Alıntı:
sivasspor585858 Nickli Üyeden Alıntı
arkadas bilmeden konusma lütfen.
aykut daha iki ay önce 26 yasina girdi.
5. ligde 17 yasinda oynuyordu. 19 yasinda 30 macta 32 gol atti.
sahsen tanidigim, cok efendi bir kisilige sahip bir genc.
destek olacagimiza hemen elestirmeye basliyoruz.
elalemin yabancisina verilen paralara gelince kimsenin zoruna gitmiyor.
renfigoya bonservis ödendi, 6 ay para ödendi, bedava gitti.
kendi evladimiza görmeden bilmeden neler söyleniyor.
ayip ya. nerden gercek sivasli. nerde gercek yigido.
aykut bu formanin hakkini vereginden hic süphem yok.
insallah futboluyla elestirenleri utandiracak.
kendisi almanyada wehen wiesbadende 2. ligde oynayip gol atan birisi.
2 sene önce konyaspor transfer etmisti aykutu ama sözlesmeyi tekrar fesh ettiler (konya söz verdigi seyleri imzaya gelince tutmak istemedigi icin aykut kendisi konyadan ayrildi).
alman 3. ligini istersen bir arastir bak. adamlarin bizden cok taraftari var stadlarinda. aykutun takimi üst siralarda ve aykut o takimda 10 numara formayla mücadele ediyordu ve cezali veya sakat olmadigi maclarda hep ilk 11´deydi.
bakalim bu yorumlari aykut sahada gördükten sonrada yazacakmisin.
|
Güzel kardesim. Burada kimse Aykut kardesimize karsi degil. Insallah basarili olur, o zaman hepimiz hic gocunmadan "helal olsun Aykut, bize lafimizi yedirdi" deriz (kaldi ki sahsen ben Aykut konusunda cok beklenti icin de olmasam da cok da umutsuz degilim). Zaten burada kizilan kisi Aykut degil, yönetim. Kimse Aykut'u da hakir görmüyor. Ama cogunlugun hedefini UEFA kupasi, ilk 3, ilk 5 deyip de sonra da Almanya 3.liginden oyuncu alan yönetime kizmasi gayet normal. Hele hele bir de forvete acilen ve hatta birden fazla transfer gerekli iken. Yani hedef ilk 10, kümede kalma dersin o zaman bu transfer de o kadar da tepki toplamaz.
Dedigin dogru, Almanya 3. ligi gercekten kalite olarak iyi ama Almanya 3. liginden bir takimi alip fener'in, galatasaray'in, besiktas'in karsisina cikarip rekabet ettirecek kadar da degil.
Yas meselesinde de, dünyanin hicbir yerinde üst düzey olacak bir futbalcu 26-27 yasina kadar 3.ligde kalmaz. Ya cok genctir ve tecrübe kazanmak icin orada olacaktir (örnek Hakan Calhanoglu biraz abartili olsa da) ya da 3.lig kalitesinde kalitesinden öteye gecememis bir oyuncudur. Ama biz Sivasspor'da kadroya dahi girip girmeyecegi konusunda tahmin yürütemedigimiz bir kardesimizi tartisiyoruz. Sivasspor acisindan aci olan tarafi bu. Ondan sonrada ilk 3 hayali kuruyoruz.
26-27 yasina gelmis bir oyuncudan bekleyebilecegimiz gelisim de taraftarin gösterebelicegi tahammül de malesef 19-20 yasindaki bir oyuncuya nazaran sinirliidir.
Yoksa Aykut kardesimiz gelir, standard bir forvetin ulasabilecegi 5-6 gole arti 5-6 asiste ulasir. O zaman o basarili sayilir amenna ama ben ligi 7.-8. bitirdikten sonra ne ehemmiyeti olacak ki?
Ha ben olsam örnegin SC Paderborn'dan 31 yasindaki Mahir Saglik'i alirdim. Hem su anda Almanya 2.liginde basarili, hem de iyi kötü 1. Bundesliga hatta UEFA kupasi tecrübesi var, hem de futbol kalite ve tecrübesi olarak da Aykut kardesimizden de daha üstündür.