Cevap: Mehmet Yıldız gitmeli mi ?
Tarih : 18.03.2001
Stad : 4 Eylül Stadyumu
Rakip : Kayseri Erciyes
Skor : Sivasspor : 1 Kayseri Erciyes : 6
O gün 4 Eylül Stadı tarihi günlerinden birini yaşıyordu. Maçtan dakikalar önce stadın tamamı dolmuş, zamanın teknik direktörü Ahmet ERTEM maçtan önce tüm tribünlere defalarca çağrılmaktan yorulmuştu. Maç başladı. Sivassporun ilk atağı direkten dönmüş hatta çizgiyi geçip geçmediği tartışılmıştı. Hemen arkasından 4 dakikada Eminin golüyle sevinen tribünler bir dakika sonra rakibin golüyle bile coşkusunu kaybetmemişti. Dakikalar 6 yı gösterdiğinde Sivasspor sahada 10 kişi kalmıştı ve artık o dakikadan sonra Sivasspor tarihi yenilgilerinden birini alacaktı. O maç 6-1 Sivassporun mağlubiyetiyle bitmişti. Herkes şoktaydı. Ne olup bittiğini anlamamıştı. Sadece kırmızı kart gören Hüseyine kızılıyor ve Erciyesin ayağa top oynayan muhteşem oyununa saygı gösteriyordu. Kimse takıma, teknik direktöre veya yönetime bir şey demedi o gün. Hatta bazı taraftarlar ellerine bir tepsi baklava alarak maçtan sonraki günlerde antrenmana giderek futbolculara moral vermeye çalışıyordu…………………
Peki ya bugün???
O günkü Erciyes maçıyla bugünkü Trabzon maçının tek ortak yanı maçın skoru…..
Neden mi?????
Çünkü 2001 de sahada ruhsuz, kendini bilmeyen, ne amaçla sahada olduğunun farkında olmayan, formasının ne kadar kıymetli olduğunu bilmeyen, taktik teknik bir kenara kötü koşma gibi bir tabirin futbolda olmadığını bilmeyen, sahada kendisiyle dalga geçen rakibe değil de hakeme küfredip formasını hakemin suratına atan, cebindeki 3 kuruşu maç biletine veren taraftarın varlığının farkında olmayan …… bir takım yoktu…….
İlk yarı 3-0 olunca skorun daha da artmasını istedim. Çünkü maç 3-0 bitseydi maçtan sonra şunlar söylenecekti: İyi mücadele ettik, pozisyonlar bulduk ama olmadı. Rakibimizi tebrik ederiz. Önümüzdeki maçlara bakacağız.
Ama şimdi artık Sivasspor futbolcuları bu 6-1 lik skoru unutmamalı ve telafisini bu haftaki maçta onurluca mücadele ederek yapmalılar. Dikkat edin, yenerek demedim. Onurluca mücadele ederek dedim. Çünkü bu taraftar skora değil, sadece sahadaki mücadelemize daha doğrusu acizce oynanan oyuna kızdı. O yüzden bu oyunu unutturmaları gerekiyor futbolcuların. Tek beklentim bu….
|