriyor ''düş ulan düş penaltı olsun'' diyorum yanımdaki amca ''her düşmeye penaltı verilseydi'' diye karşılık veriyor
...
veeee dakika 21, kayseri savunmasının uzaklaştıramadığı top balilinin önünde kalıyor ayaktayım vur vuuur diye bağırıyorum, balili çooook güzel vuruyor, ben ayaktayım, 4 eylül ayakta, serhat ayakta sivasspor diye bağırıyor
her şey çok iyi gidiyor hemen trendeki dostlara mesaj atıyorum '' 17 numaralı formasıyla pini feliiiiiiix ... ''
bu yetmez diyorum serhata daha gelecek bekle diyorum, keyifle fotolar çekmeye devam ediyorum, kayseri golden sonra baskı yapar gibi oluyor ama nafile, kale arkası coşmuş maratondan bakınca (!) çok güzel gözüküyorlar.. ama aynı şeyi maraton için söylemek zor sadece gollerde coşup sonrasında susan bi taraftar var, ha bide arada bir postacının sayesinde kırmızı-beyaz-şampiyon-sivas diyoruz o kadar, şehir beklediğim ilgiyi göstermemiş bu maça kapalı yanlarında boşluklar var... devre sonuna doğru biraz bunalıyoruz ve ilk yarı bitiyor...
serhata ikinci yarının tam bi şov olacağını söylüyorum ve gerçektende sivas mükemmel başlıyor ikinci devreye, bir kaç ataktan sonra tam bir balili klasiği ile gole çok yaklaşıyoruz ama top direkten dönüyor, tam o pozisyon için üzlürken kayserinin ikinci yarıdaki ilk atağında penaltı oluyor... o dakikaya kadar sus pus oturan maraton taraftarı maşallah pek bi açılıyor, konu hakem olunca amigoya filan gerek kalmıyor zaten, tüm stad tek bir ağızdan iyi bağırıyor maşallah, yaw lütfen diyorum ayıp diyorum ama duymuyorlar, neyseki kısa sürüyor bu tezahürat, golü yiyoruz, ben kahroluyorum, her şey çok iyi giderken, bu hiç olmuyor, telefonuma hemen bi mesaj geliyor malum kişilerden '' bu biiiir, gerisi geliyor bekle'' yazıyor ben hekemden şikayet ediyorum, tam keyfim kaçmış öylece kala kalmışken benim belalım, m.yıldız sahneye çıkıyor,pozisyonda serhat ayakta ''oğuz gol geliyor'' diyor ama bende ümit yok boşuna ümitlenme '' mehmet ordan yüz şut çekse 99 unu atamaz'' derken top ağlara gidiyor, bu mükemmel oluyor ben bağırıyorum ''helal olsun sana mehmet'' diye serhat gülüyor hani atamazdı diye ben '' 1'i rasgeldi'' diyorum yine gülerek.. kaçan keyfim yerine gelmişti ayakta sivasspor diye bağırırken bu sefer balili şovuna devam ediyor ve üçüncü gol geliyor, tüm stad coşku içinde hep bir ağızdan '' beş beş beş'' diye tempo tutuyoruz.. hele ''ıhhh ıhhh kayseri'' tezahüratında coşkum doruk noktasında, skorboard'a takılıyor gözüm ve bu fotuyu çekiyorum
ama bu coşkuyu uzun sürdürmeye niyeti yok kayserinin skor 3-2, stres dolu dakikalar yeniden başlıyor, artık beş'i geçtik böyle bitsin diye dua ediyoz, bu dakikadan sonra sivasımın topçuları muhteşem mücadele veriyorlar, hakem bu mücadeleyi kırmak için uğraşsada pes etmiyoruz.. bu arada sahadaki oyuncularımızın emeğini boşa çıkarmaya çalışan densizin biri sahaya şemsiyesini fırlatıyor ama ondan daha bilinçli olan top toplayıcımız içeri girip alıyo o şemsiyeyi.. serhata ''sen bakma böyle kendini sivaslı zanneden dengesizler çıkabiliyor'' diyorum, mehmetin müthiş mücadelesini gören serhat bana bu adamın nesini beğenmiyon diyerek çok iyi oynadığını söylüyor ben '' böye oynasın canımı yesin, milli takım yaramış'' diyorum..
son on dakka geçmek bilmiyor on kişiyiz ve çok kritik bi yerden frikik kullanıyorlar, birinci atış olmuyor tekrar kullandırıyor hakem ve bi sarı kart, ikinci olmuyor yine kullandırıyor hakem ve bi sarı kart daha ve üçüncüdede başarısız oluyor kayseri,, ben bağırıyorum tek başıma '' bi daha bi daha'' diye ''hekem bi penaltı daha ver biz yine atarız çekinme'' diyorum keyfimden ve hakemide arkasına alan kayseri pes etmek zorunda kalıyor maç sona eriyor, benim ilk işim telefona sarılmak oluyor ''basitsiniz basiiiiit''