Yalan yazmıyorsun diye kızanlar var!
Transfer döneminde beni çok zorlayan,aslı astarı olmayan yalan haberler oluyor. Bir ulusal gazetede veya spor sitesinde Sivasspor’un yabancı bir isimle anlaştığı yazıyor,sonrada okuyucu bana “ Ya Sivasspor felanla anlaşmış ya siz bunu niye yazmıyorsunuz?” diye sitem ediyor. Oysa ben hemen her gün Sivasspor yöneticileriyle temas halinde oluyorum. Hele böyle bir haber okuduğum zaman doğrulatmak için mutlaka soruyorum. Dünde benzer olay yaşadım. Bir arkadaşım teflonla arayıp,Sivasspor’un Kulüp Afrika’da forma giyen Ezechiel N'Douassel isimli 24 yaşında bir forvetle anlaştığını söyleyip,gazetemizde yazmadığımız içinde birazda sitem etti. Fanatik gazetesinde yazan haberi bende okudum ve arkasından da Sivasspor Başkanvekili Sayın Erdal Sarılar’ı arayıp bu transferin doğruluğunu sordum Bana aynen şunları söyledi “ Yok kardeşim, o yazılıp çizilenler doğru değil,transfer görüşmelerimiz ve anlaşmak üzere olduklarımız var ama bu yazılanlar değil” Şimdi en yetkili ağız bunu söyledikten sonra ben baha nasıl Sivasspor “şu futbolcuyu diye” kesin haber yazarım. Ama maalesef bizim insanımız asparagasta olsa Sivasspor’la ilgili bir şeyler okumak istiyor. İşte bunu bn yapamam! Bugüne kadar transfer konusunda yaptığım tek şey var,o da şudur; Eğer bir transfer haberi duyarsam mutlaka onu teyit ettirir öyle yazarım.
Şunu da hemen belirteyim,zaman zaman bizde isim vererek Sivasspor’un görüşmelerde bulunduğunu yazdık,ama hiçbir zaman kesin anlaşıldı filan demedik.
Bu dönemde,yani futbol tabiriyle “ ölü sezonda” bu tür haberler çok çıkar. Çünkü,lig maçları yok ve yazacaklarda sınırlı olduğu için böyle haberlere rastlamak her zaman mümkündür. Spor gazetelerin ön tarafına bakın hemen her gün Beşiktaş,Galatasaray veya Fenerbahçe’nin bir futbolcu aldığını okuyacaksınız,ama gerçek öyle değil. Bir transfer döneminde ancak bir veya iki yabancı futbolcu ancak alabiliyorlar.
Onun için sizlerden rica ediyorum,her okuduğunuza inanmayın,ayrıca bizden de her gün yeni bir transfer haberi beklemeyin. Bu konuda “ Niye transfer haberleri yapmıyorsunuz” diye de sitemde bulunmayın.
Sivasspor yönetimi ve teknik heyeti özellikle bu günlerde transfer için çok yoğun bir çalışma içerisinde. Bunu çok iyi biliyorum. Sanıyorum,kesin olarak anlaşmaya varıldığına da bu spor kamuoyuna duyurulacaktır.
Abdullah YİĞİT spor@hurdogan.com 2012-06-13
|