Alıntı:
Gurbetci Gokhan Nickli Üyeden Alıntı
SAYIN ARKADASLAR, LUTFEN OKUYUN…
Ne alakasi var be kardesim. Balili olsaydi Sampiyonmusuz… Ciddi olamazsiniz. Balili ilk 11’den kimi kesecekti? Mehmet Yildizi’mi? Veya Balili yoktuda, Chetkov vardi. Hatta Omer bile dogru durust forma sansi bulamadi bu takimda. Dolayisiyla, bizim sorunumuz forvet hattimizda degil… Olsada olurdu olmasada…
Bizi Fener’e, BJK’ya, Galatasaray’a kendi sahamizda verdigimiz 3 puanlar (toplam 9 puan) yakti. Arti rakiplerimizide 3 puandan mahrum ettigimizi dusunelim…
Simdi bir hususa dikkatinizi cekiyorum, kendi sahanda Galatasaray gibi bir takima 3 tane gol atacaksin ve yinede sahadan farkli maglup ayrilacaksin. Allah’in askina su son Galatasaray macinda yedigimiz gollere bakin… Simdi birde son Fener veya BJK maclarinda yedigimiz gollere bakin…
Simdi soruyorum, “Kim ………… Yalova Kaymakimini” misali,,, Balili olsa kac yazardi???
Dolayisiyla, asil sorun defansin gobegi. Bunu gormemek icin kor olmak lazim. Bence yabanci futbolcularimiz Diallo ile muthis abartilan Karim Saidi kesinlikle sinifta kaldilar. Hangi macta abartildiklari kadar olagan ustu oynadilar, bize adam akilli bir mac kazandirdilar, soruyorum size. Belki 1 macta Karim Saidi biraz goz doldurdu (kendi sahamizdaki Trabzon maci). Artik Feyenoord bize bu futbolcuyu neden ucretsiz verdi veya artik neden Tunus Milli takimina artik cagrilmadigini anlayabildikmi henuz acaba?
Malesef bizim felsefemiz “Yabanciysa Mutlaka Kalitelidir ve Bizim Futbolcumuzdan Ustundur, Dolayisiyla Mutlaka Oynamali” felsefesi… Kimse kusura bakmasin, ama buna acikcasi “Turk Kasigi Ile Gavur Poku” derler…
Benim felsefem ise “Gorevini Laikiyle Yapmiyorsa, Hisla ve Azimle Mucadele Etmiyorsa, Bariz Hatali Goller Yememize Sebep Oluyorsa: Anca Giderler, Yerli Futbolcuma Sans Veririm”…
Gercekci olalim, tek amaclari keselerini doldurmak. Ne anlarlar, vefadan, kulup menfatlerinden, forma askindan, taraftar sevgisinden…
Geleim henuz forma sans bulamayan, yedek kalan veya kadroya girmemeyen, ancak forma askiyla yanan, paraya, pula hic onem vermeyen, kendini kanitlamak icin var gucunle mucadele eden, bu mevkilerde oynayabilen, son derece kaliteli yerli futbolcularimiza, sizce bu futbolculara hicmi yazik olmuyor?
Ahhh bizim ulkemizde yabancilara gosterdigimiz hosgoru ve toleransi yurt disinda bize gosterseler…
Belki fazla milliyetci dusundugumu sanabilirsiniz. O halde, dogru dusunuyorsunuz...
Allah’in askina yukarida yazdiklarimi okuduktan sonra kisaca bir dusunun…
Saygilarimla
|
belliki bu yorumu gs maçından sonra biraz sitemli yazmışsın. peki benim soracaklarım cevap verebilirmisin ?
sivasspor da ön libero varda bülent hoca mı oynatmadı ?
sivassporda sedat sakat değildi de oynatılmadı mı ?
kaç defa gördün murat sözgelmez sakat değilken yedek olduğunu ?
biz balili var iken kaç maçta golsüz bitirdik ? adam atmasa attırmıyormuydu.
peki her maça tek forvet çıkılması doğru mu ?
peki sivas balilinin yokluğunu aramadı mı? (bursa, vestel,bjk v.b) gibi maçlarda.
peki sivasın oyun sistemi kontra atak değilmi.
buna en uygun forvet balili değilmi ?
arkadaşlar madem gidenin yeri dolacak o zaman dolduralım yok dolmayacaksa oyun taktiği değişmeli en azından ileri forvet ve arkasının değişmeli.
bizim sistemimize en uygun forvet balili olmasının sebebi kontra atak düzeninde gitmemiz.
savunmamıza gelince en büyük eksikliğimiz rakibi önde karşılayacak bir ön libero..
ama ugur yıldırım, ömer , emre efe gibi oyuncular gelecek sezona gönderilmez ise buralara çok iyi olabilirler.