Sivasspor kaptanı Mehmet Yıldız, sakatlığı atlatıyor. İkinci yarının başlangıcı ile takıma katılacak oyuncu, takımın başarısızlığını özgüven kaybına bağladı
Tüm oyuncuların kattığı değer biraraya geldiğinde ortaya çıkan futbola göre, skor tabelası da şekilleniyor. Ne var ki 11’in içinde bazen öyle isimler ön plana çıkıyor ki yoklukları çok şey ifade ediyor. Ve gördük ki Mehmet Yıldız da Sivasspor için ‘olmazsa olmaz’lardanmış.
Dört ay önce sağ dizindeki kemik ödemi rahatsızlığıyla sahalardan geçici olarak ayrılan başarılı futbolcu ile tedavisini sürdürmekte olduğu İstanbul’da sohbet ettik.
İşte söyleşiden öne çıkanlar...
Kaptan, sakatlığın ne durumda?
Yüzde 70 oranında geçti. Fizik tedavi görüyorum. İki hafta içinde koşulara başlarım. Umarım ikinci yarının başıyla takımımdaki yerimi almış olurum.
Bu sezon Sivasspor neden başarısız?
Hava yakalayamadık. Maalesef işler ters gidiyor. Şu anda bir özgüven kaybı söz konusu. Evet, giden oyuncular oldu ancak yerine gelen isimler hemen adapte olamadı. Sezon başında Bülent Hoca (Uygun) Şampiyonlar Ligi’ni de düşünerek güçlü takımlarla hazırlık maçı yapmayı -ki bence de doğruydu- uygun gördü. Üst üste alınan yenilgiler, lig ve Avrupa’da birleşince moral bozukluğunu bir türlü atamadık.
Bülent Uygun’un takımdan ayrılışını nasıl karşıladın?
Profesyonel hayatta bunlar var. Futbolcular için de geçerli. Şu bir gerçek ki yedi yıl boyunca Sivasspor’a hizmet etmiş ve son dört yıl başarıdan başarıya koşmuş bir teknik adamdı ancak beni de üzdü haliyle gidişi.
Yeni hocanız Muhsin Ertuğral ile ilişkiniz nasıl?
Telefonda görüşüyoruz. Durumumu takip ediyor. Kendisini kanıtlamış, başarılı bir isim.
Transfer döneminde adın hep dört büyüklerle geçiyor. Hiç hedeflerin arasında bu takımlara gitmek var mıydı?
Şu anda tek düşündüğüm bir an evvel iyileşmek. Futbolu özledim. Oynamadıkça beyin olarak yıpranıyorum.
Trabzonspor’a transferine dair bir haber çıktı. Doğru mu?
Benim hiç haberim yok. Şimdi sizden öğreniyorum. Geçmişte benimle ilgilenmişlerdi.
Örnek aldığın oyuncu ya da kendini özleştirdiğin takım(lar) olmadı mı?
Futbola, geç yaşta, okul bahçesinde oynayarak başladığımda 13-14 yaşındaydım. Öyle idolüm ya da illaki ‘şu takımda oynayayım’ diye bir hevesim olmadı. Ondan önce de -yazıldığı gibi güreş vb...- hiçbir spor yapmamıştım.
Yurtdışında oynayacak mısın?
Birçok futbolcu gibi benim önümdeki engel de askerlik. Düşünebilirim. Fakat kesinlikle orta sırada bir takıma gitmem.
Milli takım hakkındaki görüşlerin...
O dönem karar veren Fatih Hoca idi. Onun stiline uyduğum maç sayısı az olduğundan formayı çok taşıyamadım. Saygılıyım.
Yabancı hoca gelecek milli takıma...
Hayırlısı olsun. Ancak ben kulüp takımı da olsa yerli hocayı tercih ederim. Bir tercüman köprüyü kurarken zorlanıyor.
Derbiyi kim kazanır?
Beşiktaş’ı başarısız buluyorlar, bence iyiler. Lider Fenerbahçe de kalıbı belli olan iyi bir ekip. Bence maç ortada.